Afslank Receptenbijbel PDF Review 2022 (Oscar Helm) – Lees dit eerst!

Gemiddelde leestijd: 22 minuten
De Afslank Receptenbijbel

Grote kans dat jij op deze website terecht bent gekomen omdat je geïnteresseerd bent in de Afslank Receptenbijbel of meer wilt weten over de auteur van de Afslank Receptenbijbel, dr. Oscar Helm. Dan heb ik goed nieuws voor je, want op deze pagina vindt je mijn Afslank Receptenbijbel review.

In dit artikel vertel ik je mijn volledige ervaring met de Afslankbijbel. Ik ga je vertellen over dr. Oscar Helm, de afslank receptenbijbel, het afslankreceptenbijbel inkijkexemplaar en het afslankreceptenbijbel PDF. Ik ga dieper in op de achtergrond van auteur Oscar Helmstäter en veel meer belangrijke informatie.

Kortom, in dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm. Lees je mee?

Inhoudsopgave

Wie is Oscar Helm?

Je zult het niet verwachten, maar Helm is niet de volledige achternaam. De volledige achternaam van Oscar luidt namelijk Helmstäter. Oscar gaf zelf aan dat hij zichzelf online presenteert met de verkorte achternaam omdat zijn achternaam voor veel mensen lastig uit te spreken is én omdat op die manier iedereen weet wie hij is.

Oscar Helm

Oscar Helm is auteur van de Afslank Receptenbijbel en de Strakke Buik Bijbel. Maar toch is Oscar Helm het meest bekend van zijn website, HappyHealthy.nl. De twee receptenboeken zijn pas gemaakt toen zijn website langere tijd online stond. Ten slotte kun je Oscar ook kennen van zijn video’s op YouTube.

Als ik wat dieper onderzoek doe naar Oscar Helm, zie ik al gauw dat zijn website en YouTube kanaal niet de enige platformen zijn waar hij actief is. Oscar plaats regelmatig interessante artikelen op zijn Facebook pagina en is hij actief op LinkedIn.

Ik nam een kijkje op zijn LinkedIn profiel en zag hier dat Oscar van 2007-2012 gestudeerd heeft aan de Universiteit van Amsterdam en in 2017 heeft Oscar zijn diploma als orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur weten te behalen.

De Afslank Receptenbijbel

Wil jij net als vele anderen gebruik maken van de GEHEIME kortingspagina?

JA! STUUR MIJ DIRECT DOOR NAAR DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!

Is Oscar Helm betrouwbaar?

Er zijn twee dingen die ik altijd erg belangrijk vindt als ik een product koop: Ik wil precies weten wie de maker is en ik wil weten of de maker betrouwbaar is. Ik besloot om dit uit te pluizen en heb zoveel mogelijk informatie van Oscar Helm achterhaald.

Wat ik gedaan heb, is:

 • Zijn persoonsgegevens nagetrokken
 • Zijn bedrijfsgegevens nagetrokken
 • De ervaringen van andere gebruikers doorgelezen

Grotendeels heb ik het voorgaande hoofdstuk al verteld wie Oscar Helm is, dus ik besloot om te controleren of hij opereert onder zijn eigen naam. Hiervoor heb ik zijn websites bezocht, zijn social media platformen gecontroleerd en kwam tot de conclusie dat hij overal dezelfde naam gebruikt.

Na nog wat extra speurwerk kwam ik erachter dat Oscar een broer heeft, en je raad het al: Ook zijn achternaam is Helmstäter, zoals de volledige achternaam van Oscar luidt. Het blijkt dus, dat Oscar zijn eigen naam gebruikt.

Ik controleerde de bedrijfsgegevens van Oscar. Hij heeft zijn KVK-nummer en BTW nummer op zijn website gedeeld, en deze kwamen overeen met het Handelsregister.

Ten slotte ben ik mij gaan verdiepen in de ervaring van andere online gebruikers van de Afslank Receptenbijbel. Hier heb ik een apart hoofdstuk van gemaakt, waarover je later in dit artikel meer leest.

Wat is de Afslank Receptenbijbel?

Toen Oscar klaar was met diëten waarbij je in korte tijd veel afvalt, vervolgens weer veel aankomt en uiteindelijk even zwaar of zwaarder bent als voorheen, besloot hij zelf een receptenboek te schrijven. Dit was de start van de Afslank Receptenbijbel PDF.

De Afslank Receptenbijbel is geschreven op basis van een belangrijke eigenschap die duidelijk naar voren moet komen in het boek: Door simpel te bereiden recepten met juiste ingrediënten moet iedereen snel, blijvend en makkelijk resultaat behalen tijdens het afvallen.

