Een tosti is ongezonder dan een broodje kaas. Klopt dit wel, of toch niet?

We kennen het wel; het door een broodrooster gegrilde dubbele boterham, vaak met beleg zoals ham en kaas. Wie kent de tosti niet?! Waarschijnlijk heb je eens gedacht of gehoord dat de tosti veel ongezonder is dan een dubbele boterham met kaas en ham, toch?

Maar, klopt dat wel? Is een tosti gezond en nog belangrijker; hoe gezond is een tosti? Weet jij het? Is tosti ongezonder dan een broodje kaas?

Ik ga je precies waarom er veel beweerd wordt dat een broodje kaas gezonder is dan een tosti. Ik vertel je ook exact of dit klopt, of dat het nonsens zijn.

Wat is gezonder; een tosti of boterham met kaas?

We weten allemaal dat de verhalen de ronde gaan dat een tosti veel ongezonder is dan een boterham met kaas. Maar ik wil je bij deze vertellen: dat klopt niet.

Er wordt vaak gezegd dat een tosti in vergelijking met een boterham met kaas ongezond is, omdat bij de tosti de kaas gesmolten. Doordat de vetten in kaas vrijkomen wanneer het gesmolten is, lijkt de tosti een stuk minder gezond. Maar gelukkig, niets hiervan is waar; de tosti is even zo gezond als een boterham met kaas.

Het verhitten en smelten van kaas heeft dus geen invloed op de voedingswaarde, de tosti bevat evenveel calorieën en vetten als de boterham met kaas.

Een tosti ham kaas bevat weinig calorieën waardoor zowel een boterham met kaas als een tosti ham kaas weinig kcal bevat.

De tosti is dus niet gezonder of ongezonder dan een dubbele boterham met ham en kaas. Volgende keer kun je gerust een tosti maken, in plaats van een boterham met kaas ;).

De saus

Toch is er een belangrijke factor tijdens het tosti eten die we vaak over het hoofd zien wat het eten van tosti wél ongezonder maakt dan een boterham met kaas.

Want hoe eet jij je tosti het liefst? Juist, met saus! Currysaus, ketchup, mayonaise of misschien eet jij je tosti het liefst met whisky cocktailsaus.

Welke saus je ook gebruikt, het maak de tosti vaak extra lekker. Toch heeft de saus bij een tosti een invloed waardoor de tosti een ongezonde maaltijd wordt. Natuurlijk kun je kiezen om rode sauzen als curry en ketchup, de sauzen met minder calorieën en dus een gunstigere voedingswaarde dan mayonaise en whisky cocktailsaus. Maar, de tosti met saus blijft helaas wel ongezonder dan een boterham met kaas.

Caloriearme sauzen

Raad ik dan af om tosti met saus te eten? Welnee, je moet alleen kiezen voor de caloriearme sauzen. Een goede aanrader die ik je wil meegeven is de Callowfit Curry Ketchup, maar nóg beter is de combi flessen set met Ketchup, Mosterd en Mayonaise van Tablecraft. Bestel het hier <<

Mocht je het willen weten, mijn voorkeur gaat uit naar de combi flessen set. Ik ben erg favoriet van de sauzen van Tablecraft en doordat ik een 3-in-1 pack koop, scheelt het me ook nog eens in de kosten.

Blijvend gezond eten dankzij de Afslank Receptenbijbel

Je hebt dit artikel waarschijnlijk gevonden omdat je jezelf bezig houdt met voeding, gezond eten en je wilt geen overgewicht krijgen (of zelfs afvallen). Als dat klopt, wil ik je aanraden om je te verdiepen in de Afslank Receptenbijbel.

De Afslank Receptenbijbel heeft veel mensen geholpen met afvallen, maar wordt buiten het afvallen om ook erg gewaardeerd om de lekkere variërende recepten die in het boek staan. Het boek wordt dus zelfs in gebruik genomen door gebruikers die niet eens per sé willen afvallen, maar wel gezond en gevarieerd eten.

Denk jij interesse te hebben in de Afslankbijbel? De Receptenbijbel is geschreven door Oscar Helm en bevat meer dan door hem samengestelde, overheerlijke recepten.

Uitproberen? Maak dan gebruik via onderstaande kortingspagina!

JA! STUUR MIJ DIRECT DOOR NAAR DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!