Mindfulness voor het Dagelijks Leven Review (Happy with Yoga Academy)

Mindfulness is zo’n woord dat je de afgelopen jaren steeds vaker voorbij hoort komen. Dit is uiteraard niet zomaar het geval. In de basis is mindfulness een bijzonder interessant concept. Echter heb je hier pas iets aan op het moment dat je er ook tot in detail over leert. En laat dat nu net het doel van deze Mindfulness voor het Dagelijkse Leven cursus zijn. Gemaakt door de Happy with Yoga Academy is er sprake van veel potentie. Maar weet deze mindfulness cursus de beloften ook waar te maken?

In deze mindfulness voor het Dagelijkse Leven review leer je alles over de kwaliteit van deze cursus. Aan het einde heb je dan de beschikking over alle relevante kennis om een goed geïnformeerde beslissing te maken.

PAK DEZE KANS!

Waarom de Happy with Yoga Academy?

Zoals gezegd, is deze cursus dus gecreëerd door de Happy with Yoga Academy. Maar wat is dit nu precies? Wat heeft deze academie allemaal te bieden?

Dit platform is opgericht door Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen. Zij reizen door heel België en Nederland om hun kennis met enthousiastelingen te delen. Hun doel is daarbij om de tijdloze tradities aan de hand van specifieke tools over te brengen op de moderne mens.

De Happy with Yoga Academy moet je puur zien als een online leeromgeving. Het is een platform waarop je enorm veel informatie over verschillende onderwerpen tegenkomt. Stuk voor stuk zijn dit onderwerpen die in toenemende mate bekendheid verwerven. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Yoga
 • Mindfulness
 • Meditatie

Daarmee is het een van de grootste en meest betrouwbare aanbieders van online cursussen. De Mindfulness voor het Dagelijkse Leven cursus is hier een van de voorbeelden van. Kiezen voor de Happy with Yoga Academy doe je dan ook om de volgende redenen:

 • Veel expertise: Binnen de Happy with Yoga Academy zijn er verschillende experts die zich op dagelijkse basis met de eerdergenoemde onderwerpen bezighouden. Ze hebben iedere dag opnieuw als doel om zich verder te ontwikkelen. Vandaar dat ze de laatste onderzoeken altijd nauw in de gaten houden. Hierdoor is er sprake van een expertise die je niet op veel andere plekken tegenkomt. Wanneer je dus echt alles uit yoga, meditatie en mindfulness wilt halen, dan ben je hier helemaal op de juiste plek. Hoe meer kennis er aanwezig is, hoe beter. Zeker wanneer dit resulteert in praktische toepassingen.

 • Groot aanbod aan cursussen: Verder is er sprake van een groot en divers aanbod aan online cursussen in de Happy with Yoga Academy. De Mindfulness voor het Dagelijks Leven cursus is hier een van de voorbeelden van. Zeker de laatste tijd is de belangstelling voor deze cursus fors toegenomen. De stijgende populariteit van mindfulness ontgaat tegenwoordig bijna niemand meer. Vooral de positieve ervaringen met dit concept spreken boekdelen. Bijna iedereen heeft er op een bepaalde manier profijt van.

 • Online beschikbaarheid: Een groot voordeel van de Happy with Yoga Academy is verder de online beschikbaarheid van de cursussen. Hierdoor heb je altijd en overal toegang tot de specialistische kennis die dit met zich meebrengt. Dit is iets wat de inhoud van de cursus zelf nog een heel stuk waardevoller maakt. Ben je bijvoorbeeld onderweg en wil je even snel checken welke praktijkoefeningen er ook alweer beschikbaar zijn? Dan is dit geen enkel probleem. Zelfs op je smartphone heb je toegang tot alle belangrijke informatie binnen iedere cursus. De Happy with Yoga Academy is daarmee hét voorbeeld van een moderne academie.