Oscar was zich er goed van bewust dat veel diëten een soort jojo-effect creëren doordat er in korte tijd veel afgevallen wordt, maar de deelnemers daarna ook in korte tijd weer veel aankomen. Dat was het enige wat Oscar wilde verbeteren door de Afslank Receptenbijbel in het leven te roepen.

Dit ging hij doen door te zorgen dat mensen evenveel zullen afvallen dan bij andere diëten, maar door de vernieuwde aanpak moest dit proces langzamer en geleidelijk aan plaatsvinden.

Door dit proces uit te ‘smeren’ over meerdere weken, zullen de deelnemers langzaam maar gestaag resultaat boeken, is er veel minder kans om terug te vallen in de oude eetgewoontes. Hierdoor zullen de diëtisten het volgen van de recepten uit de Afslank Receptenbijbel veel langer volhouden.

Afslankbijbel resultaten

Inhoud van de Afslank Receptenbijbel

In de Afslank Receptenbijbel staan simpel te bereiden recepten met de juiste ingrediënten om een snel, blijvend en makkelijk resultaat te behalen centraal.

Oscar gaat in op de basis om naar een gezond gewicht toe te leven en hij start hiermee door in te gaan op de theorie. Hij legt je het verschil tussen langzame en snelle koolhydraten uit, vertelt over producten die langzame koolhydraten bevatten en gebruikt hiervoor enkel de bekende Oscar Helm recepten.

Oscar vertelt je onder andere welke zuivelproducten je het beest kunt gebruiken, zoals plantaardige varianten als amandelmelk, sojamelk en kokosmelk zijn goede zuivelproducten die je kunt gebruiken.

Een aantal belangrijke voordelen van de Afslank Receptenbijbel zijn dat het enkel positief bewezen elementen behandelt. Daarbij biedt Oscar Helm een het gratis Afslank Receptenbijbel inkijkexemplaar aan. Je downloadt ‘m hier!

LET OP: Sinds kort heeft Oscar laten weten tijdelijke korting te geven op de Afslank Receptenbijbel. Je maakt dus tijdelijk gebruik van een geheime kortingspagina om de Afslankbijbel in huis te halen en betaalt hier minder dan bij de product pagina! Gebruik de volgende link om direct naar de geheime kortingspagina te gaan en maak snel gebruik van de tijdelijke korting via deze link: toegang tot de geheime kortingspagina >>

De Afslank Receptenbijbel staat vol met gezonde recepten en ze zijn met het stappenplan, de ingrediëntenlijst en de voedingswaarde makkelijk en prettig om zelf te maken.

Maar.. Dat is niet alles! Buiten de meer dan 100 overheerlijke recepten bevat het programma nog 4 tijdelijke gratis bonussen:

 • Dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes
 • 13 Richtlijnen voor een slank en gezond lichaam
 • 10 gezonde toetjes
 • 84 gezonde tussendoortjes

Bonus 1: Dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes

Na aankoop van de Afslank Receptenbijbel ontvang je maar liefst zes verschillende dag- en weekmenu’s. Deze lijstjes helpen je om gevarieerd te eten en kiezen voor jou welke maaltijd je op welke dag eet. Toch is het recept niet helemaal definitief, want er is wel ruimte om alternatieve ingrediënten te gebruiken wanneer je bepaalde ingrediënten in een gerecht niet lust.

Dit maakt het voor mij heel prettig en ik ben zeker niet de enige; wat vaak mist is dat de recepten uit kookboeken aangepast mogen worden, omdat de uitwerking van je dieet minder goed uitpakt.

Gelukkig bied de Afslank Receptenbijbel hier de oplossing voor. Je kunt zelf aanpassingen aanbrengen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de werking van het dieet.

Normale prijs: €10,-

Tijdelijke actieprijs: Gratis

Bonus 2: 13 richtlijnen voor een slank en gezond lichaam

Veel diëten bevatten te weinig richtlijnen voor de diëtist. Iets wat me erg opviel bij de Afslank Receptenbijbel is het hoge aantal richtlijnen voor de diëtist, dus ik kon het niet achterwege laten om dit te bespreken.

Een dieet zonder richtlijnen geeft je tijdelijke resultaten, een dieet met richtlijnen helpt gedurende het proces om door te gaan, je doel te behalen en levert je blijvende resultaten.

Richtlijnen in een dieet zorgen er vaak voor dat je je streefgewicht bereikt, en ook dat mist bij diëten zonder richtlijnen. Het is ook niet vreemd, dat diëtisten die vroegtijdig afhaken, een dieet zonder, of met onvoldoende richtlijnen volgen.

Normale prijs: €10,-

Tijdelijke actieprijs: Gratis

Bonus 3: 10 gezonde toetjes

Wie houdt er niet van toetjes? Ik denk dat iedereen wel eens een toetje eet ‘omdat het lekker is’, en daarmee ben ik het volledig eens.

