Koolhydraatarme Bloemkoolschotel met Ham en Kaas (Recept)

Het is tijd om een bijzondere en heel lekker bloemkool te delen. Het kan bijna niet anders dan dat iedereen de originele en traditionele bloemkool kent: met aardappelen, jus en over de bloemkool kaassaus of bloemkoolsaus met maïzena. De laatstgenoemde, met bloemkoolsaus en maïzena is zoals ik het vroeger altijd kreeg.

Maar vanaf het moment dat ik me ging interesseren in voeding heb ik een grote liefde voor ovenschotel recepten en koolhydraatarme recepten ontwikkeld. Ook houdt ik er enorm van om out-of-the-box te denken en daarom deel ik met jou een recept voor koolhydraatarme bloemkoolschotel uit de oven, met ham én kaas.

Ik vertel je vandaag hoe je een heerlijke koolhydraatarme ovenschotel met bloemkool kunt klaarmaken. Ik deel exact met je welke ingrediënten je nodig hebt en leg je stap voor stap uit hoe je deze bloemkoolschotel met ham en kaas als koolhydraatarme ovenschotel kunt serveren.

De allereerste keer was ik zo enthousiast over het recept. Zo blij met de combinatie van bloemkool, ham en kaas als ovenschotel en dat terwijl ‘ie ook nog eens koolhydraatarm is! Blijer kun je mij bijna niet maken!

Ik hoop door dit recept te delen dat ik jou net zo enthousiast kan krijgen over de bloemkoolschotel. If so, dan hoor ik het graag! Lees hieronder verder over de benodigde ingrediënten, volg de bereidingswijze stap voor stap en laat me zeker weten wat jij van dit recept van koolhydraatarme ovenschotel met bloemkool, ham en kaas vindt! Ik hoor het graag!

Veel lees- en kookplezier!

Benodigde ingrediënten

Het recept wat ik je deel is gemiddeld genomen voldoende voor 4 personen of porties

De benodigde ingrediënten zijn:

 • 1 grote bloemkool
 • Bakje champignons (circa 250 gram)
 • 150 gram geraspte kaas
 • 250 gram ham blokjes
 • 200 ml crème fraîche
 • Kerriepoeder (optioneel)

Per portie bevat de koolhydraatarme bloemkoolschotel slechts 8 gram koolhydraten en 20 gram eiwit. Haal de benodigde en ontbrekende ingrediënten in huis en volg de bereidingswijze hieronder.

Bereidingswijze

Volg onderstaande bereidingswijze stap voor stap om de bloemkoolschotel met ham en kaas te maken:

 1. Snijd de bloemkool in stronkjes en kook dit bijtgaar.
 2. Snijd tijdens het koken van de bloemkool de champignons in plakjes.
 3. Verhit olie in een koekenpan en bak de champignons hier ongeveer 3 minuten in.
 4. Doe de ham blokjes bij de koekenpan in en roerbak het mee.
 5. Voeg de crème fraîche toe aan de pan met champignons en ham en warm dit al roerend op.
 6. Strooi er kerriepoeder bij voor de smaak, indien gewenst.
 7. Giet de gekookte bloemkool af en doe de bloemkoolstronkjes in een ovenschaal.
 8. Verdeel het roerbakmengsel over deze bloemkoolstronkjes.
 9. Strooi de geraspte kaas goed verdeeld over de inhoud van de ovenschaal.
 10. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat de kaas in ongeveer 5 minuten krokant worden.

Haal na circa 5 minuten de bloemkoolschotel uit de oven en serveer de koolhydraatarme ovenschotel van bloemkool met ham en kaas.

Eet smakelijk!

Meer koolhydraatarme recepten dankzij het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Sinds ik meer interesse heb gekregen in koolhydraatarme recepten, ben ik gaan zoeken naar kookboeken met koolhydraatarme recepten.

Ik kwam een aantal receptenboeken tegen, waarvan het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu mijn favoriet is.

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu https://bgreat.nl/koolhydraatarm-30-dagen-menu-korting bevat weekmenu’s en recepten die zorgen voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

De voordelen van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu zijn:

 • Eenvoudige recepten
 • Vernieuwde aanpak
 • Handig in gebruik
 • Persoonlijke support
 • Veilig forum
 • Prijs/kwaliteit verhouding

Ben jij benieuwd naar het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu? Klik dan hieronder op de Geheime Kortingspagina en maak gebruik van de tijdelijke korting op de hele bundel.

JA! STUUR MIJ DIRECT DOOR!