Koolhydraatarme Ovenschotel met Kip en Spinazie (Ingrediënten + Bereidingswijze)

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Gure wintermaanden waarin de mist de hele dag hangt. Heerlijke tijden om ’s avonds onder een dekentje op de bank te kruipen en te genieten van een heerlijke Netflix film. Maar nog beter is het om vanuit je werk eens heerlijk de keuken in te duiken om een ovenschotel te maken.

Vandaag is zo’n dag. Een dag waarop de mist niet wilde verdwijnen en de hele dag een grauw beeld gaf. Zo’n dag waarop ik thuiskom en zin heb ik een heerlijke ovenschotel. Uiteraard stoof ik nog snel langs de supermarkt, haalde de ontbrekende ingrediënten en niet veel later trokken smaakmakende geuren door het huis.

Terwijl de schotel in de oven stond, besloot ik het recept met jullie te delen: De koolhydraatarme ovenschotel met kip en spinazie zit vol ijzer, is koolhydraatarm en super lekker! Benieuwd naar dit recept? Ik snap het!

Inhoudsopgave

Benodigde ingrediënten voor Koolhydraatarme Ovenschotel met Kip en Spinazie

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 200 gram spinazie
 • 200 gram gehakt
 • 200 gram Rösti
 • 50 gram gerookte spekjes
 • 50 gram champignons
 • ½ ui
 • 2 eieren

Voor de bijbehorende crème fraiche heb je het volgende nodig:

 • 100 gram crème fraiche
 • 50 gram geraspte kaas
 • 1ei

Dit recept is bedoeld voor 2 personen en het kan zowel in de oven (200 graden, circa 25 minuten baktijd) als in de airfryer klaargemaakt worden. Zelfs wanneer je dit recept voor 3-4 personen wilt maken, moet het in de airfryer passen.

Bereidingswijze van de ovenschotel

Deze ovenschotel maak je als volgt:

 1. Snijd de ui en champignons in kleine plakjes. Bak de spekjes, ui, champignons in een pan en zet deze vervolgens apart.
 2. Gebruik dezelfde pan om het gehakt rul te bakken. Zodra het gehakt gaar is, voeg je de spekjes, ui en champignons eraan toe en zet je het vuur uit.
 3. Gebruik een tweede pan om de rösti gaar te bakken. Tip: rösti kan al gebakken worden wanneer het nog bevroren is. Bak de rösti knapperig.
 4. Pak een ovenschaal en bedek de bodem met het gehakt mengsel. Leg de rösti hier overheen.
 5. Gebruik een kleine pan om de spinazie te ontdooien en op te warmen. Meng de crème fraiche, ei en geraspte kaas er door.
 6. Giet het spinazie mengsel op de rösti. Tik een eitje kapot en giet deze over de ovenschotel. Houdt de dooier heel.
 7. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de schotel in circa 20-25 minuten gaar. Houdt deze tijd in de gaten en laat je creativiteit er een beetje op los.
 8. Gebruik je een airfryer? Verwarm deze voor op 180 graden en bak de schotel in 10-15 minuten af. Let op: baktijd is afhankelijk van de grootte van de ovenschaal. In 10 minuutjes is je ei gaar en zal het uitlopen, met 15 minuten zal je ei gestold zijn.

Meer koolhydraatarme recepten dankzij het 50 Koolhydraatarme Ovenschotel Recepten e-book

Ik kan goed begrijpen dat je na het lezen van dit artikel wilt starten met het maken van dit recept. Maar ook dat je benieuwd bent geworden naar makkelijk te bereiden, koolhydraatarme ovenschotels.

Dan heb ik goed nieuws: wat dacht je van het e-book 50 Koolhydraatarme Ovenschotel Recepten? 50 uiteenlopende ovenschotels om de winter mee door te komen! En net zo lekker om de herfst of op een regenachtige dag te maken.

Heerlijk toch?

50 Koolhydraatarme Ovenschotel Recepten e-book

Wil jij 50 Koolhydraatarme Ovenschotel Recepten ontvangen?

JA! STUUR MIJ DIRECT DOOR!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.