Koolhydraatarme Ovenschotel met Prei en Gehakt (+ Bereidingswijze!)

In mijn ogen is dit toch wel een heel klassieke combinatie van een ovenschotel: Een preischotel met de combinatie van gehakt als ovenschotel. Ik ben blij dat ik dit recept met jullie kan delen, want als ik ergens van hou, is het dat ik mijn favorieten gerechten met jullie kan delen.

Eet jij koolhydraatarm of ben je gek op lekkere ovenschotels? Dan zit je bij dit recept helemaal op je plek! Het recept is makkelijk te maken, de ingrediënten zijn goed op elkaar afgestemd en dankzij mijn recept en bereidingswijze wordt het wel erg makkelijk om deze koolhydraatarme preischotel met gehakt te maken!

Lees in dit artikel de benodigde ingrediënten voor de koolhydraatarme ovenschotel met prei en gehakt, volg de stappen van de bereidingswijze en start met het maken van jouw zelfgemaakte preischotel met gehakt!

Veel succes en alvast eet smakelijk!

Benodigde ingrediënten

Voordat je begint met de bereiding van deze koolhydraatarme ovenschotel met prei en gehakt, haal je de benodigde ingrediënten in huis.

Dit recept is gebaseerd op 4 personen en de benodigde ingrediënten zijn:

 • 1 rode paprika
 • 2 grote preien
 • 1 gele paprika
 • 500 gram gehakt
 • 2 teentjes knoflook
 • 200 ml slagroom
 • 4 eieren
 • 2 el Tandoori kruiden
 • Zout en peper
 • Geraspte kaas (hoeveelheid naar keus)
 • Scheutje olijfolie

Haal deze (ontbrekende) ingrediënten in huis en start met de bereiding van de preischotel met gehakt! Hoe? Lees dat hieronder!

Bereidingswijze

De ovenschotel met prei en gehakt maak je als volgt:

 1. Laat de oven voorverwarmen tot 190 graden.
 2. Snij intussen de groente in stukken en snijd de knoflook fijn. Was ook de groenten in een groot vergiet schoon.
 3. Bak de knoflook in een wokpan of grote pan met een scheutje olijfolie. Bak het gehakt (of bij voorkeur vega gehakt) daarna in de wokpan gaar.
 4. Klop de slagroom samen met de eieren en de kruiden op. Giet het mengsel vervolgens bij de wokpan in en laat het zo’n 2 minuten sudderen. Schep het mengsel hierna in een ovenschotel.
 5. Strooi de geraspte kaas er overheen en bak de ovenschotel in zo’n gaar in de oven.

Na zo’n 30 minuten is je gerecht klaar, smullen maar!

Tip: Dien een rauwkostsalade bij de ovenschotel op; erg lekker!

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu: Meer koolhydraatarme recepten

Mocht je op zoek zijn naar meer koolhydraatarme recepten en deze ovenschotel met prei en gehakt een interessant recept vinden, lees dan verder en ontdek meer over het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu.

In het KHA 30 Dagen Menu schrijft de Timo Breemen recepten waardoor jij in 30 dagen kan afvallen, en na de 30 dagen kun je de recepten gewoon blijven gebruiken om af te vallen of niet aan te komen.

In het boek staan koolhydraatarme ontbijtjes, koolhydraatarme lunch recepten, koolhydraatarme diner recepten en zelfs koolhydraatarme snacks.

Wil jij direct starten met afvallen? Download het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu direct! >>