Koolhydraatarme Lasagne als Lunch (Ingrediënten + Bereidingswijze!)

Een koolhydraatarme lasagne als lunch eten, zonder deze kant-en-klaar in de winkel te kopen? Mocht je van koken houden, dan is dit recept voor koolhydraatarme courgette lasagne waar jij naar zoekt!

In dit artikel deel ik het recept waarmee jij zelf een koolhydraatarme courgette lasagne als lunch kunt bereiden. Het kost wellicht vrij veel tijd, maar daarentegen zet je wel een heerlijke koolhydraatarme lasagne op tafel.

Ik deel informatie over de porties van dit recept, vertel je welke ingrediënten je nodig hebt en dankzij het stappenplan in dit artikel kun jij zelf een heerlijke koolhydraatarme lasagne bereiden.

Wat is de koolhydraatarme courgette lasagne?

Dit recept voor de koolhydraatarme courgette lasagne is heerlijk om te eten als hoofdgerecht tijdens de lunch. Maar ook als diner is het een heerlijke koolhydraatarme maaltijd.

In dit recept zijn de traditionele lasagnebladen vervangen door courgette. Door de lasagnebladen weg te laten en deze te vervangen door de courgette, bevat het recept ineens veel minder koolhydraten. En natuurlijk veel meer groenten!

De courgettestukken worden lekker zacht en de courgette samen met de mis van tomatensaus en kaas vormt een heerlijke smaakcombinatie. Mocht je dit recept lekker vinden of er vragen over hebben, laat het me dan hieronder in de reacties weten.

Voedingswaarde

Het recept in dit artikel is gebaseerd op 6 porties. Oftewel, dit recept is voldoende om maximaal 6 personen aan mee te laten eten.

De bereidingstijd van de lasagne is 40 minuten, net als de kooktijd. In totaal zet je in 1 uur en 20 minuten deze heerlijke koolhydraatarme lasagne op tafel.

Het recept is gebaseerd op de Italiaanse keuken en het kan gegeten worden als hoofdgerecht.

Iedere portie lasagne bevat 360 calorieën, 20,1 gram vetten, 14,9 gram koolhydraten en 29,5 gram eiwitten.

Benodigde ingrediënten

Om deze koolhydraatarme lasagne te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 grote courgettes
  • 1 tl olijfolie
  • 2/3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 200 gram champignons
  • 500 gram mager rundergehakt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Handjevol basilicum en peterselie
  • 200 gram ricotta
  • 35 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 120 gram geraspte mozzarella
  • 2 blikken tomatenblokjes (800 gram)
  • 1 eiwit (middelgroot ei)
  • Zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze

Volg de onderstaande stappen om de koolhydraatarme lasagne te maken:

  1. Laat de oven voorverwarmen tot 190 graden.
  2. Snijd alle groente, behalve de courgette, in kleine stukjes. Gebruik hier bij voorkeur een snijplank voor.
  3. Maak de snijplank schoon (of pak een schone snijplank) en snij de uiteinden van de courgette er af. Snij de courgette in de lengte in plakken van een halve centimeter dik.
  4. Plaats de courgette plakken op een rooster met bakpapier en besprenkel ze met zout. Bak de courgette plakken vervolgens zo’n 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven
  5. Wanneer de courgette plakken in de oven zitten, start je met het maken van de saus. Pak een grote koekenpan en verwarm het met een el olijfolie.
  6. Voeg de fijngeperste knoflook en stukjes ui toe en bak dit totdat de uien glazig worden.
  7. Voeg vervolgens de rest van de gesneden groente toe en bak het ongeveer 5 minuten mee.
  8. Pak opnieuw een andere koekenpan en bak het rundergehakt hierin, terwijl je het gehakt constant door blijft roeren. Voeg het gehakt hierna toe aan e pan met de groenten en hussel alles goed door elkaar.
  9. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan met gehakt en groenten en roer het geheel goed door elkaar. Laat de pan met saus 15-20 minuten sudderen, zonder een deksel op de pan.
  10. Zodra dit bezig is, kun je de kaassaus gaan maken. Hiervoor gebruik je bij voorkeur een grote kom waarin je de ricotta, het eiwit en de helft van de Parmezaanse kaas toe voegt. Meng deze ingrediënten met bijvoorbeeld een garde door elkaar.
  11. Voeg ¼ van het kaasmengsel, oregano, peterselie, basilicum, peper en zout (naar smaak) aan de pan met de tomatensaus en haal de pan dan van het vuur.
  12. Pak een ovenschaal en schep hier een laagje tomatensaus in. Leg er een laag met courgetteplakken op (in plaats van de lasagnebladen). Besmeer de courgette plakken met het kaasmengsel en bestrooi het met wat geraspte mozzarella en parmezaanse kaas. Herhaal dit proces totdat de ovenschotel gevuld is of totdat de ingrediënten op zijn.
  13. Leg aluminiumfolie over de ovenschaal en plaats het in de voorverwarmde oven van 190 graden. Bak de lasagne zo’n 30 minuten met het folie eroverheen. Haal de aluminiumfolie van de ovenschotel en zet de schaal nog zo’n 10 minuten in de oven.

Bon Appétit!

Meer koolhydraatarme recepten dankzij het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Sinds ik meer interesse heb gekregen in koolhydraatarme recepten, ben ik gaan zoeken naar kookboeken met koolhydraatarme recepten.

Ik kwam een aantal receptenboeken tegen, waarvan het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu mijn favoriet is.

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu bevat weekmenu’s en recepten die zorgen voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

De voordelen van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu zijn:

  • Eenvoudige recepten
  • Vernieuwde aanpak
  • Handig in gebruik
  • Persoonlijke support
  • Veilig forum
  • Prijs/kwaliteit verhouding

Ben jij benieuwd naar het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu? Klik dan hieronder op de Geheime Kortingspagina en maak gebruik van de tijdelijke korting op de hele bundel.

JA! STUUR ME DIRECT DOOR NAAR DE KORTINGSPAGINA!