Perfect Slapen In 7 Stappen PDF (Review + Slaapproblemen tips)

De Perfect Slapen Methode van William van der Klaauw van de website slaapwijzer zou volgens hem de oplossing moeten zijn om volledig van je slapeloosheid af te komen. Dat klinkt waanzinnig, maar is dit wel écht zo? Op deze pagina lees je mijn Perfect Slapen in 7 Stappen Methode review en vertel ik je onder andere over de voor- en nadelen van het boek

Wat kun je in deze review verwachten? Ik vertel je allereerst wie William van der Klaauw is en wat hij doet met zijn website, slaapwijzer.net. Vervolgens vertel ik je beknopt wat de Perfect Slapen in 7 Stappen review is en daarna ga ik specifieker in op de inhoud.

Nadat je dit gelezen hebt vertel ik je over mijn recensie van het boek, maar ik vertel je ook over de ervaring van andere gebruikers van de Perfect Slapen in 7 Stappen methode.

Mocht je na het lezen van deze review de Perfect Slapen methode willen gebruiken om jouw slaapproblemen op te lossen, dan kun je gebruikmaken van mijn kortingslink op het boek.

Wie is William van der Klaauw?

Ik ging op zoek naar de auteur van de Perfect Slapen in 7 Stappen Methode en kwam terecht bij de naam William van der Klaauw. Helaas is William van der Klaauw een pseudoniem, want er is op internet verder niets over hem te vinden. Dit maakt het voor mij lastig om te achterhalen wie hij is en meer over de herkomst en de achtergrond van de schrijver te vertellen. Ik kan helaas niet achterhalen wie William écht is, wat hij gestudeerd heeft en of zijn studie aansluit bij de Perfect Slapen in 7 Stappen methode.

Waarom William een pseudoniem gebruikt, weet ik helaas niet.

Wel kan ik je vertellen dat William (laat ik hem voor het gemak maar William noemen) zichzelf slaapdeskundige noemt en eigenaar is van de website slaapwijzer. In eerste instantie was ik een beetje wantrouwend dat hij zichzelf slaapdeskundige noemt, maar na een uitgebreid bezoek aan zijn website blijkt dat William veel van onderwerpen als slapeloosheid en slapeloze nachten af weet.

Op zijn website schrijft William regelmatig nieuwe blog berichten plaatsen en deelt hij veel informatie als tips en manieren om slapeloosheid tegen te gaan.

William helpt mensen ook persoonlijk met hun slaapproblemen oplossen en doordat hij met verschillende cliënten spreekt, heeft hij vanwege zijn steeds meer groeiende succes besloten om anders te gaan denken:

Het moment, dat William besloot de Perfect Slapen in 7 Stappen Methode ging ontwikkelen.

Is William van der Klaauw betrouwbaar?

We kunnen helaas niet over William van der Klaauw te weten komen, omdat hij waarschijnlijk een pseudoniem gebruikt. Maar wat ik wil kan, is zijn bedrijfsgegevens natrekken, om te controleren of William van slaapwijzer betrouwbaar is. Ook kan ik de slaapwijzer.net ervaringen controleren, om te kijken wat de slaapwijzer ervaringen van andere gebruikers zijn.

Op internet vond ik onder andere websites met reviews van de Perfect Slapen in 7 Stappen methode en ik reacties van gebruikers op de Perfect Slapen methode.

Er is zelfs een Facebookpagina van Slaapwijzer met meer dan 3200 volgers en de pagina is meer dan 3000 geliked.

Ik besloot tenslotte te controleren of zijn bedrijfsgegevens op slaapwijzer.net gepubliceerd stonden. Gelukkig zag ik dat zijn contactgegevens, maar ook zijn KVK- en btw–nummer op zijn website. Hierdoor durf ik je te zeggen dat William van der Klaauw met slaapwijzer.net en zijn Perfect Slapen in 7 Stappen methode betrouwbaar is!

Wat is Perfect Slapen In 7 Stappen?

Perfect Slapen In 7 Stappen pdf is tegenwoordig hét meest gewilde boek door mensen met slaapproblemen. Het boek bevat 143 pagina’s en is zowel digitaal als hardcover boek te verkrijgen. Het voordeel van de digitale versie is dat het op meerdere apparaten gelezen kan worden. Denk hierbij aan een laptop, smartphone of tablet.

