Vegetarische pompoencurry met gemberkokossaus recept

Meer dan ooit ligt de focus op vegetarische recepten. En met de vraag naar nieuwe vegetarische recepten, hoort het aanbod vegetarische recepten mee te groeien. Dus, vandaag deel ik er weer eentje: het recept voor vegetarische pompoencurry met gemberkokossaus. Probeer hem nu uit en laat je me weten wat je ervan vindt?

Benodigde ingrediënten

De hoeveelheid ingrediënten voor dit recept is gebaseerd op 4 personen. Gebaseerd op het aantal leden van een gemiddeld huishouden en houdt je over? Vries het dan in of bewaar het voor de dag erna!

Ingrediënten gemberkokossaus

  • 2 teentjes knoflook
  • 2,5 cm verse gemberwortel
  • 3 serehstengels
  • 2,5 cm laos
  • 500 ml water
  • 2 tl suiker
  • 200 ml kokosmelk

Ingrediënten pompoencurry

  1. Eén kleine Butternut pompoen
  2. 2 courgettes
  3. 8 champignons
  4. 8 baby maiskolfjes
  5. 200 gram tofu
  6. 125 gram sugarsnaps
  7. Half bosje koriander
  8. 200 gram jonge bladspinazie

Als extraatje heb je olie nodig, om in te bakken.

Bereidingswijze

Gemberkokossaus

De bereiding van de gemberkokossaus is gaat als volgt:

  1. Pel en hak de knoflook.
  2. Schil en rasp de gember.
  3. Kneus en snijd de serehstengel in grote stukken.
  4. Snijd de laos in plakken.
  5. Doe een scheutje olie in een sauteerpan en fruit de knoflook, gember, serehstengels, laos en suiker.
  6. Blus het mengsel af met water en laat circa 20 minuten op een laag vuurtje doorkoken.
  7. Voeg kokosmelk toe en kook dit circa 2 minuten mee.
  8. Haal de serehstengels en laos uit het mengsel.

Pompoencurry

De bereiding van de vegetarische pompoencurry met gemberkokossaus gaat als volgt:

  1. Schil en halveer de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken van circa 3 cm.
  2. Snij de courgette in blokjes. Snij de champignons doormidden en snij de mais over de lengte doormidden. Snijd de tofu in blokjes.
  3. Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de sugarsnaps, tofu, pompoen, courgette, champignons en babymais voor ongeveer 2 minuten.
  4. Voeg tofu en gemberkokossaus toe en breng de pan opnieuw aan de kook en laat het doorkoken totdat de pompoen gaar is. Dit duurt naar verwachting ongeveer 10 minuten.
  5. Pluk en snij de koriander fijn en roer de helft door de pompoencurry. De andere helft ga je gebruiken voor de servering.
  6. Mocht je de saus te dun vinden, dan kun je deze verdikken met maïzena en een beetje water.

Servering

Verdeel de spinazie over de 4 borden en schep de pompoencurry erover. Bestrooi de borden met de overgebleven koriander. Optioneel kun je de pompoencurry serveren met bruine rijst.

Eet smakelijk!

140+ recepten met de Vegan Chef en Koolhydraatarme Chef (Tijdelijke korting)

Nog niet genoeg vegetarische recepten op je lijstje van vegetarische recepten?

Breidt ze dan uit met Vegan Chef PDF en het Koolhydraatarme Chef PDF.

Start met het uitbreiden van je voorraad vegetarische recepten en bereidt binnenkort een van deze heerlijke vegetarische recepten.

Klik hieronder voor de beste vegetarische recepten én koolhydraatarme recepten en ontvang tijdelijke korting op je aankoop!

JA! IK WIL ER VAN PROFITEREN!