Koolhydraatarme Ovenschotel met Spinazie en Gehakt (Recept!)

Tijdens een regenachtige vrijdag- of zaterdagavond of een koude winterdag is het heerlijk om de keuken in te gaan en een heerlijke koolhydraatarme ovenschotel klaar te maken. Ik laat mijn creativiteit regelmatig de vrije loop om nieuwe koolhydraatarme ovenschotels te maken. En met jullie te delen. Dit keer deel ik een recept voor koolhydraatarme ovenschotel met gehakt en spinazie.

Laat ik eerlijk zijn, ik houdt er ook van om na een drukke werkweek niet lang in de keuken te staan en simpelweg een frietje of andere fastfood te bestellen. Maar, dat staat totaal niet in lijn met het gezond eetpatroon dat ik wil nastreven, dus de meeste keren dat ik dit gevoel heb, weet ik het van me te weren. En eerlijk is eerlijk, wanneer ik eenmaal bezig ben vindt ik het ook wel lekker om de drukke week achter me te laten en te kiezen voor het maken van een gezonde koolhydraatarme ovenschotel.

Hoewel het maken van een ovenschotel vaak ingewikkeld klinkt, is de ovenschotel met gehakt en spinazie vrij makkelijk te maken. Dit recept is een vrij simpele ovenschotel met gehakt, champignons, ui, spekjes, rösti en spinazie.

In dit artikel deel ik je exact welke hoeveelheid ingrediënten je nodig hebt en ik vertel je stap voor stap de bereidingswijze van het recept.

Lees je mee?

Benodigde ingrediënten

Om deze koolhydraatarme spinazieschotel met gehakt te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 200 gram diepvriesspinazie
 • 200 gram gehakt
 • 50 gram gerookte spekjes
 • 200 gram rösti
 • 50 gram champignons
 • Halve ui
 • 2 eieren

En voor het crème fraiche mengsel:

 • 100 gram crème fraiche
 • 50 gram geraspte kaas
 • 1 ei

De ingrediénten in dit recept zijn gericht op het maken van spinazieschotel met gehakt voor twee personen. Hoewel het een ovenschotel is, kan de koolhydraatarme spinazieschotel met gehakt gemakkelijk in de airfryer.

Toch raad ik je aan om te kiezen voor de oven, zo geeft het je toch echt het gevoel van een koolhydraatarme ovenschotel.

Bereidingswijze

Volg onderstaande bereidingswijze stap voor stap en zet koolhydraatarme ovenschotel met gehakt en spinazie volledig zelfstandig op tafel:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snijd de ui en champignons. Doe de gesneden ui, champignons en spekjes in een pan en bak ze enkele minuten. Schep de inhoud van de pan op een bord en zet het apart.
 3. Bak vervolgens het gehakt rul in dezelfde pan. Voeg de champignons, spekjes en ui toe zodra het gehakt gaar is. Zet het vuur hierna direct uit.
 4. Pak een andere pan en bak de rösti hierin gaar. De rösti hoeft niet per sé ontdooid te zijn, dit kun je ook bakken als het nog en beetje bevroren is. Bak de rösti totdat het knapperig wordt.
 5. Schep het gehaktmengsel op de bodem van de ovenschaal met daarbovenop de rösti.
 6. Ontdooi de spinazie in een pan en warm het op. Meng de crème fraiche, geraspte kaas en één ei erdoorheen.
 7. Giet het mengsel van spinazie vervolgens over de rösti in de ovenschaal.
 8. Tik vervolgens de overige twee eieren op de schotel en laat het eidooier heel.
 9. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak het ongeveer 25 minuten lang. Houd de ovenschotel intussen in de gaten vanaf zo’n 15-20 minuten. Bij de ene oven kan het zijn dat de ovenschotel eerder klaar is dan bij een andere ovenschotel.

Eet smakelijk!

Meer koolhydraatarme recepten dankzij het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Sinds ik meer interesse heb gekregen in koolhydraatarme recepten, ben ik gaan zoeken naar kookboeken met koolhydraatarme recepten.

Ik kwam een aantal receptenboeken tegen, waarvan het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu mijn favoriet is.

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu bevat weekmenu’s en recepten die zorgen voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

De voordelen van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu zijn:

 • Eenvoudige recepten
 • Vernieuwde aanpak
 • Handig in gebruik
 • Persoonlijke support
 • Veilig forum
 • Prijs/kwaliteit verhouding

Ben jij benieuwd naar het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu? Klik dan hieronder op de Geheime Kortingspagina en maak gebruik van de tijdelijke korting op de hele bundel.

JA! IK WIL MIJN KORTING NU CLAIMEN