Koolhydraatarme Ovenschotel met Broccoli, Ham en Magere Kaas Recept

Regenachtig weer, koude temperaturen en donkere dagen: bij mijn staan ze garant voor het maken van Hollandse stamppotten, heerlijke ovenschotels de leukste middagen in de keuken staan om zelf eten te koken. Een van de recepten dat ik graag maak is een koolhydraatarme broccoli ovenschotel met ham en magere kaas.

In dit artikel deel ik dit recept met jullie. Ik vertel exact welke hoeveelheid ingrediënten je nodig hebt voor 4 porties broccolischotel met ham en magere kaas, leg je stap voor stap uit wat je moet doen om deze koolhydraatarme ovenschotel met broccoli te maken. Ook geef ik je de nodige informatie over de (voor)bereiding van het recept, aanpassingen om dit gerecht vegetarisch te maken en deel enkele andere tips om koolhydraatarm te eten.

Veel leesplezier en succes met de bereiding!

Bereiding broccoli schotel

Ter voorbereiding op dit recept ben je zo’n 10 minuutjes bezig. Denk hierbij aan de tijd van het snijden van de ingrediënten, het voorverwarmen van de oven en de ingrediënten in de ovenschaal leggen.

De bereidingstijd van dit recept kost ongeveer 40 minuten. Zodra de oven is opgewarmd naar de benodigde temperatuur en de ovenschaal gevuld is, kan deze voor 40 minuten de oven in.

Benodigde ingrediënten

Om deze koolhydraatarme broccolischotel voor 4 personen te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram broccoli
  • 200 gram hamreepjes of -blokjes
  • 175 gram magere geraspte kaas of mozzarella
  • 1 ui
  • 6 lente-uitjes
  • 6 eieren
  • 125 milliliter kookroom
  • Peper en zout naar smaak

Haal de benodigde ontbrekende ingrediënten in huis en start met de bereiding van de koolhydraatarme broccolischotel.

Bereidingswijze van de koolhydraatarme broccolischotel met ham en magere kaas

De bereidingswijze van de koolhydraatarme broccolischotel met ham en magere kaas is als volgt:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de ui in halve ringen, de lente-uitjes in kleine ringetjes, de ham in blokjes (of reepjes) en de broccoli in roosjes.
  3. Pak een grote ovenschaal en leg de uienringen op de bodem van de schaal
  4. Leg de broccoli hier bovenop
  5. Strooi de hamblokjes en de lente-uitjes hier overheen
  6. Kluts de eieren in een kom, meng het met de kookroom en peper en zout naar wens
  7. Giet de geklutste eieren over de groentes in de ovenschaal
  8. Beleg de laag in de ovenschaal met de magere kaas of plakjes mozzarella en zet de schaal (zodra de oven op temperatuur is) 30-40 minuten in de oven
  9. Zodra het ei gestold is en de kaas gesmolten is, is de koolhydraatarme broccolischotel klaar om te serveren

Eet smakelijk!

Variatietips en andere koolhydraatarme recepten

Mocht je deze koolhydraatarme ovenschotel vegetarisch willen eten, dan kun je de ham weglaten of vervangen door bijvoorbeeld champignons.

Andere lekkere koolhydraatarme recepten zijn: Koolhydraatarme Kip Curry (tijdens diner) of om in het thema van ovenschotels te blijven: Koolhydraatarme ovenschotel met zoete aardappel, koolhydraatarme preischotel met kaas en koolhydraatarme lasagne.

Ons favoriete receptenboek met koolhydraatarme recepten voor ieder moment van de dag: het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu.

Door het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu te volgen ontdek je hoe je op een makkelijke manier en dankzij de juiste recepten in slechts 30 dagen naar een koolhydraatarm dieet kunt werken. En het mooiste daarvan is, is dat je dankzij de recepten in het boek na 30 dagen gewoon weer opnieuw kunt beginnen met de recepten! Geen zorgen dus, dat je regelmatig dezelfde soort maaltijden hoeft te eten.

Ontdek zelf hoe het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu voor jou verandering kan brengen en start direct met het eten van koolhydraatarme recepten!

In dit artikel vertel ik je mijn persoonlijke ervaring met het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>

JA! IK WIL DIRECT STARTEN