Wat is droog trainen (droog trainen oefening mannen & vrouwen)

De kans is groot dat je op deze pagina terecht bent gekomen omdat je op zoek bent naar tips om droog te trainen of op zoek bent naar de beste manier om droog te trainen. Want wat is droog trainen precies?

Misschien wil je weten wat droog trainen inhoudt, wil je weten wat het verschil is tussen droogtrainen voor mannen en vrouwen of wil je weten hoe je moet droogtrainen.

Wat je ook wilt weten, je bent op de juiste plek. Ik ga je uitleggen wat droogtrainen inhoudt, hoe je moet de oefening uitvoert en wat het verschil van de oefening is voor mannen en vrouwen.

Wat is droog trainen?

Droogtrainen is een veelgebruikte term binnen de fitnesswereld en droogtrainen wordt vooral uitgevoerd door mannen en vrouwen in de sportschool.

Droog trainen in een manier van trainen met een aantal belangrijke doelstellingen: vet verbranden en droge spiermassa opbouwen.

Door droog verlaag je je vetpercentage, terwijl je je spiermassa zoveel mogelijk bewaard. Het grote struikelblok is vaak dat gedacht wordt dat droogtrainen makkelijk, maar in realiteit is het een langetermijnproces.

Een grote misvatting is dat droogtrainen ‘wel even in een paar weken gedaan kan worden’ en dat er geen professionele hulp voor nodig is.

FOUT! Het is erg belangrijk om tijdens droog trainen de balans te vinden tussen het verlagen van het vetpercentage en het kweken van extra spiermassa.

Uiteindelijk kan iedereen droogtrainen, maar het is belangrijk om lange termijn te denken, professionele hulp in te schakelen (een cursus of coach) in te schakelen. Met de juiste trainer of coaching weet je zeker dat je de juiste stappen maakt, eerder resultaat zult zien en geen verkeerde acties zult ondernemen.

Bekijk ook deze video:

Hoe moet je droog trainen?

Anders dan je waarschijnlijk zult verwachten, draait het bij droog trainen voornamelijk om voeding. Als jij al fanatiek aan het trainen bent, ben je op de goede weg, maar waarschijnlijk haal je bij lange na niet het optimale resultaat.

Voordat je gaat starten met droog trainen, is het belangrijk dat je bewuster omgaat met je voeding; je moet een geschikt dieet vinden om tijdens het droog trainen te volgen. Een goed voorbeeld hiervoor is het koolhydraatarm 30 dagen menu. Lees hier mijn review over het koolhydraatarm 30 dagen menu en ontdek of het bij jou past.

Door een dieet te volgen tijdens het droogtrainen verlaag je het aantal calorieën dat je dagelijks binnenkrijgt. Dit resulteert in een verhogende vetverbranding en dus een verlaging van je vetpercentage. Het doel hiervan is dat je spieren meer zichtbaar worden, zonder dat je spiermassa verliest.

Tijdens een dieet zul je geleidelijk aan je calorie inname moeten afbouwen, zodat je uiteindelijk dagelijks minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Uiteindelijk bereik je hiermee dat je spieren beter zichtbaar worden, terwijl (als je de juiste resultaten boekt), je spiermassa zal groeien.

Voeding is het belangrijkste aspect tijdens droog trainen, maar niet het enige; uiteraard is het ook belangrijk om fitnessoefeningen te doen die je helpen om het droog trainen proces te versnellen.

Fitnessoefeningen tijdens droogtrainen zorgen er voor dat onze spieren groeien, in tegenstelling tot het vetpercentage dat zal afnemen. Door dit proces, het kweken van spiermassa en verlagen van vetpercentage, gebruik jij de beste manier om droog te trainen.

Een andere benaming voor droogtrainen is cutten.

Kort samengevat is droog trainen een synoniem voor vet verbranden en afvallen met behoud van spiermassa. Het is een trainingsmethode met de doelstellingen vet verbranden en een droge spiermassa opbouwen, om het vetpercentage te verlagen en de spieren beter zichtbaar te laten worden.

Droog trainen: tips

Er zijn een aantal tips om droog te trainen die ik je wil meegeven. De tips zijn zowel voeding als training gerelateerd. Wil jij succesvol droogtrainen, dan wil ik je aanraden onderstaande tips in acht te nemen.

Ik heb 7 tips verzameld die in jouw voordeel werken tijdens het droog trainen. Dit zijn ze:

Eet gezond; krijg voldoende eiwitten en vezels binnen

Eiwitten zorgen er voor dat je spieren na een zware workout tijdens het droog trainen, sneller zullen herstellen. Je houdt je spiermassa zo goed mogelijk in stand. Een ander voordeel is dat je hiermee een calorietekort creëert, dus afvalt. Tijdens het verlagen van vetpercentage is het extra nodig om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen om je voeding uit te halen.

Minder calorieën eten dan je binnenkrijgt, hoe doe je dat? Voldoende eiwitten zijn belangrijk, maar ook vezels spelen een belangrijke rol om effectief droog te trainen. Vezels geven je namelijk een verzadigd gevoel, waardoor je eerder zult stoppen met eten. Resultaat: je eet minder dan je doorgaans doet en zult dus minder koolhydraten dan je gewend bent, binnen krijgen.

