Zalm Rolletjes als Lunch (of als Tapas Snack tijdens een Feestje)

Zo op zijn tijd heb ik zin om lekkere tapas snacks met jullie te delen en vandaag is zo’n dag. Een van mijn favoriete snacks tijdens bijvoorbeeld een feestje zijn zalmrolletjes met kruidenroomkaas of kruidenkaas en ook zalm wraps met kruidenroomkaas of kruidenkaas vallen altijd goed in de smaak. Vandaag deel ik jullie het recept om zelf heel eenvoudig en in enkele minuten zalm rolletjes met kruidenroomkaas te maken om te eten als lunch of om te serveren als zalm hapje tijdens een verjaardag of andere gezellige bijeenkomst.

Veel heb je niet nodig om deze zalmrolletjes te maken en ook duurt het slechts enkele minuten. In dit artikel deel ik het recept voor om zalmrolletjes met kruidenroomkaas te maken. Ik vertel je exact welke ingrediënten en (keuken)gereedschap je nodig hebt en leg je in enkele korte stappen uit hoe jij de lekkerste zalm hapjes kunt maken.

Benodigdheden

Om deze zalmrolletjes met kruidenroomkaas te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 100 gram gerookte zalm (bij voorkeur sandwichplakken)
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 komkommer
  • Snufje zwarte peper
  • 1 el olijfolie of water (optioneel)

Ook is het handig om te beschikken over een kaasschaaf of mandoline, om bijvoorbeeld komkommer plakjes te maken.

De zalmrolletjes met kruidenroomkaas zijn tijdens de lunch een geschikte snack om als vooraf op te dienen.

Het recept zoals ik beschreven heb is goed voor ongeveer 10 zalm rolletjes, maar het is natuurlijk afhankelijk van het aantal personen waaraan je wilt serveren. Mochten dit er meer zijn dan 10, vermeerder dan de hoeveelheid per ingrediënt.

Bereidingswijze van de zalm rolletjes

De zalmrolletjes met kruidenroomkaas en komkommer maak je als volgt:

  • Maak de pijnboompitten fijn, zodat ze grof gekruimeld zijn. Dit doe je bijvoorbeeld door ze in een plastic zakje te doen, deze dicht te vouwen en er met bijvoorbeeld een deegroller op te slaan.
  • Roer de gekruimelde pijnboompitten door de kruidenroomkaas.
  • Is de kruidenroomkaas erg dik en niet makkelijk door te roeren? Voeg er dan een el water of olijfolie aan toe
  • Snijd de komkommer door de helft en schaaf er met een kaasschaaf lange dunne plakken vanaf.
  • Snijd de plekken zalm in de lengte door de helften bestrooi de zalm met en snufje peper
  • Leg er een plak komkommer op en snijd het op de juiste lengte af.
  • Besmeer het met het mengsel van kruidenroomkaas en pijnboompitten
  • Rol de zalm met komkommer voorzichtig en strak op

De zalmrolletjes zijn klaar en kunnen direct geserveerd worden. Ook kun je ze gekoeld bewaren, door het af te dekken met bijvoorbeeld folie.

In dit recept raad ik je aan om kruidenroomkaas te gebruiken, maar dit kun je ook vervangen door gewone roomkaas.

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu: Meer koolhydraatarme recepten

Mocht je op zoek zijn naar meer koolhydraatarme recepten en deze ovenschotel met koolhydraatarme wraps met kip en pesto een interessant recept vinden, lees dan verder en ontdek meer over het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu.

In het KHA 30 Dagen Menu schrijft de Timo Breemen recepten waardoor jij in 30 dagen kan afvallen, en na de 30 dagen kun je de recepten gewoon blijven gebruiken om af te vallen of niet aan te komen.

In het boek staan koolhydraatarme ontbijtjes, koolhydraatarme lunch recepten, koolhydraatarme diner recepten en zelfs koolhydraatarme snacks.

Wil jij direct starten met afvallen? Download het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu direct! >>