Een groot voordeel van het boek is de indeling van het boek. Het is zo samengesteld dat de inhoud van het boek erg overzichtelijk is. Dit is terug te zien in de inhoudsopgave. Door de samenstelling van het boek bevat het een handig overzicht en nodigt het erg uit om het boek te lezen.

Perfect Slapen In 7 Stappen behandelt onderstaande problemen bij mensen

 • Je voelt je vaak moe en lusteloos
 • Je kijkt vaak met angst vooruit naar gebeurtenis(sen) en dag(en)
 • Je verlangt wanhopig naar een goede nachtrust
 • Je wilt weten hoe het is om te leven met meer energie
 • Je wilt stoppen slaappillen of er niet mee beginnen
 • Je hebt te lang gezocht naar een niet bestaande oplossing.

Herken jij een of meerdere van bovenstaande punten? Of heb jij last van een van de volgende verschijnselen:

 • Slapeloze nachten
 • Hele dag moe
 • Te weinig energie
 • Lichamelijk uitgeput
 • Slapeloosheid
 • Slaapproblemen oplossen
 • Helemaal niet kunnen slapen

Dan wil ik je aanraden om een exemplaar van de Perfect Slapen in 7 Stappen pdf te volgen. William laat namelijk in zijn boek zien dat het niet onmogelijk is om er van af te komen, door zijn boek te lezen.

Helaas is het zo dat veel mensen, waaronder misschien jij, al veel dingen hebt geprobeerd om van een slechte nachtrust verlost te worden. Dit blijkt erg wanneer uit het aantal zoekresultaten op de zoekterm “Slapeloosheid alles geprobeerd”.

Dit levert maar liefst ruimt 53.000 zoekresultaten op. Hieronder staat een voorbeeld

Inhoud Perfect Slapen In 7 Stappen

Dit hoofdstuk is dus gewijd aan het behandelen van Perfect Slapen In 7 Stappen. Jij hebt net een kleine indruk gekregen over de inhoud van het boek. In het huidige paragraaf is ingegaan op de vier goede methodes om je slaapproblemen volledig tegen te gaan.

Methode 1: Reken af met angst, spanning en malende gedachten

Veelal komt het bij mensen met slaapproblemen voor dat zij veel lopen te piekeren, last hebben met malende gedachten, en angst en spanning ondervinden.

Heb jij hier ook last van? Dit is een van de grote oorzaken van je slaapprobleem, waardoor jouw slaapritme aangetast wordt.

Herken jij jezelf in onderstaande punten?

 • In bed liggen en angstig hebben om niet te kunnen slapen?
 • Niet in slaap kunnen vallen en lang wakker liggen?
 • Echt niet in slaap kunnen vallen en denken: Zie je, ik kan dit niet?
 • Hopen op een betere nachtrust de volgende dag, maar het wordt juist erger?

Heb jij hier al langere tijd last van, en denk je dat dit probleem niet tegen te gaan is? Dan heb je het fout, het is weldegelijk tegen te gaan! Jij kunt wel de rust vinden die je nodig hebt, daarvoor zal Perfect Slapen In 7 Stappen je bij helpen.

Een aantal voorbeelden hoe dit boek je helpt om bovenstaande punten tegen te gaan, zijn:

 • Doeltreffend stoppen met het laten groeien van je slaapangst
 • Acht onbewuste gewoontes die minder onschuldig zijn dan ze lijken
 • Hoe brein-verbindingen ervoor gaan zorgen dat je slaapangst geen kans krijgt
 • Voorkomen van je zorgen voordat je slapen gaat
 • De manier waarop je anders tegen rustgedachten gaan aankijken zodat je snel in slaap kunt vallen
 • En zelfs een simpele truc om in slaap te vallen

Methode 2: De juiste hormonen aanmaken op het juiste moment

De hele dag zwaar vermoeid en ’s avonds klaarwakker? Veel mensen kampen met dit probleem. Jij ook? Wil jij weten hoe dit komt? Lees dan snel verder!

William geeft hier antwoord op: Dit komt doordat het stresshormoon cortisol tijdens de avond onvoldoende gedaald is. Hierdoor voel jij je onnodig alert en wordt het aanmaken van het slaaphormoon onderdrukt.

Hoe helpt het boek om dit te bestrijden? Het boek behandelt de volgende punten om jou inzicht te geven in je probleem en de oplossing van het probleem.