Eet trage koolhydraten

Het is nu niet zo dat je ineens fors minder koolhydraten moet gaan eten, maar het is belangrijk om te kiezen voor trage koolhydraten. Deze koolhydraten worden minder snel door je lichaam opgenomen en dus zal er minder suiker in je bloed terecht komen. Snelle koolhydraten worden snel in je bloed opgenomen waardoor je suikerspiegel snel stijgt en na korte tijd ook weer snel daalt.

Langzame koolhydraten worden minder snel door je bloed opgenomen en dus komt er minder suiker in je bloed terecht. Bij langzame koolhydraten zul je merken dat je lichaam minder snel voelt en op lange termijn zul je beter in je vel zitten.

Drink genoeg water

Water is de basis van ons lichaam; het lichaam van een volwassen mens bestaat voor ongeveer 70% uit water. Niet gek dus, dat veel water drinken belangrijk is tijdens het droog trainen.

Zonder water kan het lichaam niet goed functioneren. Je zult met een tekort aan water ook merken dat je lichaam uitgedroogd ‘aanvoelt’, je zult minder lekker in je vel zitten waarschijnlijk ook minder fit voelen. Reden genoeg dus, om als fanatiek sporter voldoende water te drinken.

Drink geen calorieën

Vocht vult niet, waardoor je door calorieën te drinken veel energie binnenkrijgt. Denk bij het drinken van calorieën aan sappen als vruchtensappen, alcohol (ja, ook alcohol) en diverse frisdranken. Laat deze soorten sappen vooral staan en kies de volgende keer voor water, thee of koffie (koffie -en thee- natuurlijk zonder suiker).

Doe aan Intermittent Fasting

Het zal vast niet altijd makkelijk zijn om, als je veel van eten houdt, minder calorieën te eten. Herken je dat? Dan is intermittent fasting wellicht de oplossing voor jou!

Intermittent fasting houdt in dat je afwisselend eet. Zo zijn om de dag vasten en periodiek vasten twee bekende vormen van intermittent fasting. Door de ene dag heel weinig te eten en de volgende dag alles te eten wat je mag, is het mogelijk om het proces van afvallen te versnellen of te vereenvoudigen.

Denk lange termijn

Laten we eerlijk zijn; bij alles wat je doet, moet je op lange termijn denken. Je kunt niet in 1 dag 10 kilo afvallen of veel meer spiermassa kweken. Je kunt niet in 1 dag miljonair zijn en je kunt niet in een dag een succesvol bedrijf opzetten.

Denk lange termijn en doe elke dag iets (meer dan de vorige dag). Door lange termijn te denken en hierna te gaan handelen, zul je elke dag geleidelijk aan een stapje dichter bij je einddoel komen.

Denk lange termijn en onthoudt: de aanhouder wint.

Wees niet te streng voor jezelf

Deze tip valt deels samen met de vorige. Om op lange termijn succes te boeken en te blijven werken om je doel te behalen, gaat niet zonder jezelf af en toe te belonen.

Las daarom af en toe een cheat day in. Zonder jezelf af en toe te belonen, zul je het dieet en het droogtrainen waarschijnlijk niet volhouden.

Dus, houdt eens per week of per 2 weken een cheat day of een cheat meal. Zolang je zorgt dat je onder je caloriebehoefte blijft, is er nog niets aan de hand.

Droog trainen voor mannen

Lees jij dit artikel als man en wil jij ook starten met droog trainen? Dan raad ik je aan om dit onder begeleiding van professionele hulp te doen.

Starten met droogtrainen is niet iets wat je zomaar doet, zoals je hebt kunnen lezen. Om succesvol en op lange termijn droog te trainen, raad ik je aan om gebruik te maken van het Droog Trainen Protocol voor mannen.

Het Droog Trainen Protocol is samengesteld door de auteurs van de DroogTrainen Academie, Henry en Rinus. Het protocol is gebaseerd op jarenlange ervaring en persoonlijke resultaten en zeker de moeite waard om te volgen.

Wil je meer weten over het Droog Trainen Protocol voor mannen? Lees dan hier mijn review over het Droog Trainen Protocol voor mannen >>

Droog trainen voor vrouwen

Het kan natuurlijk dat jij als vrouw zijnde dit leest en denkt: ‘ik wil ook droogtrainen onder begeleiding van professionele hulp.’

Dat kan!

Henry en Rinus van de Droog Trainen Academie hebben ook een versie uitgebracht voor vrouwen: het Droog Trainen Protocol voor vrouwen.

Zoals je waarschijnlijk al hebt verwacht, heb ik ook een review geschreven over het Droog Trainen Protocol voor vrouwen. Je leest ‘m hier! >>

https://joinhealthy.nl/koolhydraatarme-broccoli-prei-ovenschotel,Koolhydraatarme Broccoli Prei Ovenschotel (IRecept!),Het recept voor Koolhydraatarme Broccoli Prei Ovenschotel. Haal de benodigde ingrediënten in huis