Wat is een koolhydraatarm dieet? Wat mag je wel/niet eten? Ik leg het uit!

Waarschijnlijk ben je op deze pagina gekomen omdat je wilt weten wat een koolhydraatarm dieet is. Of misschien wel omdat je wilt starten met diëten. Of is het soms omdat je wilt weten wat je wel of niet mag eten tijdens een koolhydraatarm dieet?

Ik ga je overal antwoord op geven, maar wat is een koolhydraatarm dieet eigenlijk? Wat houdt het dieet in en is het wel gezond? Of misschien toch niet?

Lees verder en ik vertel je alles wat je moet weten.

Wat houdt een koolhydraatarm dieet in?

Een dieet wordt vaak gebruikt door mensen die willen afvallen of in ieder geval niet in gewicht willen aankomen. Het zorgt er dan voor dat zij niet teveel voedingsstoffen binnenkrijgen waardoor zij minder vetten zullen opslaan en zullen afvallen.

Een koolhydraatarm dieet is dus een bepaald voedingspatroon waarbij je weinig energie uit koolhydraten haalt. Denk hierbij aan de ‘slechte’ koolhydraten, zoals suikers en zetmeel.

Doordat je een minimaal aantal (of zelfs minder dan nodig) koolhydraten binnenkrijgt, zal je lichaam meer koolhydraten verbranden dan je binnenkrijgt.

Een koolhydraatarm dieet bestaat uit een aantal samengestelde recepten die ervoor zorgen dat jij weinig koolhydraten binnenkrijgt. Zo krijg je dagelijks voldoende voedingsstoffen binnen, zonder dat je veel suikers en zetmeel binnenkrijgt.

Is een koolhydraatarm dieet gezond?

Vaak wordt gedacht dat een koolhydraatarm dieet slecht voor je is. En dat is terecht, wanneer je jezelf gaat ondervoeden, doordat je té weinig koolhydraten binnenkrijgt, waar je lichaam zijn voedingsstoffen uit moet halen.

Het gebeurt regelmatig dat mensen zelf denken dat ze een koolhydraatarm dieet kunnen starten, maar wat uiteindelijk een averechts resultaat heeft; mensen starten met diëten, volgen het eigen gemaakte dieet slechts enkele weken en vallen in korte tijd heel veel af.

Helaas, juist doordat er in korte tijd veel gewicht verloren wordt, vallen deze personen vaak in hetzelfde, oude eetpatroon terug. Dit terugvallen in het slechte eetpatroon zorgt er dan voor dat je veel sneller aankomt en vaak ook weer binnen enkele weken op het oude gewicht zit.

Daarom raad ik je aan om een professioneel dieet te volgen; een dieet dat samengesteld is op basis van jarenlange resultaten en eigen ervaring.

Als ik je een koolhydraatarm dieet mag aanraden waar ik zelf achtersta, dan wil ik je aanraden om het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu te volgen.

Wat past in een koolhydraatarm dieet?

Ik heb je natuurlijk al verteld dat niet elk product thuishoort in een koolhydraatarm dieet, vooral wanneer het (veel) suikers en zetmeel bevat.

Er zijn best veel diverse producten die je tijdens het dieet kunt eten, maar er zijn ook een groot aantal producten die niet in het dieet thuishoren.

Ik heb er een aantal voor je opgezocht, om je een beter beeld te geven.

Wat mag je eten bij een koolhydraatarm dieet?

Een aantal producten die je mag eten bij een koolhydraatarm dieet, zijn:

 • Groenten (o.a. andijvie, spinazie en ijsbergsla)
 • Fruit (o.a. bramen, aardbeien en avocado)
 • Vlees, vis en gevogelte (o.a. rund-/varkensvlees, garnalen en kip/kalkoen)
 • Zuivel en oliën (o.a. kaas, eieren en olijf-/kokosolie)
 • Noten, zaden & snacks (o.a. lijnzaad, hazelnoten en donkere chocolade)

Ik heb een kleine selectie van producten die je kunt eten genoemd, maar er zijn tientallen verschillende soorten meer.

Wat mag je niet eten bij een koolhydraatarm dieet?

Er zijn ook een groot aantal producten wat je niet mag eten bij een koolhydraatarm dieet. Ik vind het belangrijk om je hiervan op de hoogte te brengen, dus ik heb een aantal voorbeelden verzameld:

 • Snoep en chocolade (voornamelijk niet-donkere chocolade)
 • IJs (o.a. roomijs, sorbet en waterijs)
 • Dranken (o.a. frisdrank en zuivelproducten)
 • Brood en broodvervangers (o.a. maisbrood, crackers en toastjes)
 • Gebak en banket (o.a. cakejes, vlaaien en taarten)
 • Graanproducten (o.a. pastasoorten, pannenkoeken en pizzabodems)
 • Fruit & vruchten (o.a. appels, peren en perziken)
 • Bonen en erwten (o.a. witte bonen, doperwten en linzen)
 • Verwerkte vleeswaren (o.a. knakworst, voorverpakte hamburgers en gebraden gehakt)
 • Chips en zoutjes (o.a. paprikachips, borrelnootjes en natuurlijk tucjes)
 • Smeuïge desserts (o.a. crème brûlée, pudding en milkshake)
 • Wortels en knollen (o.a. aardappels, bietjes en pastinaak)
 • Soepen (o.a. erwtensoep, maissoep en aardappelsoep)
 • Sausjes en dressings (o.a. whiskysaus, knoflooksaus en barbecuesaus)
 • Zoet broodbeleg (o.a. pasta, hagelslag en jam)

Zie je? Er zijn toch veel verschillende koolhydraatrijke etenswaren die niet in een koolhydraatarm dieet thuishoren, wat je waarschijnlijk niet had verwacht. Want wist jij dat een aardappel, vanwege het hoge zetmeelgehalte een koolhydraatrijk product was? Of dat soepen, graanproducten, brood en broodvervangers voornamelijk veel koolhydraten bevat?

Koolhydraatarm diëten dankzij het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

De beste manier om een koolhydraatarm dieet te volgen en ervoor te zorgen dat je het volhoudt, is door een dieet te volgen dat is gemaakt op basis van jarenlange ervaring en resultaten.

Daarom wil ik je het koolhydraatarm 30 Dagen Menu aanraden. Ik besloot een review over het koolhydraatarm dieet boek te schrijven, omdat ik zo positief verrast werd door het resultaat dat ik boekte, maar ook de kwaliteit van de recepten en de vormgeving van het boek.

Ik raad je aan om mijn review over het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu te lezen. Verder zou ik het erg waarderen als je me laat weten wat je van mijn review vond. Mocht je deze koolhydraatarme dieet recepten ook gaan volgen, wil je me dan na afloop laten weten wat je er van vond? Ik zou het erg waarderen en ben benieuwd naar jouw ervaring en resultaten.

Veel succes en lees hier mijn review >>