 • Hoe het eerste wat je ’s ochtends doet de aanmaak van het slaaphormoon in de avond gaat stimuleren
 • Een veelgemaakte fout die de natuurlijke aanmaak van slaaphormoon onderdrukt
 • Hoe een paar simpele vuilniszakken de aanmaak van cortisol tijden de nacht kunnen voorkomen
 • Hoe voeding voor een enorme stijging van het cortisol gehalte kan zorgen en hoe je dit kan voorkomen
 • Zeven symptomen die kunnen wijzen op te hoge cortisol waarden
 • Vijf bijzondere, effectieve tips waardoor je ontdekt dat het verlagen van cortisol erg leuk is.

Methode 3: Het gelijk zetten van je biologische klok

Een derde belangrijke methode is het ‘gelijk zetten’ van je biologische klok.

William schrijft over een orgaan dat zich bevindt in de hersenen, het hypothalamus, dat dient als onze biologische klok. Als deze biologische klok ‘goed staat’, kun je ’s avonds heerlijk gaan slapen, en zul je geen last hebben van piekeren, slaapangst of spanning.

Een aantal belangrijke onderwerpen zijn beschreven in dit boek om dit te ondersteunen, zoals:

 • De enige manier om jouw unieke en ideale slaapritme te vinden
 • 3 regels die je nooit meer mag vergeten
 • Wat je nooit mag doen na een slechte nacht (als je niet van de regen in de drup wilt belanden)
 • Hoe het eerste wat je ’s ochtends doet, jouw biologische klok gelijk gaat zetten
 • Hoe slim ontbijten er indirect voor zorgt dat je de nacht er op beter slaapt

Methode 4: Herstel en versterk de natuurlijke schommeling van je lichaamstemperatuur

Een goede lichaamstemperatuur is zeer belangrijk voor een unieke nachtrust. Wanneer je niet lichaamstemperatuur ’s avonds, voordat je gaat slapen, niet voldoende is afgekoeld, “is het praktisch onmogelijk om goed en snel te kunnen slapen”, aldus William in zijn stappenplan.

Je moet dus voldoende afkoelen voor een gezonde diepe slaap. Het boek helpt hiermee door informatie te verschaffen waardoor je overdag fitter en alerter bent en waardoor je ’s avonds dieper en vaster zult slapen.

Het boek behandelt:

 • De eenvoudigste, beste en snelste manier om de schommeling van jouw lichaamstemperatuur te versterken
 • Hoe slim douchen ervoor gaat zorgen dat je heerlijk slaperig wordt
 • Vijf doeltreffende methodes om je interne thermostaat op de juiste stand te zetten
 • Hoe verkeerde slaapkleding jouw nachtrust kan saboteren

Overige Methodes

Nu je hebt kennisgemaakt met bovenstaande methodes, ben je een groot deel over het boek te weten gekomen. Toch zijn er nog een aantal andere onderwerpen dat je in het boek zult gaan leren, dit zijn de volgende criteria:

 • Welke simpele technieken je direct toe kunt passen om in slaap te vallen
 • De waarheid over afslanken en slaapproblemen: Het kan makkelijker zijn dan je denkt
 • Hoe een veel voorkomend tekort aan een mineraal ervoor zorgt dat goed slapen vrijwel onmogelijk is
 • Welke hardnekkige gewoonte (wat tweederde van de Nederlanders doet) ervoor zorgt dat je overdag onnodig moe bent
 • Handige late-night snacks die ervoor zorgen dat jij ’s avonds een flinke lading slaapverwekkende stofjes binnenkrijgt
 • Hoe een last minute hoogtepunt voor een ‘instant slaapgolf’ zorgt

Perfect Slapen in 7 Stappen recensie (Persoonlijke recensie)

Lees in dit hoofdstuk mijn persoonlijke ervaring van het Perfect Slapen in 7 Stappen e-book, vanaf het moment dat ik het kocht totdat ik het volledig in gebruik genomen had.

Aanschaf van het exemplaar

Wanneer jij het besluit genomen hebt om dit boek te kopen, heb je twee mogelijkheden tot aanschaf van het product. Namelijk, het e-book alsook een hardcover boek. Nadat je dit boek aangeschaft hebt, ongeacht de keuze die je gemaakt hebt, krijg je een e-mail van William, de auteur van het boek. Door middel van deze e-mail ontvang je link naar de Perfect Slapen in 7 Stappen PDF download en een beschrijving hoe je kan starten met Perfect Slapen in 7 Stappen. Het voordeel is dat je voor de digitale versie geen speciale software of een e-reader nodig hebt. Je kunt de digitale versie zonder veel moeite op je laptop, tablet of zelfs smartphone openen.

