Knoflooksoep Recept (Ingrediënten + Bereidingswijze)

Niet iedereen gaat het met me eens zijn wanneer ik zeg dat het knoflooksoep recept tot de categorie uiensoepen behoort. En dat hoeft ook niet, want ik snap dat je het niet met me eens bent.

Immers, de knoflook is een heel ander product dan een ui, nietwaar? Fout! Of, althans; je hebt niet helemaal gelijk. Een knoflook behoort tot de familie van de uien en daarom ga ik je in dit artikel vertellen hoe je zelf de lekkerste knoflooksoep kunt maken, aan de hand van de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze in dit artikel.

Wat is knoflooksoep?

Knoflooksoep is te vergelijken met een uiensoep, voornamelijk doordat de knoflookplant familie van de ui is. Knoflooksoep is een lekkere variatie op uiensoep en is niet zo scherp als verse knoflook.

De totale bereidingstijd van het recept is ongeveer 50 minuten. De voorbereiding kost circa 20 minuten en de bereidingstijd kost zo’n 30 minuten.

De ingrediënten zijn gebaseerd voor 4 porties, dus onderstaand knoflooksoep recept is voor 4 personen. In totaal bevat het gerecht 130 kcal.

Benodigde ingrediënten

De ingrediënten voor dit knoflooksoep recept zijn:

 • 2 knoflookteentjes
 • 1 aardappel
 • Blaadje Laurier
 • 1 liter kippenbouillon (of twee bouillonblokjes)
 • 3 eidooiers
 • Olijfolie
 • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

 1. Pel de knoflookteentjes en snijd ze in kleine stukjes.
 2. Jas de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
 3. Verhit olie in een soeppan en frituur de knoflook hier vervolgens in. Hierdoor neemt de sterke geur van knoflook af maar het gaat niet ten koste van de knoflooksmaak in de soep.
 4. Doe de gesneden aardappeltjes bij de pan in en bak ze kort mee. Hierna doe je de laurier erbij en ook hiermee voeg je de smaak van de laurier toe aan de pan.
 5. Werp de liter kippenbouillon of 2 kippenbouillonblokjes toe (in het geval van bouillonblokjes gebruik je een liter water.
 6. Laat de pan langzaam aan de kook komen en laat het vervolgens ongeveer een halfuur, al kokend, op het vuur staan.
 7. Om de soep meer te binden, gebruik je de 2 eidooiers. Voeg de eidooiers één voor één toe aan de pan en laat de pan vervolgens circa 10 minuten doorkoken.
 8. Haal de pan na ongeveer 10 minuten van het vuur en breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel olijfolie naar keuze.

Gezond eten dankzij de Afslank Receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel is het receptenboek van Oscar Helm en is de beste manier om af te vallen.

De Afslankbijbel is een samenstelling van veel verschillende, lekkere en gezonde recepten. Na aankoop van de Afslankbijbel ontvang je een aantal gratis bonussen:

 • Dag- en Weekmenu’s + boodschappentips e-book (PDF)
 • 13 richtlijnen voor een slank en gezond lichaam e-book (PDF)
 • 10 gezonde toetjes e-book (PDF)
 • 84 gezonde tussendoortjes e-book (PDF)

Daarbij ontvang je tijdelijk korting op je aankoop.

Meer weten over de Afslank Receptenbijbel? Lees dan hier mijn review en ontdek de beste manier om af te vallen >>