Koolhydraatarme Ovenschotel met Sperziebonen en Gehakt (Ingrediënten + Bereidingswijze!)

Een heerlijke, koolhydraatarme ovenschotel met sperziebonen en gehakt. Vandaag deel ik dit recept met jullie. Ik vertel je exact wat de benodigde ingrediënten zijn en loop de bereidingswijze stap voor stap met jullie door.

De laatste jaren volgen steeds meer mensen een dieet, waarbij weinig tot geen koolhydraten worden gegeten: het koolhydraatarme dieet. Ons lichaam gebruikt dagelijks energie en die energie moet ergens vandaan komen. Doordat ons lichaam koolhydraten verbrand, krijgen we energie. Helaas krijgen mensen dagelijks vaak meer koolhydraten binnen, dan ze verbranden. Hierdoor is de kans groot dat ze aankomen, terwijl dit op het eerste oog onschuldig lijkt.

Door juist een minimaal aantal koolhydraten naar binnen te werken, zal, op het moment dat ons lichaam geen koolhydraten meer bevat om te verbranden, overschakelen op het verbranden van lichaamsvet. Doordat ons lichaam onvoldoende koolhydraten krijgt, wordt de vetverbranding geactiveerd en zal het vetpercentage afnemen.

Het verbranden van vetten start automatisch wanneer we een tekort aan koolhydraten hebben. Toch blijkt het in de praktijk moeilijker dan het klinkt, om koolhydraatarm te eten. Alledaagse, Hollandse producten zoals aardappelen, brood en suikers, maar ook pasta bevat een groot aantal koolhydraten. Veel mensen eten wekelijks meerdere keren aardappelen en/of pasta en vrijwel dagelijks brood.

De zoektocht naar koolhydraatarme recepten is de laatste jaren erg in trek, maar toch blijkt het nog vrij lastig om regelmatig met nieuwe en lekkere koolhydraatarme recepten te komen.

Laatst besloot ik, zoals ik vaak doe, weer in de keuken te gaan experimenteren om een nieuw soort koolhydraatarme ovenschotel te maken. Na enkele ideeën die in me opkwamen, kwam ik ten slotte tot de conclusie om een koolhydraatarme ovenschotel met Sperziebonen en gehakt te maken.

Zoals gewoonlijk deel ik dit recept graag met jullie, dus in dit artikel lees je hoe je een zelfgemaakte, koolhydraatarme gehaktschotel met sperziebonen kunt bereiden.

Bekijk de benodigde ingrediënten, bereid je voor en start met de beschreven bereidingswijze, verderop in het artikel, om de koolhydraatarme sperziebonenschotel met gehakt uit de oven te maken.

Benodigde ingrediënten voor de koolhydraatarme sperziebonenschotel

Het recept dat ik met jullie deel, is bedoeld voor 4 personen. Gebruik de volgende ingrediënten om deze koolhydraatarme sperziebonenschotel te maken:

 • 750 gram diepvries sperziebonen
 • 15 gram boter
 • 1 ui
 • 500 gram gehakt
 • 2 teentjes knoflook
 • Zout en peper
 • 1 tl gedroogde tijm
 • 1 tl gedroogde oregano
 • 125 ml zure room
 • 150 gram geraspte kaas
 • Paprikapoeder

Bereidingswijze koolhydraatarme sperziebonenschotel

Volg onderstaande stappen van het recept om de koolhydraatarme sperziebonenschotel te maken:

 1. Kook de sperziebonen beetgaar en laat ze uitlekken.
 2. Fruit de ui, voeg het gehakt toe en bak het rul.
 3. Doe de knoflook, oregano en tijm bij de pan in.
 4. Voeg zout en peper naar wens toe.
 5. Vet een ovenschaal in en leg de halve hoeveelheid sperziebonen op de bodem van de schaal.
 6. Schep het gehaktmengsel over de sperziebonen en leg de andere helft van de sperziebonen bovenop het gehakt.
 7. Giet de zure room en kaas over de sperziebonen.
 8. Zet de ovenschaal circa 20 minuten in de oven op 200 graden.
 9. Haal de schaal na circa 20 minuten uit de oven en strooi er paprikapoeder over.

Bon Appétit!

Meer koolhydraatarme recepten dankzij het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Sinds ik meer interesse heb gekregen in koolhydraatarme recepten, ben ik gaan zoeken naar kookboeken met koolhydraatarme recepten.

Ik kwam een aantal receptenboeken tegen, waarvan het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu mijn favoriet is.

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu bevat weekmenu’s en recepten die zorgen voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

De voordelen van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu zijn:

 • Eenvoudige recepten
 • Vernieuwde aanpak
 • Handig in gebruik
 • Persoonlijke support
 • Veilig forum
 • Prijs/kwaliteit verhouding

Ben jij benieuwd naar het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu? Klik dan hieronder op de Geheime Kortingspagina en maak gebruik van de tijdelijke korting op de hele bundel.

Korting op het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu?

CLAIM JE KORTING!