Uiensoep met Tortellini Recept (Ingrediënten + Bereidingswijze)

Het is weer tijd om een uiensoep recept met jullie te delen, een echte aanrader: De uiensoep met tortellini.

De combinatie van uiensoep met tortellini is een lekkere combinatie van twee bijzondere ingrediënten. Beide gerechten komen van oorsprong uit verschillenden landen, maar juist dat maakt de combinatie zo bijzonder.

Enerzijds is het de Franse uiensoep, anderzijds is het de Italiaanse tortellini. Het komt misschien raar over als ik het zeg, maar ik weet vrij zeker dat deze soep bij heel veel mensen in de smaak valt.

In dit artikel vertel ik je meer over het recept. Je leest exact welke ingrediënten je nodig hebt, hoelang de bereiding kost en natuurlijk hoe je de uiensoep met tortellini kunt bereiden.

Lees je mee?

Uiensoep met tortellini recept

Het combineren van heel verschillende producten blijft toch een van mijn favoriete geluksmomentjes. Iedere keer wanneer ik weer een nieuw recept ontdek waarvan de ingrediënten zo verschillen dat je er in eerste instantie niet aan denkt ze te combineren en juist dan erg lekker zijn, maak ik letterlijk en figuurlijk een sprongetje in de lucht.

Dit Frans-Italiaans soep recept is bedoeld voor 4 personen en bevat ongeveer 460 kilocalorieën. De voorbereiding kost je slechts 15 minuten en het koken zelf maar een halfuurtje. Je kunt dus in slechts 3 kwartier dit heerlijke gerecht opdienen!

Lees dit artikel verder, haal de benodigde ingrediënten in huis en volg de bereidingswijze hieronder om een uiensoep met tortellini te maken.

Benodigde ingrediënten

Om de uiensoep met tortellini te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1,5 liter groente- of runderbouillon (soort naar keuze)
  • 1 kilo uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gram verse tijm
  • Halve el olijfolie
  • 50 gram boter
  • 250 gram tortellini met kaasvulling (een pakje/zakje of vers gemaakt naar keuze)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (zakje geraspte kaas of zelf raspen)

Met enkel bovenstaande ingrediënten maak je een heerlijke uiensoep klaar.

Bereidingswijze

Volg onderstaande stappen om de uiensoep met tortellini te bereiden:

  1. Maak (indien je daarvoor kiest) de tortellini allereerst)
  2. Pel de uien en snijd ze in ringen. Maak de knoflookteentjes schoon en snij ze vervolgens fijn
  3. Verhit boter en olie in een soeppan. Voeg, zodra de boter gesmolten is, de knoflook, uien, de tijm, rietsuiker en peper voor de smaak (naar keuze) toe.
  4. Bak dit ongeveer 15 minuten op een middelhoog vuur. Belangrijk is, om het geheel af en toe om te scheppen
  5. Voeg de bouillon na de 15 minuten toe en breng dit aan de kook. 30 minuten laten koken op een laag vuur en met enige regelmaat doorroeren.
  6. Gebruik zout en peper om de soep op smaak te brengen.
  7. Voeg de tortellini toe. Laat het nog 15 minuten op een laag vuurtje doorkoken totdat de tortellini beetgaar is
  8. Verdeel de soep over 4 grote soepkommen en strooi de Parmezaanse kaas erover.

Extra serveertips:

Serveer de soep met gesneden stokbrood of een Italiaanse bol- of broodsoort; Aanrader!

Je gerecht is klaar, smullen maar!

Gezond eten dankzij de Afslank Receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel is het receptenboek van Oscar Helm en is de beste manier om af te vallen.

De Afslankbijbel is een samenstelling van veel verschillende, lekkere en gezonde recepten. Na aankoop van de Afslankbijbel ontvang je een aantal gratis bonussen:

  • Dag- en Weekmenu’s + boodschappentips e-book (PDF)
  • 13 richtlijnen voor een slank en gezond lichaam e-book (PDF)
  • 10 gezonde toetjes e-book (PDF)
  • 84 gezonde tussendoortjes e-book (PDF)

Daarbij ontvang je tijdelijk korting op je aankoop.

Meer weten over de Afslank Receptenbijbel? Lees dan hier mijn review en ontdek de beste manier om af te vallen >>

JA! STUUR MIJ DIRECT DOOR NAAR DE KORTINGSPAGINA!