 • Inspirerende, actieve community: Verreweg het grootste voordeel bewaarden we tot het laatst; de inspirerende, actieve community. Er gaat niets boven een community aan gelijkgestemden, die staat te popelen om je verder te helpen. Je merkt al snel dat veel anderen ook dezelfde vragen hebben. Iedereen is bereid om je zo snel mogelijk op persoonlijk vlak verder te helpen. Men deelt ervaringen, geeft tips en houdt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In veel opzichten het meest waardevolle onderdeel van de Happy with Yoga Academy als geheel.

Meer dan genoeg redenen dus om in ieder geval deel uit te maken van deze academie. De combinatie van aanwezige kennis en mensen die naar hetzelfde op zoek zijn, is extreem waardevol. Het zijn dé ingrediënten om je vooruit te helpen.

Wat houdt de Mindfulness voor het Dagelijkse Leven mindfulness cursus in?

Laten we nu meer specifiek gaan kijken naar de Mindfulness voor het Dagelijkse Leven cursus. Want wat houdt deze nu eigenlijk precies in?

Laten we allereerst kijken naar de opbouw van deze mindfulness cursus. Dit geeft je meteen grofweg een beeld van wat je mag verwachten.

Daarbij is het belangrijk om te benoemen dat de cursus is opgedeeld in verschillende weken. Het fijne hiervan is dat je stapsgewijs aan mindful leven werkt. Zeker voor de mensen waarvoor dit hele concept nog betrekkelijk nieuw is, is dit waardevol. Het helpt je om de basis te begrijpen alvorens je het in je dagelijkse leven implementeert.

PAK DEZE KANS!

De inhoud van de Mindfulness voor het Dagelijkse Leven cursus

In totaal zijn er 8 verschillende weken en krijg je 2 bonussen bij deze cursus. Al met al dus genoeg inhoud om je eventjes bezig te houden. Dit ziet er in de praktijk als volgt uit:

 • Week #1: De basis
 • Week #2: Comfortabele zithoudingen en mindful ademhalen
 • Week #3: Bodyscan
 • Week #4: Geluiden en gedachten meditaties
 • Week #5: Mindful Yoga oefeningen, bodyscan en mindful ademhalen
 • Week #6: ‘Omgaan met moeilijkheden’ meditatie en ‘vriendschap en compassie’ meditatie
 • Week #7: Ademruimte oefening
 • Week #8: Meditatieplan en combinatie van alle theorie en praktijk tot op dit punt van de cursus
 • Bonus #1: Mindfulness op het werk
 • Bonus #2: Opnames live Q&A’s

Om de kennis behapbaar en plezierig te houden, zijn deze weken in verschillende subonderdelen opgedeeld. Ze bestaan namelijk uit:

 1. Een informatieve video over het hoofdonderwerp
 2. Een audio oefening
 3. Een PDF oefening
 4. Een PDF met een overzicht van de betreffende week

Daarmee is dit niet alleen een informatieve, maar ook een zeer gestructureerde cursus. Het is erg prettig om een onderwerp per week te bekijken en toe te passen. Zo komt de informatie nooit overweldigend over en werk je stap voor stap toe naar praktische toepassingen.

De voordelen van mindful leven

Over het algemeen zijn de reviews over de Mindfulness voor het dagelijkse leven bijzonder positief. Het is daarom ook relevant om een direct verband tussen het volgen van deze cursus en de voordelen van mindful leven te zien. Pas je de informatie namelijk netjes toe, dan ligt mindful leven binnen handbereik. Dit biedt de volgende voordelen:

 • Verminderde angstgevoelens: Tegenwoordig hebben veel mensen te maken met een toename in angstgevoelens. Bijvoorbeeld wanneer je te veel met je gedachten in de toekomst leeft. Dagelijks mindful leven, biedt dan een praktische oplossing. Het zorgt ervoor dat je al snel minder angst voelt. Je zit lekkerder in je vel. Hierdoor heb je als het ware meer vertrouwen in je zelf en daardoor ook in de toekomst. Situaties die je normaal als ‘angstig’ zou bestempelen, zijn dan ineens een heel stuk minder vervelend.

