Droog Trainen Academie (Het Droog Trainen Protocol)

Grote kans dat de termen Spiermassa Protocol, het Droog Trainen Protocol voor mannen en het Droog Trainen Protocol voor vrouwen je bekend voorkomen. Het zal me in ieder geval niets verbazen, aangezien het bedrijf achter de producten, de droog trainen academie, een van de grootste online sport- en fitnessbedrijven is.

Goed, in dit artikel vertel ik je meer over de Droog Trainen Academie, het bedrijf dat door Henry en Rinus is opgericht. Je leest hoe Henry & Rinus elkaar hebben leren kennen, hoe ze met het idee gekomen om de Droog Trainen Academie te starten, wat de Droog Trainen Academie én je leest waar je de Droog Trainen Academie (en dus Henry & Rinus ook) van kunt kennen!

Henry en Rinus (oprichters van droogtrainenacademie.nl)

In 2010 leerden Henry en Rinus elkaar kennen. Ze hadden (en hebben) dezelfde interesses en humor, wat in korte tijd leidde tot een goede vriendschap. De band tussen beide mannen was zo goed, dat ze veel mooie vakanties hebben meegemaakt: Ibiza, Londen, Vietnam. Maar ook tijdens festivals waren Henry en Rinus vaak samen te vinden.

Ze hadden meer met elkaar gemeen. Zo hadden beide mannen een baan in een specialistische dienst van de politie. Hoewel Henry & Rinus veel leuke herinneringen maakten, een goede baan hadden en in het weekend vaak het uitgaansleven opzochten -dit is bijna het ‘normale’, Nederlandse leventje-, waren ze toch niet tevreden met de manier waarop ze destijds leefden. Ze wilden meer vrije tijd, minder lange dagen en minder druk en stress ervaren.

Henry en Rinus bleven zitten met de prangende vraag: ‘Hoe kunnen we onszelf meer vrijheid creëren?’. Deze vraag heeft hen lang bezig gehouden, totdat Rinus zich begon te verdiepen in internet marketing, waarna Henry snel volgde.

Vanaf die tijd waren Henry en Rinus vrijwel alle vrije uren bezig -in het appartement van Henry, waar Rinus vaak bleef slapen- of in een koffietentje in Den Haag, op zoek naar een manier om geld te verdienen via Internet Marketing.

Na tientallen websites online te hebben gezet, maakten ze helaas nog niet voldoende geld om minder te gaan werken. Want ja, ze hadden nog steeds hun te drukke, dagelijkse baan.

Uiteindelijk, na veel overleg en lange gesprekken, kwamen ze tot de conclusie om iets te gaan bouwen waar hun passie bij ligt. Vanwege hun reguliere baan (defensie en politie) is sport en fysieke fitheid iets waarmee ze gedurende hun werk al mee te maken hebben gehad. De jarenlange ervaring in het vak bij defensie en politie heeft hun veel geleerd over het onderwerp.

En zo kwam Henry met het idee om een website te bouwen over krachttraining en voeding, waarbij de nadruk ligt op het bouwen van je droomlichaam: het idee voor droogtrainenacademie.nl was geboren.

Wat is de Droog Trainen Academie?

De Droog Trainen Academie is opgezet zoals veel bedrijven: door met weinig kennis en ervaring een sprong in het diepe te maken. De enige kennis en ervaring die Henry en Rinus over training en voeding hadden, hebben ze geleerd tijdens hun uren in de gym.

Eigenlijk best mooi, om een bedrijf te starten vanuit eigen ervaring die ze in de gym hebben opgedaan. Maar, daar bleef het niet bij. Na de oprichting van de Droog Trainen Academie (DTA) hebben Henry en Rinus meer dan 10.000 besteed aan het leren over krachttraining, voeding en fitness lifestyle.

Behalve het leren over krachttraining, voeding en fitness lifestyle hebben Henry en Rinus ook meerdere opleidingen gevolgd. Dit zijn onder andere Bayesian bodybuilding, Overload Worldwide en diverse seminars in binnen- en buitenland.

Nadat Henry en Rinus jarenlang hadden geleerd, verschillende opleidingen en seminars hadden gegeven en heel veel uren in hun nieuwe bedrijf hadden gestopt, kwam in 2017 het moment waarop de Droog Trainen Academie een groot succes werd.

Maar, dat was eigenlijk pas het begin van de Droog Trainen Academie. Vanaf 2017 hebben Henry en Rinus honderden mensen geholpen met het bouwen van hun droomlichaam. Mede hierdoor konden ze het zich permitteren om nog maar 3 dagen per week bij de politie te werken.

Toch was dit voor hen niet het eindstation. Henry en Rinus merkten al snel dat 3 dagen per week bij de politie werken hen nog steeds in de tijd beperkte, omdat ze die tijd wilden gebruiken om hun klanten te helpen.

Ze wilden zich volledig, voor 100% op hun klanten richten; meer mensen helpen, meer content maken en niet te vergeten, bezig zijn met hun andere passie: reizen en andere landen ontdekken.

In 2018 namen Henry en Rinus een besluit dat maar weinig mensen durven te nemen, maar dat is (waarschijnlijk) wel de reden geweest waarom ze een van de grootste online fitness- en voedingsdeskundigen zijn.

Henry en Rinus besloten namelijk om het hele roer om te gooien. Beide heren zetten hun huis te koop, hebben hun baan opgezegd en ze zijn regelrecht het diepe in gesprongen.. wat achteraf gezien een heel belangrijke keuze geweest is.

Ze hadden beide de instelling dat ‘je maar één keer leeft’. Het moet in November 2018 zijn geweest toen ze hun koffers hebben gepakt, naar het vliegveld zijn gegaan en voor 6 maanden naar Koh Samui Thailand zijn vertrokken.

Deze vakantie was pas écht het begin van hun hele avontuur en tevens ook de vakantie waar zijn het hele DTA hebben uitgebouwd met als doel om het meest praktische en resultaatgerichte fitnessplatform van Nederland én België te worden.

Met de Droog Trainen Academie bieden Henry en Rinus veel waardevolle blogs en video’s, kun je je aanmelden voor een nieuwsbrief en ze zijn bekend van verschillende programma’s: Het Droog Trainen Protocol voor Mannen, het Droog Trainen Protocol voor Vrouwen en het Spiermassa Protocol voor Mannen.

Je leest er hieronder meer over.

Waar kun je de Droog Trainen Academie van kennen?

De Droog Trainen Academie kenmerkt zich aan eigen uitgebrachte producten. Een aantal van deze producten zijn, zoals je hiervoor hebt kunnen lezen, het Droog Trainen Protocol voor mannen, het Droog Trainen Protocol voor vrouwen én het Spiermassa Protocol voor mannen.

Hoewel deze producten erg op elkaar lijken, is elk product samengesteld met een uniek doel, welke terug te horen is in de naam. Er wordt onderscheid gemaakt in training om spiermassa op te bouwen en droog trainen, maar er wordt ook onderscheid gemaakt in trainingsprotocollen voor mannen en vrouwen.

Alle bovenstaande producten ken ik al langere tijd en ik heb al eens eerder productreviews geschreven. Mocht je ze willen lezen, klik dan hieronder.

Droog Trainen Protocol voor mannen review >>

Droog Trainen Protocol voor vrouwen review >>

Spiermassa Protocol voor mannen review >>