Tapas Recept: Tomaat met Zalm, Brie en Avocado (+Bereidingswijze)

Een heerlijke vondst om onverwachts in de koelkast tegen te komen, het oogt feestelijk en het is heel erg geschikt om te delen als ‘hapje’ tijdens een verjaardag of andere gezellige bijeenkomst: Tapas tomaat met zalm, brie en avocado.

Stel: je bent laat voor het maken van lunch, wilt even iets anders dan de standaard boterhamworst met augurk, blokjes kaas met een druif een plakje worst. Hoe lekker is het dan om te kiezen voor een tapas hapje van zalm, tomaat, brie en avocado? Ik vindt van wel!

Maak jezelf een heerlijke lunch of serveer je gasten dit heerlijke tapas hapje van zalm in combinatie met brie, avocado en tomaat. Ik leg uit hoe je dit net als ik maken kan, het enige wat jij hoeft te doen is de ingrediënten in huis halen en de stappen te volgen!

Benodigde ingrediënten

Haal de volgende ingrediënten in huis om deze makkelijke tapas hapjes te maken (en vervolgens meester te maken ;)):

  • Gerookte zalm
  • 50 gram avocado
  • 3 cherrytomaatjes
  • 10 stukjes brie

De ingrediënten in dit recept zijn samengesteld op basis van een koolhydraatarm recept. De gerookte zalm bevat 0 koolhydraten, de 50 gram avocado evenals de 3 cherrytomaatjes zijn 1 koolhydraat en de 10 stukjes brie bevatten 0 koolhydraten.

Het recept in dit artikel is gebaseerd op 1 portie. Mocht je meer porties willen, verhoog de hoeveelheid van de ingrediënten dan.

Bereidingswijze tapas zalm met tomaat, brie en avocado

Volg de stappen om het tapas hapje te maken:

  1. Haal de zalm uit de verpakking en snijd deze indien nodig, in behapbare plakken
  2. Snij de brie en avocado in gelijke stukken met de zalm
  3. Let de ingrediënten op een bord en prik door elk hapje een prikker!

Bon Appétit!

In totaal heeft een tapas hapje 2 gram koolhydraten, waardoor het perfect aansluit bij een koolhydraatarm dieet. Mag ik je een koolhydraatarm dieet aanraden? Ontdek dan het koolhydraatarm 30 dagen menu, lees er hier onder meer over!

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu: Meer koolhydraatarme recepten

Mocht je op zoek zijn naar meer koolhydraatarme recepten en dit koolhydraatarme tapas hapje lekker vinden en wil je meer koolhydraatarm eten? Lees dan verder en ontdek meer over het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu.

In het KHA 30 Dagen Menu schrijft de Timo Breemen recepten waardoor jij in 30 dagen kan afvallen, en na de 30 dagen kun je de recepten gewoon blijven gebruiken om af te vallen of niet aan te komen.

In het boek staan koolhydraatarme ontbijtjes, koolhydraatarme lunch recepten, koolhydraatarme diner recepten en zelfs koolhydraatarme snacks.

JA! IK WIL DIRECT STARTEN