Tapas Recept: Koolhydraatarm Knoflookbrood Recept maken (+ Recept!)

Stel (en ik zeg stel) dat je op zoek bent naar eens iets heel anders dan je gewend bent om te eten of te serveren als hartige snack op een verjaardag, wat kies je dan? Denk compleet out-of-the-box en kies voor dit koolhydraatarme knoflookbrood recept.

Oké, grote kans dat veel mensen niet van de geur en smaak van knoflook houden. Maar hey, als jij op deze pagina terecht bent gekomen, dan ben je vast geïnteresseerd in een zelfgemaakte koolhydraatarme knoflookbrood.

In dit artikel help ik je op weg om zelf knoflookbrood te maken, koolhydraatarm knoflookbrood welteverstaan. Ik deel je het recept voor knoflookbroodjes en vertel je stap voor stap hoe je knoflookbrood kunt maken. Zorg vooraf dat je de nodige ingrediënten in huis hebt, volg de stappen om koolhydraatarm knoflookbrood te maken en dan wens ik je veel succes!

Maar eerst deel ik exact welke ingrediënten je nodig hebt (voor zowel het broodje als de topping), leg ik je stap voor stap uit wat je moet doen en ik vertel over de voedingswaarde van dit recept.

Benodigde ingrediënten

Zelf knoflookbrood maken? Voor dit recept van knoflookbroodjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 115 gram geraspte mozzarella
  • 20 gram volvette roomkaas
  • 55 gram amandelmeel
  • 1 middelgroot ei
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout

Zoals je ziet, kun je met dit recept zelf knoflookbrood maken, mét kaas! (Lekkuuhhrr!)

Voor de topping heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 25 gram Parmezaanse kaas of Mozzarella
  • 20 gram roomboter
  • 1-2 teentjes knoflook (fijngeperst)
  • Handjevol peterselie
  • Optioneel: handjevol geraspte mozzarella

Bereidingswijze

Volg onderstaande stappen om dit recept van koolhydraatarm knoflookbrood zelf te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de geraspte mozzarella en roomkaas in een hittebestendige kom en plaats de kom circa 30 seconden in de magnetron.
  3. Haal de kom na 30 seconden uit de magnetron, roer de kaas door elkaar heen en zet de kom opnieuw voor zo’n 20-30 seconden in de oven. Zorg dat de kaas goed gesmolten is.
  4. Voeg de amandelmeel, zout en het bakpoeder toe aan de kom en meng dit met een spatel door elkaar.
  5. Doe het ei erbij en kneed het goed door het deeg.
  6. Leg het deeg na het kneden tussen twee vellen bakpapier en rol het deeg met een deegroller tot een platte, lange plakkaat deeg.
  7. Smelt de roomboter in een klein steelpannetje. Snijd intussen de peterselie fijn.
  8. Meng de gesmolten boter, Parmezaanse kaas, gesneden peterselie en knoflook in een kom.
  9. Schep de knoflook topping met een lepel op het deeg en bak het deeg 13-15 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde

Het recept wat ik met jullie deel, is in redelijk korte tijd te maken. De voorbereiding kost slechts zo’n 10 minuten en de kooktijd bedraagt 15 minuten. In totaal ben je zo’n 25 minuten kwijt, maar doordat het leuk is om koolhydraatarm knoflookbrood te maken, vliegt de tijd.

Het knoflookbrood kan opgediend worden als voorgerecht, maar ook worden geserveerd als hartige snack, bijvoorbeeld tijdens een verjaardag of feestje. Moeten je gasten uiteraard wel van knoflook houden, hihi ;).

Het recept is gebaseerd op het maken van 2 portie, dus geschikt voor twee personen. De voedingswaarde voor één portie (dus een half knoflookbrood) bevat de volgende voedingswaarden:

  • 523 calorieën
  • 43,6 gram vetten
  • 3,4 gram koolhydraten
  • 2,3 gram vezels
  • 27,7 gram eiwitten

Koolhydraatarm, geen extreem hoog vetpercentage en een flinke dosis aan eiwitten. Heerlijk als tapas recept, toch?

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu: Meer koolhydraatarme recepten

Mocht je op zoek zijn naar meer koolhydraatarme recepten en dit recept van koolhydraatarm knoflookbrood interessant vinden, lees dan verder en ontdek meer over het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu.

In het KHA 30 Dagen Menu schrijft de Timo Breemen recepten waardoor jij in 30 dagen kan afvallen, en na de 30 dagen kun je de recepten gewoon blijven gebruiken om af te vallen of niet aan te komen.

In het boek staan koolhydraatarme ontbijtjes, koolhydraatarme lunch recepten, koolhydraatarme diner recepten en zelfs koolhydraatarme snacks.

JA! IK WIL DIRECT STARTEN!