Koolhydraatarm Oopsie Brood als Lunch (Zo maak je het!)

Oopsie is een simpel te bereiden, glutenvrij- en koolhydraatarm brood dat met slechts 4 simpele ingrediënten te maken is. Het is ook een uitstekende broodvervanger voor iedereen met glutenallergie en mensen die willen afvallen -dus minder koolhydraten willen eten.

Maar wat is Oopsie brood ontstaan, wat is het eigenlijk en nog belangrijker: Hoe maak je oopsie brood zelf? In dit artikel vertel ik je hoe oopsie brood is ontstaan, wat het is en hoe je het eenvoudig zelf kunt maken.

Tip: Bekijk ook de video onderaan deze pagina, na het lezen van de ingrediëntenlijst en bereidingswijze.

Oopsie brood: Hoe is het ontstaan en wat is het?

Oopsie brood, of zoals het op z’n Nederlands luidt, oepsie brood, is ontstaan door een foute toevoeging in een recept. Zoals de naam al doet vermoeden, is het recept ‘per ongeluk’ ontstaan.

Cleochatra, een bekende foodblogger uit Amerika, was bezig met het maken van kwarkbroodjes. Maar tijdens het maken van de kwarkbroodjes, voegde ze in plaats van magere kwark, roomkaas toe.

Niet direct, maar pas na het bakken ontdekte ze dit. Ze probeerde haar eerste stuk ‘kwarkbrood’, en werd positief verrast door haar toevoeging van roomkaas in plaats van magere kwark.

Zo positief verrast als Cleochatra was, schreef ze een recept voor dit brood en noemde het oopsie brood. Ze publiceerde het recept op haar website en in korte tijd werd het recept erg populair. Zo populair, dat het naar Nederland is overgewaaid.

Natuurlijk zijn er in de loop der tijd lichte aanpassingen aan het oopsie brood van Cleochatra gedaan. Zo zal de ene persoon meer roomkaas gebruiken, terwijl de andere juist minder gebruikt. En, er zullen zelfs mensen zijn die de exacte hoeveelheid roomkaas volgens het recept van Cleochatra, gebruiken.

Oopsie brood wordt meestal belegd, maar is ook prima naturel te eten.

Voordat je begint

Voordat je start met de voorbereiding, is het natuurlijk handig om te weten hoelang de bereidingstijd is, tijdens welke maaltijd je Oopsie brood kunt eten en op hoeveel porties onderstaand recept gebaseerd is.

De bereidingstijd van de broodjes duurt circa 20 minuten en de kooktijd kost zo’n 40 minuten. Je bent dus ongeveer een uur kwijt om dit recept te maken. De totale duur om de broodjes te maken is vrij lang, maar het resultaat is de tijd waard.

Het recept en de ingrediënten is gebaseerd op 6 porties. Je maakt dus broodjes voor 6 personen, maar je kunt er uiteraard meer of minder maken. Moet je wel een beetje spelen met de hoeveelheid van de ingrediënten

Benodigde ingrediënten

Om 6 Oopsie broden te maken, heb je de volgende 4 basis ingrediënten nodig:

  • 3 eieren (bij voorkeur groot)
  • 100 gram roomkaas (meer of minder naar wens)
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout

Optioneel kun je kiezen om Italiaanse kruiden en sesam- of maanzaadjes toe te voegen.

Bereidingswijze

Het Oopsie brood bereid je als volgt:

Verwarm de oven voor op 150 graden leg bakplaat vet boter bakspray. Schaaltjes eidooiers ene andere schaaltje voeg snufje zout klop tot glad geheel giet eigeelmengsel meerdere kleine scheutjes roer elk door elkaar zodat boven komt eimengsel goed gemengd doe er daarna nog scheutje bij herhaal deze stap totdat al eigeel eiwit n pak grote schep 6 lepels mengsel bakpapier druk met bolle kant van lepel voorzichtig hoopjes om wat platter te maken zodra oven voorverwarmd is bak oopsies circa 25-30 minuten goudbruin.

Mocht je op zoek zijn naar oopsie broodjes een interessant recept vinden verder ontdek koolhydraatarm kha menu schrijft Timo Breemen waardoor jij kan afvallen na de 30 dagen gewoon weer opnieuw kunt blijven gebruiken in het staan ontbijtjes lunch diner recepten en zelfs koolhydraatarme snacks.

Download het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu direct!