Perzische Uiensoep Recept (ingrediënten + bereidingswijze)

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

In dit artikel vertel ik je over het Perzische uiensoep recept, ook wel bekend als de Iraanse uiensoep.

Ik vertel je welke ingrediënten je nodig hebt, vertel je stap-voor-stap de bereidingswijzen én ik vertel je handige informatie over het recept, zoals het aantal calorieën, de bereidingstijd en voor hoeveel personen het recept bedoeld is.

Het Perzische uiensoep recept

We kennen allemaal het Perzische uiensoep recept van Gordon Ramsay, de Britse topkok die bekend is geworden door zijn contract bij Fox en dus regelmatig op televisie te zien is.

Hoewel uiensoep van oorsprong alleen in Frankrijk gegeten wordt en het een echt Frans gerecht is, zijn er tegenwoordig verschillende varianten op gemaakt. Denk aan de Engelse uiensoep, de Duitse uiensoep én: de Perzische uiensoep.

Dit recept voor de Perzische uiensoep is een viergetijden maaltijd. In de zomer een heerlijk verkoelende soepsoort terwijl het in de wintermaanden een heerlijk, verwarmend effect geeft. Ingrediënten als verse munt en kaneel spelen een grote rol in dit recept; ze staan niet voor niets bekend als ingrediënten die een positief effect kunnen hebben op het innerlijk van mensen.

De Perzische uiensoep is een heerlijke variatie op de ‘gewone’ uiensoeprecepten die vaak in Europese keukens gebruikt worden.

Benodigde ingrediënten

De benodigde ingrediënten voor dit Perzische uiensoep recept zijn:

  • 4 middelgrote uien
  • 4 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • Halve tl kaneelpoeder
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 dl citroensap (naar wens, mag dit minder)
  • 10 gram muntblaadjes (gehakt)
  • Halve tl kerriepoeder
  • 2 eidooiers
  • Zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen en bevat ongeveer 219 kilocalorieën. De voorbereidingstijd duurt ongeveer 20 minuten en de bereidingsduur duurt ongeveer 35 minuten. De totale tijd is dus ongeveer 55 minuten.

Met andere woorden, binnen een uur kun je de gezonde Perzische uiensoep maken.

Bereidingswijze

De Perzische uiensoep maak je als volgt:

  1. Snij de uien in ringen of stukjes en fruit het samen met de kerrie in de hete olijfolie. Roer er bloem doorheen en voeg er af en toe een scheutje water bij. Blijf dit goed doorroeren en voeg de bouillonblokjes toe.
  2. Laat de soep ongeveer 25 minuten op een laag vuurtje koken.
  3. Meng het citroensap, de verse muntblaadjes en het kaneel. Voeg het toe aan de soep en laat het 5 minuten meekoken.
  4. Klop de eidooiers en voeg een paar lepels soep toe. Meng dit goed door elkaar.
  5. Voeg het mengsel van eidooiers en soep bij de soeppan om de Perzische uiensoep te binden. Let op, dat je constant blijft roeren (Belangrijk!) en zorg dat de soep niet meer kookt, zodat het eidooiers niet stolt.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper naar wens.
  7. Zodra de soep op smaak is gebracht en de eidooiers goed zijn doorgeroerd, is het tijd op de soep te serveren.

Eet smakelijk!

Vond je dit interessant? Probeer dan meer lekkere gerechten dankzij de Afslank Receptenbijbel!

Mocht je dit artikel hebben doorgelezen en dit recept interessant vinden, lees dan snel verder.

Als je op zoek bent naar meer lekkere recepten, raad ik je de Afslank Receptenbijbel aan.

De Afslank Receptenbijbel bevat behalve lekkere en gezonde recepten ook een aantal gratis bonussen:

  • Dag- en weekmenu’s e-book (PDF)
  • 13 richtlijnen voor een slank en een gezond lichaam e-book (PDF)
  • 10 gezonde toetjes e-book (PDF)
  • 84 gezonde tussendoortjes e-book (PDF)

Ben jij bereid om te starten met een gezondere levensstijl dankzij de Afslank Receptenbijbel? Klik dan hieronder voor de tijdelijke kortingspagina of lees hier mijn Afslank Receptenbijbel review >>

De Afslank Receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel met korting bestellen?

JA! STUUR MIJ DIRECT DOOR NAAR DE KORTINGSPAGINA!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.