Koolhydraatarme Ovenschotel met Zalm en Broccoli (Volledig Recept!)

Normaal gesproken tover ik zo weer een nieuw koolhydraatarm recept uit mijn spreekwoordelijke mouw, maar dit keer was het anders. Het recept wat ik nu met jullie ga delen, is niet volledig uit eigen mouw geschut. Ik kwam namelijk laatst een recept van koolhydraatarme ovenschotel met zalm tegen en besloot het te gaan maken. Even later stond ik in de supermarkt om de nodige ingrediënten te halen en de volgende dag serveerde ik een koolhydraatarme ovenschotel met zalm en broccoli.

Perfectionist als ik ben (mag ik dat zeggen? dankjewel) merkte dat ik niet helemaal tevreden was met de verdeling van de ingrediënten en de soort ingrediënten van het recept. Ik besloot het aan te passen, opnieuw te maken, nog eens aan te passen en nog eens opnieuw te serveren (een andere dag, uiteraard ;)). Nadat ik tot drie keer toe het recept had aangepast, was het recept naar mijn tevredenheid.

Drie keer is dus toch echt scheepsrecht, haha!

Goed, omdat het voelt als mijn taak deel ik dit recept voor koolhydraatarme zalm met broccoli ovenschotel met jullie.

In dit artikel vertel ik welke ingrediënten je nodig hebt, lees je hoe je het klaar maakt en ik raad je aan om te starten met koolhydraatarm eten dankzij het koolhydraatarm 30 dagen menu. Want welk moment is er beter om te starten dan vandaag?

Benodigde ingrediënten

Het recept dat ik met je deel en het aantal ingrediënten dat daarbij hoort, is gebaseerd op 4 porties. Ik maak het vaak voor 4 personen, zij het niet dat ik meestal 2-3 porties invries voor een later moment. In het geval dat ik alleen eet, vries ik drie porties in. Eten we samen, dan vries ik 2 porties in.

Voor deze koolhydraatarme zalmschotel met broccoli heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 zak diepvriesbroccoli
 • 4 wortels of paprika (2-om-2 kan ook)
 • 1 rode ui
 • 4 grote stukken zalmfilet
 • Gerookte zalmsnippers / -reepjes
 • 250 gram mascarpone
 • Zwarte peper
 • Verse dille
 • Olijf- of zonnebloemolie

Haal de benodigde, ontbrekende ingrediënten in huis en volg de stappen van de bereidingswijze hieronder.

Bereidingswijze van koolhydraatarme zalmschotel met broccoli

Volg onderstaande stappen om mijn favoriete koolhydraatarme zalmschotel met broccoli klaar te maken:

 1. Kook water in een pan (om de broccoli in te koken).
 2. Snij de ui klein (gesnipperd) en hak de wortel in kleine stukjes.
 3. Stoof de wortels en ui beetgaar in de olie en kook de broccoli intussen gaar. Zorg dat het goed gaar is, omdat het straks gepureerd wordt.
 4. Zodra de wortels en ui gestoofd zijn, de gerookte zalmsnippers toe aan de pan, zet het vuur/gas uit en laat de deksel op de pan.
 5. Laat de oven voorverwarmen tot 180 graden.
 6. Vet een ovenschotel in met olijfolie en verdeel de wortels en ui vervolgens over de bodem van de ovenschaal.
 7. Verdeel de zalmfilets evenredig zodat ze in de oven goed kunnen garen. Leg er dilletakjes overheen (indien gewenst).
 8. Kruid de zalmfilets met zwarte peper (een flinke laag zodat het goed intrekt)
 9. Als de broccoli gaar is, kan het kookvocht afgegoten worden.
 10. Doe de mascarpone toe aan de gekookte broccoli.
 11. Gebruik een pureestamper of staafmixer om de broccoli en mascarpone fijn te stampen. (Tip: Gebruik een pureestamper, zodat er hele stukjes broccoli achterblijven.
 12. Kruid ook de broccoli, indien gewenst, met zwarte peper.
 13. Giet en verdeel een deel van het broccolimengsel tussen de zalmfilets.
 14. Giet het restant van het broccolimengsel, zodat het de zalmfilets gelijkmatig bedekt zijn.
 15. Zet de schotel circa 30 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden en laat de zalmschotel met zalm goed bakken.

Let op: de tijd kan per oven verschillen, houdt het tijdens het bakken dus goed in de gaten.

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu: Meer koolhydraatarme recepten

Mocht je op zoek zijn naar meer koolhydraatarme recepten en deze ovenschotel met zalm en witlof een interessant recept vinden, lees dan verder en ontdek meer over het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu.

In het KHA 30 Dagen Menu schrijft de Timo Breemen recepten waardoor jij in 30 dagen kan afvallen, en na de 30 dagen kun je de recepten gewoon blijven gebruiken om af te vallen of niet aan te komen.

In het boek staan koolhydraatarme ontbijtjes, koolhydraatarme lunch recepten, koolhydraatarme diner recepten en zelfs koolhydraatarme snacks.

Download het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu Direct!