Adductor Machine (uitleg van de machine + video)

In dit artikel kun je lezen over de adductor machine en het gebruik daarvan. Ik ga in op de adductoren, de adductor spieren oftewel de spieren in je bovenbeen. Deze methode, het gebruik van de adductor machine wordt veel gebruikt om de spieren in het bovenbeen te trainen. Belangrijk om te weten is waarom je bepaalde oefeningen doet, daarom lees je in dit blog welke spieren in je bovenbeen je traint met de adductor machine.

Adductoren

De adductoren, ook bekend als de adductor spieren of de spieren in het bovenbeen, zijn de belangrijkste spieren tijdens deze oefening. Zij vormen de primaire spiergroep, tijdens het uitvoeren van de adductor machine.

De Adductoren bestaan uit vijf belangrijke spieren, die een grote rol spelen tijdens het gebruik van de adductor machine. Deze drie spieren zijn de Adductor Brevis, de Adductor Longus, de Adductor Magnus, de Pectineus en de Gracilis. Deze vijf spieren vormen samen de spiergroep Adductoren.

Toch zijn bovenstaande spieren niet allemaal gelijk. De Adductor Bevis, Adductor Longus en de Adductor Magnus vormen samen de drie belangrijkste adductoren.

De Adductor Brevis is een korte spier. Deze spier loopt vanaf je bekken en loopt naar het bovenste dijbeen.

De Adductor Longus en de Adductor Magnus zijn langere adductoren dan de Adductor Brevis. Deze twee adductoren, de Adductor Longus en de Adductor Magnus beginnen eveneens bij de bekken, en zitten vast aan het midden én aan het onderste deel van het dijbeen.

De Pectineus is een spier met een rechthoekige vorm en begint ook bij het bekken. Vanaf het bekken loopt de Pectineus naar het dijbeen. Deze lengte van de Pectineus is te vergelijken met de Adductor Brevis. De functie van deze adductor is natuurlijk het helpen met adductie, maar helpt ook bij het buigen van de heup.

De laatste adductor, waarover je in dit artikel nog niet gelezen hebt, is de Gracilis. Dit is, van de vijf adductoren, de langste adductor. De vitale rol van de Gracilis is dat het helpt bij heupadductie en bij het knie buigen.

Adductor machine uitvoering

Een goed gebruik van de machine is van essentieel belang voor een optimaal bereik van je spiergroei. Maar ook, om zoveel mogelijk resultaat te halen uit de trainingssessies. Daarom vindt je in dit hoofdstuk uitleg, hoe jij de oefening goed kunt uitvoeren. Ten slotte, na de uitleg, vindt je een video waarin je kunt zien hoe de oefening uitgevoerd wordt.

  1. Kies het juiste gewicht, waarmee jij de oefening wilt uitvoeren.
  2. Neem plaats op het bankje, recht je rug tegen de rugleuning en plaats de binnenkant van je dijbenen tegen de kussens.
  3. Plaats je voeten in een stabiele houding. Zet ze, indien mogelijk, tegen de voetleuning ter voorbereiding op een stabiele oefening.
  4. Maak de hendel los, en duw je knieën naar elkaar toe.
  5. Nadat je de kussens bij elkaar zijn gebracht door de duwende beweging van je knieën, laat je de steuntjes weer langzaam naar buiten komen.
  6. Herhaal deze oefening een gewenst aantal keer. Aan het einde van de oefening, dien je met de handel de spanning van de machine te halen.

Enkele tips voor deze oefening lees je in het volgende hoofdstuk, dus wil je dat weten? Lees dan snel verder!

Adductor Machine Techniek

Naast de uitleg over de adductor machine, en het fragment waarin je hebt gezien hoe de adductor machine in gebruik werd genomen, heb ik nog een aantal handige tips voor je. Ik beschrijf in dit hoofdstuk een aantal handige tips om jou adductor machine techniek te verbeteren en de uitvoering nog net iéts beter te maken.

  • Gebruik nooit momentum tijdens je oefening. Dit kan leiden tot tegenwerkend effect en bijvoorbeeld spierschade of overbelasting van de spieren veroorzaken.
  • Houdt je rug recht door gedurende de oefening tegen de leuning te duwen, om een zere rug te voorkomen.
  • Ten slotte, is er een andere manier om deze oefening uit te voeren. Dat is als volgt:

Deze oefening is ook uit te voeren met een kabelmachine. Hierbij gebruik je enkelgewichtjes en een elastische band.

Meer beenspieren trainen dankzij professionele hulp? Ontdek het hier!

Mijn ontdekking met het Spiermassa Protocol Mannen was een van de grootste veranderingen in mijn leven.

Jarenlang at ik ongezond, wilde ik niet gezond eten omdat ik dacht dat het cooler was om fastfood te eten. Uiteindelijk, na meerdere keren proberen gezond te gaan eten en iedere keer weer terug te vallen in mijn oude, slechte eetpatroon, was daar mijn ontdekking met het Spiermassa Protocol Mannen.

Ik heb gekozen om het spiermassa protocol aan te schaffen, om door de begeleiding van de Spiermassa Protocol professionals te proberen of ik wel blijvend krachttraining kon doen, en het lukte.

Door het Spiermassa Protocol ben ik heel anders aan gaan kijken tegen voeding, beweging en natuurlijk gezond eten. Dit moment vergeet ik niet meer, daarom wil ik jou het Spiermassa Protocol Mannen erg aanbevelen.

Afijn, mocht je net zo enthousiast zijn als ik, en meer willen weten over de fitnessmethodes van het spiermassa protocol, dan raad ik je aan om hier te klikken.

Kies je er net als ik voor om gebruik te maken van het Spiermassa Protocol Mannen? Klik dan hier!