Vegetarische curry (ingrediënten + bereidingswijze)

Vegetarische curry

Voor alle vegetariërs zal het geen nieuws zijn dat supermarktketens tegenwoordig meer aandacht besteden aan het aanbieden van een vegetarisch gerecht, onder andere de vegetarische curry.

Het internet, tijdschriften en supermarkten staan vandaag meer dan ooit in het teken van vegetarisch koken, vanwege het groeiende aantal vegetariërs, om deze doelgroep als klanten binnen te halen.

Wat mij opvalt en wat ik vindt missen, is dat er minimale aandacht besteed wordt aan handleidingen van zelf curry maken.

De winkelschappen liggen vol met vegetarische curry recepten, maar om jou eenvoudig te helpen om op een simpele en gezonde manier vegetarische te koken, heb ik het onderstaande vegetarische curry recept met de benodigde ingrediënten en de bereidingswijze geschreven.

Lees verder om zelf een eenvoudige curry te maken!

Vegetarische curry ingrediënten

Om deze vegetarische curry te bereiden, heb je nodig:

  • 1 el pindaolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram bliktomaten
  • 1 groene chilipeper
  • 5 cm verse gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • Handjevol verse koriander
  • Scheutje citroensap
  • 800 gram kikkererwten uit blik
  • 150 gram spinazie
  • 4 lente-uitjes

Bovenstaande ingrediënten zijn voor een maaltijd van 4 personen, de bereidingstijd duurt ongeveer 45 minuten en is geschikt om als hoofdgerecht te eten.

Vegetarische curry bereidingswijze

De bereidingswijze van de vegetarische curry is als volgt:

  1. Snij de ui en knoflook fijn, maak de tomaten klein in een blender, verwijder de blaadjes van de chilipeper en hak het fijn, schil en rasp de gember en hak de koriander fijn
  2. Verhit de olie op een middelhoog vuur, snij de ui en knoflook fijn en bak dit tot het goudbruin kleurt
  3. Roer dit mengsel goed en giet er een scheutje water bij
  4. Roer de mix 4 minuten lang blijvend door en giet de kikkererwten in de pan.
  5. Giet er, indien nodig, nog wat water bij (afhankelijk hoe dun je de saus wilt hebben) en breng het aan de kook
  6. Laat de mix 15 minuten door pruttelen, doe de spinazie erbij en laat nog ongeveer 5 minuten pruttelen. Is de saus te dik, doe er dan nog wat water bij en roer door elkaar. Is de saus te dun? Laat dan nog enkele minuten door pruttelen.
  7. Zet vier maaltijdborden klaar, verdeel de spinazie met gehakte lente-uitjes over de vier borden, zodra de spinazie gaar is.

Optioneel kun je bruine basmatirijst of Bombay-aardappelen erbij serveren.

Bon Appétit!

140+ recepten met de Vegan Chef en Koolhydraatarme Chef (Tijdelijke korting)

Nog niet genoeg vegetarische recepten op je lijstje van vegetarische recepten?

Breidt ze dan uit met Vegan Chef PDF en het Koolhydraatarme Chef PDF.

Start met het uitbreiden van je voorraad vegetarische recepten en bereidt binnenkort een van deze heerlijke vegetarische recepten.

Klik hieronder voor de beste vegetarische recepten én koolhydraatarme recepten en ontvang tijdelijke korting op je aankoop!

JA! IK WIL DIRECT TOEGANG TOT DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!