Lente-ui Soep Recept (Ingrediënten + Bereidingswijze)

Ik vond het weer tijd om een uiensoep recept met jullie te delen. Dit keer koos ik om het lente-ui soep recept met jullie te delen. De lente-ui soep is een variant op de normale uiensoep, want de lente-ui soep heeft een wat minder sterke smaak.

Uien die in de lente al in de winkel liggen, zijn minder lang gerijpt en daardoor minder zijn ze minder sterk van smaak. Ideaal dus, als je wilt gaan voor een lente-ui soep, maar niet zo houdt van de sterke uiensmaak in je soep. Of omdat je het om een andere reden niet wilt eten, natuurlijk

Het bijzondere aan dit recept is, is dat je tegenwoordig het hele jaar lente-ui soep kunt eten. Want, in tegenstelling tot vroeger, liggen lente-uien nu het hele jaar door in de winkel. Vroeger was dat anders, want toen was de lente-ui soep echt een seizoensgerecht; lente-uien lagen toen enkel in de lente in de winkel.

Lente-ui soep recept

De Lente-ui soep is dus een recept wat je het hele jaar door kunt eten, in tegenstelling tot vroeger. Tot vroeger, omdat de ‘’lente-uien’ toen enkel in de lentemaanden in de winkel lagen. Nu, jaren later, liggen de lente-uien het hele jaar door in de supermarkt schappen.

Wat wel belangrijk is bij het maken van de lente-ui soep, is de versheid van de uien. Té jonge lente-uien kunnen niet rijp genoeg zijn, maar lente-uien kunnen ook beschimmeld zijn. Let dus goed op, of de lente-ui echt goed is, of dat het slechte plekken vertoont of niet vers is.

Benodigde ingrediënten

Om de lente-ui soep te maken, heb je deze ingrediënten nodig:

 • 2 bosjes lente-ui
 • 100 ml slagroom
 • 1 teentje knoflook (geperst)
 • Gehakte peterselie
 • 1 liter vleesbouillon (groentebouillon voor de vegetariërs onder ons)

De hoeveelheid benodigde ingrediënten dat je hierboven hebt kunnen lezen is bedoeld voor 4 personen. Het aantal calorieën dat de soep bevat, is 395 kcal.

De voorbereiding kost ongeveer 15 minuten. De bereiding van de soep kost 25 minuten, waardoor je de soep in ongeveer 40 minuten kunt bereiden.

Bereidingswijze

De lente-ui soep maak je als volgt:

 1. Maak de uien schoon, snij het kontje eraf en verwijder de rest van de schil. Was de ui en snij er ringen van.
 2. Verwarm boter in een pan, en bak de uienringen samen met de geperst knoflook totdat ze glazig beginnen te worden.
 3. Voeg na 2 à 3 minuten bouillon toe. Breng het aan de kook en laat het 15 minuutjes zachtjes koken. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer
 4. Zet de pan soep terug op het vuur, voeg slagroom toe, laat het opwarmen en roer het constant goed door.
 5. Let op: zorg dat de soep niet gaan koken, om het schiften van de slagroom te voorkomen. Vergeet ook niet dat je GEEN gezoete slagroom moet gebruiken.
 6. Dien de soep op, zodra het opgewarmd is. Serveer het met (stok)brood en kruidenboter (of een ander smeersel naar keuze.)

Je soep is klaar, smullen maar!

Serveertips

De soep is uitermate geschikt als voorgerecht, vanwege het lichte recept. Serveer het, zoals hierboven aangegeven, met brood of stokbrood met een smeersel als kruidenboter of -kaas.

In plaats van de lente-uien kun je ook gebruik maken van rode uien. Het smaakt anders, oogt anders én smaakt alsnog erg lekker! Mocht je rode uien gebruiken, dan ook deze uien in ringen snijden.

Vond je dit interessant? Probeer dan meer lekkere gerechten dankzij de Afslank Receptenbijbel!

Mocht je dit artikel hebben doorgelezen en dit recept interessant vinden, lees dan snel verder.

Als je op zoek bent naar meer lekkere recepten, raad ik je de Afslank Receptenbijbel aan.

De Afslank Receptenbijbel bevat behalve lekkere en gezonde recepten ook een aantal gratis bonussen:

 • Dag- en weekmenu’s e-book (PDF)
 • 13 richtlijnen voor een slank en een gezond lichaam e-book (PDF)
 • 10 gezonde toetjes e-book (PDF)
 • 84 gezonde tussendoortjes e-book (PDF)

Ben jij bereid om te starten met een gezondere levensstijl dankzij de Afslank Receptenbijbel? Klik dan hieronder voor de tijdelijke kortingspagina of lees hier mijn Afslank Receptenbijbel review >>

JA! STUUR MIJ DIRECT DOOR!