Koolhydraatarme Ovenschotel met Zoete Aardappel (Recept + Bereidingswijze)

Wat is er nou beter dan het eten van een heerlijke ovenschotel tijdens de koude winterdagen? Juist! Zelf een koolhydraatarme ovenschotel met zoete aardappel en kip klaarmaken en genieten van je zelfgemaakte ovenschotel met zoete aardappel en kip.

In dit artikel vertel ik je exact hoe je de zelfgemaakte ovenschotel met zoete aardappel en kip op tafel kunt zetten. Ik vertel je welke ingrediënten je nodig hebt en leg je stap voor stap uit wat je moet doen om de deze koolhydraatarme ovenschotel met zoete aardappel te maken.

Of je nu koolhydraatarm wilt eten, je van ovenschotels houdt en op zoek bent naar een overheerlijk recept van ovenschotel met zoete aardappel en kip, ben je op het juiste adres.

Veel lees- en bereidingsplezier en alvast eet smakelijk!

Voedingswaarde

Per eenpersoonsportie is de voedingswaarde als volgt:

  • Energie;: 505 kcal
  • Eiwit: 26 gram
  • Koolhydraten: 46 gram
  • Vet: 21 gram (waarvan verzadigd: 3 gram)
  • Natrium: 200 milligram

Benodigde ingrediënten

Dit recept is gebaseerd op 4 porties (voor 4 personen). Mocht je meer of minder willen, pas de hoeveelheid per ingrediënt dan aan naar het gewenste aantal voor het aantal personen dat er van mee gaat eten.

Om de koolhydraatarme ovenschotel met zoete aardappel en kip te maken, heb je onderstaande ingrediënten nodig. Haal de (ontbrekende) ingrediënten in huis en start met de bereiding. De benodigde ingrediënten zijn:

  • 1 zak paprikamix (3 stuks)
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 2 rode uien
  • 400 gram kikkererwten in blik
  • 1 el gedroogde oregano
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 15 gram verse peterselie
  • 1 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 250 gram cherrytomaatjes

Zodra je bovenstaande ingrediënten in huis hebt, kun je starten met de bereidingswijze zoals hieronder beschreven staat.

Bereidingswijze

Deze koolhydraatarme ovenschotel met zoete aardappel en kip maak je als volgt:

  1. Laat de oven voorverwarmen tot 180 graden.
  2. Halveer de paprika’s, verwijder de steeltjes en zaadlijsten en snijd de paprika vervolgens in reepjes.
  3. Maak de aardappelen schoon en snijd ze vervolgens in de lengte in dunne staafjes van ongeveer 1 cm dikte.
  4. Snijd de uien in dunne partjes.
  5. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat het goed uitlekken.
  6. Meng de paprika, aardappel, ui, kikkererwten en oregano met de olie. Breng het op smaak met peper en zout (naar wens) en verdeel het over een met bakpapier belegde bakplaat. Bak dit zo’n 25 minuten in de oven.
  7. Snijd de peterselie fijn en meng de helft door de mayonaise en ketchup tot een salsa.
  8. Haal de bakplaat na 10 minuten uit de oven en schep de kip door het aardappel/groentemengsel. Zet de schaal weer terug en schep na nog eens 10 minuten de tomaten erdoor.
  9. Bak deze nog 5 minuten mee, haal de plaats uit de oven en meng de overgebleven peterselie er doorheen.
  10. Serveer de ovenschotel met salsa.

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu: Meer koolhydraatarme recepten

Mocht je op zoek zijn naar meer koolhydraatarme recepten en deze ovenschotel met zoete aardappel en kip een interessant recept vinden, lees dan verder en ontdek meer over het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu.

In het KHA 30 Dagen Menu schrijft de Timo Breemen recepten waardoor jij in 30 dagen kan afvallen, en na de 30 dagen kun je de recepten gewoon blijven gebruiken om af te vallen of niet aan te komen.

In het boek staan koolhydraatarme ontbijtjes, koolhydraatarme lunch recepten, koolhydraatarme diner recepten en zelfs koolhydraatarme snacks.

Wil jij direct starten met afvallen? Download het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu direct! >>