Koolhydraatarme Quinoa Omelet met Zalm als Ontbijt (+ Bereidingswijze!)

Gezond eten, koolhydraatarm gerechten, eiwitrijke recepten en de keus om op internet tientallen van dit soort gerechten te vinden. De dag beginnen met een ontbijt, met regelmatig normale porties eten, het klinkt allemaal erg logisch.

Maar hoe start je de dag met een gezond, koolhydraatarm ontbijt wat vol zit met eiwitten en hoe maak je zo’n gerecht?

In dit artikel vertel ik je over het recept van quinoa (boeren)omelet met groente en zalm, wat vol zit met voedingsstoffen die je vetmetabolisme in de ochtend aan de gang zetten.

Ik vertel je welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je op eenvoudige wijze deze koolhydraatarme quinoa omelet met zalm en groente kunt maken. Haal de benodigde, ontbrekende ingrediënten in huis, volg het stappenplan van de bereidingswijze en geniet na slechts enkele minuten van een heerlijke boerenomelet met zalm, quinoa en groenten.

Daarbij moet ik wel zeggen dat dit een stevige lunch zal worden. Voor de stevige eter is dit ontbijt geschikt om de dag mee te beginnen maar voor de kleinere eters is het een idee om de helft hiervan in de koelkast te bewaren voor bijvoorbeeld the day after.

Benodigde ingrediënten

Om dit recept van koolhydraatarme omelet met quinoa en zalm als ontbijt recept te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 2 omega-3 eieren
 • 200 gram spinazie of boerenkool
 • 1 avocado
 • 75 gram quinoa
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 50 gram gerookte zalm
 • Olijfolie (bij voorkeur extra vergine)

Haal de benodigde, ontbrekende ingrediënten in huis en start met de bereiding zoals in volgend hoofdstuk staat beschreven.

Bereidingswijze

Om dit recept te maken, volg je onderstaande bereidingswijze volgens de stappen:

 1. Kook de quinoa volgens de verpakking
 2. Verwarm een grote klont kokosnootolie ie een pan op middelhoog vuur
 3. Voeg de gesneden ui toe aan de hete kokosnootolie
 4. Snijd de knoflook en de avocado
 5. Tik twee eieren kapot uit over de gefruite ui
 6. Voeg de ontdooide spinazie na 2 minuten toe en mix de inhoud door elkaar
 7. Snipper de gerookte zalm en de knoflook in de pan en roer het geheel goed door elkaar
 8. Giet de gekookte quinoa af en voeg het toe aan de mix in de pan
 9. Voeg tot slot de gesneden avocado toe aan het gerecht

Het gerecht is klaar, serveren maar. Tip: Serveer het gerecht uit op een bord en giet er vervolgens een flinke scheut olijfolie overheen.

Variatietips

Enkele tips om het recept te variëren:

 • Voeg de knoflook eerder toe om de knoflooklucht te verminderen na het eten. Het nadeel hiervan is dat er veel goede voedingsstoffen mee verdwijnen.
 • Te veel gemaakt? Dek het dan af en bewaard het in de koelkast. De volgende dag is het eenvoudig op te warmen in de koekenpan
 • Neem 3 omega-3 eieren en gebruik enkel het eiwit.

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu: Meer koolhydraatarme recepten

Mocht je op zoek zijn naar meer koolhydraatarme recepten en deze Quinoa boerenomelet met zalm als ontbijt een interessant recept vinden, lees dan verder en ontdek meer over het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu.

In het KHA 30 Dagen Menu schrijft de Timo Breemen recepten waardoor jij in 30 dagen kan afvallen, en na de 30 dagen kun je de recepten gewoon blijven gebruiken om af te vallen of niet aan te komen.

In het boek staan koolhydraatarme ontbijtjes, koolhydraatarme lunch recepten, koolhydraatarme diner recepten en zelfs koolhydraatarme snacks.

Wil jij direct starten met afvallen? Download het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu direct! >>