Koolhydraatarme Broccolischotel met Gehakt (Recept)

Het is jullie waarschijnlijk wel duidelijk dat ik vaak ovenschotels maak. Een willekeurige greep van ovenschotels die ik in het verleden met jullie heb gedeeld zijn de koolhydraatarme spruitjesschotel uit de oven, de koolhydraatarme preischotel met kaas en de koolhydraatarme lasagne ovenschotel met courgette. Ook vandaag is het weer tijd om een koolhydraatarme ovenschotel met jullie te delen: de koolhydraatarme broccolischotel met gehakt.

Deze broccoli ovenschotel is makkelijk te maken en uiteraard, zoals de meeste recepten die ik deel, koolhydraatarm. Mocht je bewust bezig zijn met koolhydraatarm eten, dan sluit deze ovenschotel perfect aan bij je dieet.

Zo heerlijk eenvoudig als het is, kun je deze ovenschotel in porties invriezen zodat jij die volgende keer dat je geen zin hebt om te koken na een drukke werkdag, het portie broccolischotel met gehakt in de oven kunt opwarmen zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan.

Tijd om het recept voor de koolhydraatarme broccolischotel met gehakt met je te delen. Neem de benodigde ingrediënten door en haal de nodige, ontbrekende ingrediënten in huis. Volg het stappenplan van de bereidingswijze en zet op eigen houtje deze heerlijke ovenschotel op tafel en vries eventueel een aantal porties in.

Benodigde ingrediënten

Dit recept is gebaseerd op 2 à 3 porties, ofwel voor 2 tot 3 personen. De benodigde ingrediënten voor dit recept zijn:

 • 1 broccoli
 • 1 prei
 • 1 courgette
 • 200 gram crème fraiche
 • 75 gram geraspte jonge kaas
 • 2 tl kerriepoeder, peper & zout

Haal de nodige en ontbrekende ingrediënten in huis en start met de bereiding!

Bereidingswijze

Volg onderstaande stappen en maak de koolhydraatarme broccolischotel met gehakt in een mum van tijd:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Was de groente, snij de broccoli in roosjes en snijd de courgette in grote blokjes. Snij de prei in stukjes.
 3. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de broccoli in 3 à 4 minuten beetgaar. Giet de broccoli vervolgens af.
 4. Doe een beetje olie in een wokpan en bak de courgette en de prei ongeveer 3 minuten.
 5. Voeg de crème fraiche, kerriepoeder, peper en zout eraan toe. Roer het geheel goed door elkaar en roer als laatste onderdeel de broccoli roosjes er voorzichtig doorheen.
 6. Vet een ovenschaal in met olie en giet het mengsel erin. Verdeel het mengsel goed over de schaal en verdeel de geraspte kaas vervolgens over de inhoud van de schaal.
 7. Zet de ovenschaal 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas lekker krokant is.

De ovenschotel is klaar, smullen maar!

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu: Meer koolhydraatarme recepten

Mocht je op zoek zijn naar meer koolhydraatarme recepten en deze ovenschotel met broccoli en gehakt een interessant recept vinden, lees dan verder en ontdek meer over het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu.

In het KHA 30 Dagen Menu schrijft de Timo Breemen recepten waardoor jij in 30 dagen kan afvallen, en na de 30 dagen kun je de recepten gewoon blijven gebruiken om af te vallen of niet aan te komen.

In het boek staan koolhydraatarme ontbijtjes, koolhydraatarme lunch recepten, koolhydraatarme diner recepten en zelfs koolhydraatarme snacks.

Wil jij direct starten met afvallen? Download het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu direct! >> https://bgreat.nl/koolhydraatarm-30-dagen-menu-korting