Veel diëten verbieden het om toetjes te eten. Vaak omdat ze suiker bevatten of erg vet zijn en dus niet in het dieet passen.

Maar, in het Afslank Receptenbijbel programma krijg je tien gezonde toetjes recepten toegestuurd die je zorgeloos kunt eten. Ze zijn door Oscar zelf samengesteld en passend binnen dit programma.

Normale prijs: €10,-

Tijdelijke actieprijs: Gratis

Bonus 4: 84 gezonde toetjes

Maar liefst 84 gezonde tussendoortjes, allemaal met ingrediënten die je slank maken en natuurlijk ook slank houden. Hoe tof is dat?! Want zeg nou eerlijk, wie houdt er niet van tussendoortjes en wie hunkert er niet af en toe naar het eten van een tussendoortje?

Ik denk iedereen wel! Daarom ontvang je 84 gezonde tussendoortjes waarbij je ook hier vele variatietips krijgt die je direct kunt toepassen.

Normale prijs: €20,-

Tijdelijke actieprijs: Gratis

De Afslank Receptenbijbel

Wil jij net als vele anderen gebruik maken van de GEHEIME kortingspagina?

JA! STUUR MIJ DIRECT DOOR NAAR DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!

Voor wie is de Afslank Receptenbijbel geschikt?

Het klinkt cliché, maar de Afslank Receptenbijbel is een geschikt receptenboek voor iedereen die op een gezonde en gevarieerde wijze wilt gaan eten. Het helpt je om af te vallen, de juiste voeding (eiwitten en koolhydraten) binnen te krijgen en geeft je veel informatie over de recepten.

Daarnaast hoef je geen keukenprins(es) te zijn om de recepten uit de Afslankbijbel klaar te maken. Bij elk gerecht wordt je duidelijk uitgelegd wat je nodig hebt en door het stappenplan wordt je exact uitgelegd hoe je het maken moet.

Een ander groot voordeel is volgens Oscar dat je niet het gevoel hebt dat je deelneemt aan een zwaar dieetprogramma, terwijl de resultaten toch gelijk staan aan een streng dieet.

Waar kun je de Afslankbijbel downloaden?

De Afslank Receptenbijbel is enkel te verkrijgen via happyhealthy.nl. Het boek is dus niet te verkrijgen in een boekenwinkel of een andere online shop zoals bol.com.

De Afslank Receptenbijbel PDF houdt in dat het een digitaal e-book is, wat je kunt lezen via smartphone, tablet, laptop of bijvoorbeeld een e-reader.

Mocht je besluiten om het e-book én het fysieke boek aan te schaffen, dan wordt het fysieke boek één dag na bestelling verzonden en ontvang je het e-book direct via e-mail.

Helaas zag ik laatst dat er tweedehands versies via marktplaats werden aangeboden, maar let op: Ik kreeg laatst een aantal berichten dat na betaling het product niet opgestuurd werd. De beste keus is om de Afslankbijbel via happyhealthy.nl te kopen

Voor- en nadelen van de Afslank Receptenbijbel

Zoals elk product heeft ook de Afslankbijbel zijn voor- en nadelen. Ik besloot om het receptenboek door te nemen en alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten.

Voordelen

De Afslank Receptenbijbel heeft de volgende voordelen

 • Meer dan 100 overheerlijke en koolhydraatarme recepten
 • Het dieet is makkelijker vol te houden dan de andere diëten
 • Door smakelijke recepten merk je niet dat je ‘moet’ diëten
 • Product is als e-book en als fysiek boek verkrijgbaar
 • De Afslankbijbel is stevig en heeft een mooie vormgeving

Nadelen

De Afslank Receptenbijbel heeft ook een aantal nadelen:

 • Het product is enkel verkrijgbaar via de webshop van HappyHealthy
 • De gerechten bereiden is tijdrovend. Je zult voldoende tijd moeten nemen om de recepten klaar te maken

Wat vinden anderen van de Afslankbijbel?

Na kort speurwerk kwam ik erachter dat zelfs Nicolette van Dam de Afslank Receptenbijbel in gebruik had genomen en haar ervaring met het receptenboek op Twitter had achtergelaten.

Recensie van Nicolette

Na een korte speurtocht vond ik andere recensies van gebruikers van de Afslankbijbel.

Recensie van tevreden klant
Afslankbijbel recensie 2
Afslankbijbel Recensie 3

Wat is mijn ervaring met de Afslankbijbel?