 • Minder stress: Een ander voordeel van mindful leven? Heel wat minder stress. Voor veel mensen geldt dat de huidige wereld erg stressvol is. Mogelijk ervaar je dit zelf ook op dezelfde manier. Zowel in werkomstandigheden als in privésferen ervaart men meer stress dan ooit. Dagelijks mindful leven, laat je dan een heel stuk rustiger worden. Dit is bijvoorbeeld waar de ademhalingsoefeningen van de cursus erg goed van pas komen. Een meer bewuste, rustigere ademhaling kalmeert het lichaam én de geest.

 • Meer energie: Zaken als stress en angst vreten energie. Je bent dan continu in een staat van maximale alertheid. Je lichaam raakt dan als het ware in overdrive. Het krijgt te weinig rust, waardoor je steeds minder energie overhoudt. Mindful leven aan de hand van deze mindfulness cursus gaat hier verandering in brengen. Het duurt niet lang voordat je merkt dat je op een dag veel meer voor elkaar krijgt. En dat alles terwijl je in een betere stemming verkeert. Een win-winsituatie.

 • Beter slapen: Een onrustig leven leidt tot een onrustige nacht. En een slechte nachtrust versterkt vervolgens weer zaken als angstgevoelens en stress. Met andere woorden; je raakt in een vicieuze cirkel terecht. Dankzij deze mindfulness cursus komt hier verandering in. Met de aangeleverde oefeningen kom je ook in de avond helemaal tot rust. Hierdoor val je niet alleen makkelijker in slaap, maar slaap je ook beter door. Dit helpt je de volgende dag aan meer energie en meer rust in het hoofd.

Conclusie Mindfulness voor het Dagelijkse Leven Review

Intussen is waarschijnlijk wel duidelijk dat deze Mindfulness voor het Dagelijkse Leven cursus van serieuze toegevoegde waarde is. Maar laten we bij deze nog even meer concreet een conclusie trekken. Wat maakt deze mindfulness cursus nu de moeite waard? Wat maakt dat we deze Mindfulness voor het Dagelijkse Leven Review positief afsluiten?

Belangrijk is om goed te beseffen wat deze mindfulness cursus uniek maakt. De volgende punten spelen hierbij een hoofdrol:

 • Ultieme praktische toepassing: Met de informatie uit deze cursus is het mogelijk om in 15 minuten per dag de rust in je hoofd terug te laten keren. De cursus staat bol van de praktische, korte oefeningen. Het fijne hiervan is dat je daarmee op zeer korte termijn al de positieve effecten merkt. Ben je gestrest of angstig? Ga dan direct aan de slag met de aangegeven oefeningen en merk direct resultaat.
 • Gecreëerd door absolute experts: Bij een cursus als deze is het uiteraard cruciaal dat de informatie ook kloppend is. Het is dan een fijne gedachte dat de cursus is gecreëerd door ware experts. Rolf en Melanie zijn dagelijks bezig met mindfulness en alles wat hierbij komt kijken. Er zijn dan ook maar weinig mensen beter geschikt om van te leren.
 • Optimale combinatie van theorie en praktijk: Deze cursus bundelt wetenschappelijke theorie en praktische toepassingen op een manier die ongeëvenaard is. Het doel is om daarmee daadwerkelijk permanente veranderingen in je gedrag te bewerkstellingen. Zodanig dat je je niet alleen tijdelijk beter voelt, maar dat je voor altijd weet wat je moet doen. Het geeft daarmee houvast voor de lange termijn.

Zelf aan de slag met Mindfulness voor het Dagelijks Leven

Ben jij dus iemand die geregeld gestrest, onrustig en/of angstig is? En vind je het hoog tijd om hier verandering in aan te brengen? Dan is de Mindfulness voor het Dagelijks Leven hier perfect voor geschikt.

Je krijgt een enorme hoeveelheid theoretische en praktische kennis tot je beschikking. Bovendien wordt dit 8 weken lang begeleid door een inspirerende mail. Een significant verschil is nabij. Binnen de kortste keren vraag je je af waarom je hier niet eerder mee bent begonnen!

PAK DEZE KANS!