Pompoenstoofpot met bietensalade (recept + bereidingswijze)

Tijd voor een heerlijk herfstig recept! Dit keer staat de pompoenstoofpot met bietensalade op het menu! Heerlijk om tijdens de donkere herfstdagen de keuken in te duiken en te gaan kokkerellen. In dit blog leg ik je uit welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je de pompoenstoofpot met bietensalade stap voor stap bereidt. Lees je mee?

Pompoenstoofpot met bietensalade: benodigde ingrediënten

Dit recept is gebaseerd op 4 personen, een gemiddeld huishouden.

Voor de pompoenstoofpot heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 pompoen
  • 1 ui (voorkeur: rode ui)
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • Olijfolie om te bakken
  • 2 el kerriepoeder
  • 100 ml witte wijn
  • 1 takje rozemarijn

Voor de bietensalade heb je deze ingrediënten nodig:

  • 500 gram voorgekookte bieten
  • 1 appel
  • 1 Bakje tuinkersen.
  • Olijfolie extra vierge

Extra benodigdheden:

  • Rasp

Bereidingswijze

De totale bereidingstijd van dit recept is circa 30 minuten. Kook de rijst volgens de bereidingswijze van de verpakking.

Bereidingswijze pompoenstoofpot

  1. Snijd de pompoen in vieren, verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
  4. Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en verhit deze.
  5. Fruit de kerriepoeder en de helft van de ui circa 2 minuten.
  6. Voeg de pompoen en abrikozen na 2 minuten toe en bak deze 2 minuten mee.
  7. Voeg de witte wij na 2 minuten bij de pompoen en doe de rozemarijn erbij.
  8. Stoof het geheel in zo’n 20 minuten gaar en breng de pompoenstoofpot op smaak met zout en verse peper naar wens.

Bereidingswijze bietensalade

  1. Snijd dunnen plakken van de rode bieten. Rasp de appel van het klokhuis.
  2. Snijd de tuinkers af.
  3. Meng de overgebleven ui, rode biet, appel, tuinkers, en eens scheut olijfolie extra vierge in een kom.
  4. Breng het op smaak met zout en verse peper naar wens.

Serveren.

Verdeel de zilvervliesrijst gelijkmatig over de borden en schep de salade eroverheen. Verdeel ook de pompoenstoofpot over de 4 borden.

Eet smakelijk!

Meer koolhydraatarme recepten dankzij het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Wil jij nog meer gezonde koolhydraatarme recepten kunnen maken? Dan is het populaire Koolhydraatarm 30 Dagen Menu wat jij zoekt!

Dit boek richt zich op het principe van een koolhydraatarm dieet, maar je gaat niets minder eten. Het verschil is dat je anders gaat eten, waardoor je dus geen honger gevoel zult gaan krijgen. Het boek veranderd niet de hoeveelheid die je eet, maar de dingen die je eet.

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu heeft al circa 40.000 mensen in Nederland geholpen met afvallen. Ben jij de volgende?!

Wat kun je van het boek verwachten:

  • Weekmenu’s zonder regels waarin je met veel eten kunt afvallen
  • Eenvoudige recepten voor een snelle vetverbranding en blijvend resultaat
  • Overheerlijke (week)menu’s
  • Persoonlijke hulp
  • Diverse dagmenu’s
  • Hoge korting via onderstaande geheime kortingspagina

Wil jij gebruik maken van het populaire Koolhydraatarm 30 Dagen Menu receptenboek? Maak dan gebruik van onderstaande geheime kortingspagina, al circa 40.000 mensen zijn je voorgegaan!

JA! STUUR MIJ DIRECT DOOR NAAR DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!

Stuur mij direct door naar de geheime kortingspagina!