Ik heb de Afslank Receptenbijbel doorgenomen om een zo goed mogelijke review te schrijven. Nadat ik het receptenboek had doorgenomen, heb ik het inhoudelijk vergeleken met andere receptenboeken over afvallen. Hierbij lette ik op de inhoud, de kwaliteit van de recepten en de vormgeving.

Toen ik de eerste pagina’s doorbladerde, viel me op dat de bladzijde indeling erg overzichtelijk was. Er stond voldoende informatie bij de recepten maar het kwam wel ordelijk over. Het was dus niet rommelig en de pagina’s waren niet ‘overvol’. Iedere pagina bevatte ingrediënten, instructies, variatietips en een afbeelding van het gerecht.

Nog twee grote aandachtspunten die ik prettig vindt en wel moet benoemen, zijn het lettertype en de variatiemogelijkheden in het boek. Het lettertype leest erg lekker weg, is rustgevend en stoort niet tijdens het volgen van de recepten. Daarbij houdt Oscar heel erg rekening met allergieën, door veel variatietips bij de recepten te plaatsen.

De koolhydraatarme recepten in de Afslank Receptenbijbel PDF en het hardcover boek verdienen een pluspunt. Mede door de indeling van het boek, want alle recepten in het boek verschillen erg van het recept op de voorgaande pagina. Zo heeft Oscar veel variatie weten te creëren in de indeling van het boek, in de gezonde recepten in het boek en door middel van de variatietips van de recepten.

Dit alles maakt dat ik erg te spreken ben over het boek. Als je om mijn mening vraagt, ben ik erg positief over de aankoop van de Afslankbijbel. Ik kocht alle benodigde ingrediënten zo vers mogelijk in, bereidde iedere dag een gezonde portie van een recept uit de Afslankbijbel en had zo de volgende dag geen resten over. Vaak maakte ik de volgende dag een heel ander ontbijt, lunch, diner of toetje en op deze manier wist ik heel gevarieerd te eten. Althans, met veel hulp van het receptenboek van Oscar Helm, om eerlijk te zijn 😉

Afslankbijbel recepten

Welke garanties krijg je?

Na aankoop van de receptenbijbel wordt je niet aan je lot overgelaten, integendeel. Bij je aankoop van de fysieke en/of digitale aankoop ontvang je als koper een aantal mooie garanties. Zo loop je geen risico doordat:

 • Je de niet-goed-geld-terug garantie ontvangt. Mocht de Afslankbijbel je niet bevallen, is het niet wat je verwacht of wil je het om welke reden ook maar terugsturen, geen probleem! Geheel risicovrij en zonder problemen kun je Oscar Helm een mailtje sturen en je krijgt het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestuurd.
 • Je kunt de Afslank Receptenbijbel 60 dagen uitproberen. Dit garantiepunt hangt samen met het voorgaande garantiepunt, want je kunt tot 60 dagen na aankoop probleemloos je geld terug vragen.
 • Na aankoop van je bestelling kun je het e-book binnen 1 minuut downloaden. Het fysieke boek zal ook direct opgestuurd worden, maar deze zal met de post komen. Door middel van het e-book kun je dus vrijwel direct beginnen.

De Afslankbijbel kopen + Kortingslink!

Zoals je hebt gelezen, is de Afslankbijbel op twee manieren te verkrijgen; Als e-book en als fysiek boek. Beide versies heeft zijn voor- en nadelen, ik zal ze kort uitleggen.

Het e-book is eenvoudig in het gebruik doordat je het op meerdere apparaten kunt gebruiken. Zodra je de aankoop bevestigd hebt, kun je de Afslankbijbel PDF downloaden op elk mobiel apparaat. Zo loop je geen risico om op het boek te morsen, het boek te vernielen of zelfs kwijt te raken.

Anderzijds is het hardcover een mooie oplossing omdat deze altijd toegankelijk is. Om het fysieke boek te gebruiken, heb je geen mobiel apparaat nodig, waarbij je het risico loopt dat de accu ervan leeg is, of het defect raakt.

Zowel het e-book als het fysieke boek hebben hun voor- en nadelen. Gelukkig heb ik voor jou de oplossing.

Via deze pagina krijg je toegang tot zowel het fysieke boek als het e-book. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het verlies van het boek, een lege accu maar zit je ook niet in de problemen als je over het fysieke boek gemorst hebt; Dan heb je de toegang tot het e-book nog.

Ik heb nog meer goed nieuws voor je!  Via onderstaande groene knop geeft Oscar je tijdelijk toegang tot de geheime kortingspagina. Dus, wees geen dief van je eigen portemonnee en bestel de Afslankbijbel hieronder met korting!

De Afslank Receptenbijbel

Wil jij net als vele anderen gebruik maken van de GEHEIME kortingspagina?

JA! STUUR MIJ DIRECT DOOR NAAR DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.