Starten met lezen

Zoals eerder genoemd, het gebruik van het boek is daadwerkelijk eenvoudig, zowel bij digitaal gebruik of als boek.

Het boek is geschreven zodat het boeiend overkomt, waardoor elk hoofdstuk weer aansluit op het volgende. Het verveelt niet snel, dit is vooral doordat William zelf ook lange tijd te maken heeft gehad met slaapproblemen, waardoor het tijdens het lezen van het boek, William jou kent. Dat is natuurlijk niet zo, maar veel van de beschreven problemen en oplossingen gelden voor veel lezers.

Ik vond het lezen van het boek erg prettig, juist doordat ik merkte dat de auteur van het boek precies beschreef wat de problemen zijn, wat de oorzaken van de problemen zijn en ook hoe dit tegen te gaan is.

Tevens is het boek realistisch geschreven. Er staan geen onmogelijke opdrachten of erg moeilijke teksten in, omdat alles wat beschreven staat gebaseerd is op veel voorkomende verschijnselen. Jij bent niet de enige die te kampen heeft met de beschreven problemen. Dit is terug te zien in de publieke recensies van tevreden gebruikers van het boek.

Toen ik een exemplaar aanschafte, wilde ik echt van mijn slaapproblemen af. Ook ik heb veel geprobeerd. Ik was het zat dat niks hielp. Ik wilde af van mijn slaapproblemen. De publieke recensies op het boek waren goed.

Nadat ik mij had verdiept in het boek, was mijn hoop gevestigd dat dit boek lezen zou helpen mijn slaapangst te onderdrukken. En dat deed het!

Toen ik eenmaal begonnen was met lezen, werd ik steeds meer geïnteresseerd in de informatie en tips die het boek mij gaf. Terecht, want tijdens het lezen en het ‘uitvoeren’ van de beschreven handelingen hielpen mij echt mijn slaapstoornis te minimaliseren, waardoor ik beter in mijn vel ging zitten.

Na een aantal weken merkte ik echt wat ik al die jaren fout had gedaan. Waar ik jaren last van had, werd opgelost door het lezen van Perfect Slapen In 7 Stappen. Het was echt een opluchting!

Perfect Slapen in 7 Stappen recensies (Publieke recensies)

Natuurlijk wil jij zeker zijn dat dit artikel onafhankelijk opgesteld is, en zeker weten dat het boek van William een échte aanrader is.

Om dit te laten zien vindt u paragraaf een aantal voorbeelden van tevreden klanten die een recensie achtergelaten hebben. Zij hebben ook te maken gehad met, misschien dezelfde problemen als jou, en zijn hiervan afgeholpen, doordat zij het boek hebben gelezen.

Hieronder zie je een tweetal recensies:

Perfect Slapen In 7 Stappen kopen + Kortingslink

Wil jij ook af van die slechte nachtrust? Ben jij tijdens het lezen van dit artikel ook geprikkeld om het boek te gaan lezen? Het voordeel is, dat je het boek al maximaal één dag na aankoop in de brievenbus ontvangt.

Maar.. Dat is niet alles! Wanneer je besluit om nú de Perfect Slapen in 7 Stappen te kopen, krijg je ook nog eens korting op het boek, en hoef je geen verzendkosten te betalen! Als je het boek nu aanschaft, ontvang je 50% korting op het boek!

En er is meer!

Wanneer je nu bestelt, ontvang je de volgende bonussen:

 • Een jaar lang persoonlijke ondersteuning
 • E-cursus dieper slapen
 • Kalmeer je gedachten (10 bewezen technieken)
 • Welterusten snacks receptenboek
 • Supplementen gids
 • Crystal water relax music

Dus, heb jij last van slapeloze nachten, ben je de hele dag moe, heb je te weinig energie, ben je lichamelijk uitgeput, heb je veel last van slapeloosheid, wil je je slaapproblemen oplossen en merk je dat je helemaal niet kunt slapen? Volg dan mijn advies en probeer de methode van William van der Klaauw!

Mocht je nog vragen hebben of wil je juist je recensie over Perfect Slapen In 7 Stappen laten horen? Dat kan! Plaats hieronder gerust een reactie, ons streven is om iedere dag nieuwe vragen of recensies te beantwoorden!

Ten slotte wens ik jou veel succes met het boek en het ontwikkelen van een goede nachtrust!

JA! IK WIL DIRECT TOEGANG TOT DE GEHEIME KORTINGSPAGINA