Koolhydraatarme Worstenbroodjes maken (Ingrediënten + Bereidingswijze)
Zo simpel en zo lekker: zelfgemaakte, mini worstenbroodjes uit de oven. Voor veel mensen een niet te missen onderdeel tijdens het ontbijt of lunch op zaterdag of zondag, voor anderen een kenmerkend onderdeel van een typisch kerstonbijt of tijdens de kerstbrunch.
Hoe dan ook, kun je het je voorstellen dat ik dit heel lang niet gekend heb, doordat het vanuit mijn ouderlijk huis nooit iets is geweest wat in de routine van bijzonder lekkere hapjes viel? Ik wel, maar goed, ook ik heb ze ontdekt en in dit artikel beschrijf ik hoe je de perfecte mini worstenbroodjes kunt maken. Worstenbroodjes zelf maken, zonder lange tijd in te keuken te staan. Zonder veel tijd bezig te zijn met de voorbereiding en zonder dat je er veel of dure ingrediënten voor nodig hebt.
En toch? Waanzinnig lekker en leuk, die mini worstenbroodjes in bladerdeeg maken.
Dankzij dit recept van worstenbroodjes uit de oven, is het voor mij en hopelijk binnenkort ook voor jou een hobby om de worstenbroodjes volgens dit recept te maken.
Veel leesplezier en laat ze smaken!
Benodigde ingrediënten
Voor dit recept van koolhydraatarme worstenbroodjes heb je slechts enkele ingrediënten nodig:
- 150 gram mozzarella
- 25 gram roomkaas
- 55 gram amandelmeel
- 1 middelgroot ei
- ½ tl bakpoeder
- 1 blikje cocktailworstjes (circa 400 gram)
- Handjevol sesamzaad (optioneel)
In totaal ben je ongeveer 35 minuten bezig om deze heerlijke mini worstenbroodjes te maken, voordat je ze goed en wel uit de oven kunt halen. De voorbereiding kost zo’n 15 minuten, de kooktijd kost ongeveer 20 minuten. Het recept is gebaseerd op het maken van 22 worstenbroodjes en het is zonde om deze heerlijke snack niet uit te proberen!
Bereidingswijze koolhydraatarme worstenbroodjes uit de oven
Volg de onderstaande stappen om de koolhydraatarme worstenbroodjes te maken:
- Laat de oven voorverwarmen tot 175 graden.
- Doe de geraspte kaas in een hittebestendige kom. Plaats de kom in de voorverwarmde oven en laat de mozzarella zo’n 30 seconden opwarmen. Roer na 30 seconden door en zet het nogmaals 30 seconden in de oven.
- Verdeel het ei over twee kommen; het eigeel in de ene kom, het eiwit in een andere kom.
- Voeg amandelmeel en bakpoeder toe aan een mengkom, haal de gesmolten kaas uit de magnetron en voeg dit al roerend toe aan de kom met de mengkom.
- Kneed het deeg en voeg tijdens het kneden het eiwit toe. Voeg amandelmeel toe wanneer het deeg te nat is.
- Leg de deegbal tussen twee vellen bakpapier en gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen tot dunne, brede plak.
- Snijd het deeg in 6 lange stroken en snijd iedere strook vervolgens in 2 stukken. Snijd hierna ieder stuk diagonaal doormidden om een driehoekje te vormen.
- Laat het blikje met de cocktailworstjes uitlekken.
- Leg op ieder driehoekje een worstje en rol dit op als een croissant. Leg de mini worstenbroodjes vervolgens op een bakplaat en smeer met een kwastje de geklutste eierdooier uit over de worstenbroodjes. Strooi er sesamzaad over voor extra smaak (optioneel).
- Bak de worstenbroodjes circa 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze er na 18-20 minuten uit en serveer met je favoriete dipsaus.
Geniet ervan!
Voedingswaarde
De voedingswaarde van één koolhydraatarm worstenbroodje is als volgt: 56 calorieën, 4,4 gram vetten, 0,5 gram koolhydraten en 3,6 gram eiwitten.
Variatietips en andere koolhydraatarme recepten
Ons favoriete receptenboek met koolhydraatarme recepten voor ieder moment van de dag: het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu.
Door het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu te volgen ontdek je hoe je op een makkelijke manier en dankzij de juiste recepten in slechts 30 dagen naar een koolhydraatarm dieet kunt werken. En het mooiste daarvan is, is dat je dankzij de recepten in het boek na 30 dagen gewoon weer opnieuw kunt beginnen met de recepten! Geen zorgen dus, dat je regelmatig dezelfde soort maaltijden hoeft te eten.
Ontdek zelf hoe het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu voor jou verandering kan brengen en start direct met het eten van koolhydraatarme recepten!