Koolhydraatarme Courgettebroodjes als Lunch (Ontdek hoe je het maakt!)

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Koolhydraten om af te vallen of te voorkomen dat we aankomen. We denken er veel aan en veel mensen zijn er mee bezig. Of ze het goed doen, weten ze vaak gek genoeg niet met alle zekerheid. Dergelijke reacties die ik dan vaak krijg zijn “Ik eet met regelmaat” of “Ik eet minder”. Wanneer ik dan vraag wat ze eten, zijn het vaak niet eens zulke hele koolhydraatarme maaltijden. Boterhammen zijn over het algemeen allesbehalve koolhydraatarm, maar toch zijn veel mensen hier niet van op de hoogte. Daarom deel ik met jullie een recept van koolhydraatarme courgettebroodjes, zodat ik jou met onderstaand recept wil aansporen en in staat wil stellen om ook deze koolhydraatarme courgettebroodjes zelfstandig te maken.

Het recept staat bekend als koolhydraatarm courgettebrood, maak ook als koolhydraatarme cake met amandelmeel. Hoewel het meer een vorm van koolhydraatarm brood heeft waar courgette een groot ingrediënt van is, luidt het in de volksmond ook vaak als cake met amandelmeer.

Hoe dan ook, ik raad je zeker aan om dit recept van courgettebrood uit te proberen. Mocht het je niet bevallen, laat het me dat weten en dan kijken we samen naar een oplossing waardoor je toch alsnog koolhydraatarm kunt eten.

In dit artikel schrijf ik over de voedingswaarde van dit koolhydraatarme courgettebrood recept, de benodigde ingrediënten om dit recept te maken en deel ik een stappenplan die jij kunt volgen om van de zelfgemaakte courgettebroodjes te genieten.

Inhoudsopgave

Voedingswaarde

Dit recept voor courgettebrood is de moeite waard om een keer te maken. Het bevat slechts enkele koolhydraten en is daarvoor koolhydraatarm, maar vol van smaak.

Dit recept is goed voor 18 sneetjes brood. In totaal bevat het slechts 1,3 gram koolhydraten per snee, wanneer je uitgaat van 18 sneetjes uit het recept.

De voorbereiding van dit recept vergt ongeveer 15 minuten. De bereidingstijd bedraagt zo’n 55 minuten en het koolhydraatarme courgettebrood is daardoor klaar in ongeveer 1 uur en 10 minuten.

Benodigde ingrediënten

Om dit recept te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 200 gram courgette
 • 30 gram ui
 • 1 teentje knoflook
 • 4 eieren
 • 75 gram kruiden roomkaas
 • 100 ml roomboter
 • 200 gram amandelmeel
 • 1 el kokosmeel
 • 50 gram lijnzaad
 • ¼ tl (wijnsteen)bakpoeder
 • Italiaanse kruiden
 • Peper
 • Zonnebloem- of pompoenpitten

Haal de bovenstaande (ontbrekende ingrediënten in huis en start met de bereiding zoals hieronder staat beschreven. Succes! 🙂

Bereidingswijze

Volg onderstaande stappen het recept van de koolhydraatarme courgettebrood te maken:

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden (in het geval van een heteluchtoven op 175 graden).
 2. Vet een bakpapier in en leg het in een broodvorm.
 3. Rasp de courgette, snipper het uitje fijn en meng de vochtige ingrediënten door elkaar in een grote kom of schaal: de courgette, ui, (geperste) knoflook, eieren, kruidenkaas en de gesmolten roomboter. Doe dit bijvoorbeeld met een keukenmachine.
 4. Voeg vervolgens de amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad, bouillonpoeder, bakpoeder en wat Italiaanse kruiden en peper naar wens toe.
 5. Meng het geheel goed door elkaar en doe het vervolgens in een broodvorm.
 6. Garneer de bovenkant met zaden en/of pitten naar wens (welke je lekker vindt).
 7. Bak het brood 45-60 minuten inde oven en houdt met grote regelmaat in de gaten of het bakken niet te hard gaat; iedere oven is immers anders.
 8. Gaat het toch te hard? Bedek het brood met folie en zet de temperatuur van de oven wat lager.
 9. Haal het brood uit de oven zodra dit goed gaar is. Je controleert dit bijvoorbeeld door met een satéprikker in het midden van het brood te prikken. Is het brood nog niet goed? Zet het dan terug in de oven en controleer elke paar minuten of het brood gaar is.
 10. Laat het brood 10 minuten in de oven (wanneer deze uit staat) afkoelen en haal hem er vervolgens uit.
 11. Laat uitwasemen en verder afkoelen op een rooster of broodplank.
 12. Zodra het brood is afgekoeld, kun je het aansnijden met een broodmes en serveren.

Je koolhydraatarme courgettebrood is klaar, genieten maar!

Serveertip: Het is erg lekker om te beleggen met een dun laagje roomboter en kaas. Het sluit goed aan bij een koolhydraatarm dieet en is dus ook erg goed geschikt voor mensen met diabetes.

Meer koolhydraatarme recepten dankzij het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Sinds ik meer interesse heb gekregen in koolhydraatarme recepten, ben ik gaan zoeken naar kookboeken met koolhydraatarme recepten.

Ik kwam een aantal receptenboeken tegen, waarvan het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu mijn favoriet is.

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu bevat weekmenu’s en recepten die zorgen voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

De voordelen van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu zijn:

 • Eenvoudige recepten
 • Vernieuwde aanpak
 • Handig in gebruik
 • Persoonlijke support
 • Veilig forum
 • Prijs/kwaliteit verhouding

Ben jij benieuwd naar het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu? Klik dan hieronder op de Geheime Kortingspagina en maak gebruik van de tijdelijke korting op de hele bundel.

KHA 30 Dagen Menu Cover

Meer weten over het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu?

JA! IK WIL MEER WETEN!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.