Gebonden Uiensoep Recept (Ingrediënten + Bereidingswijze)

Tijd, om een traditioneel soep recept met jullie te delen: het recept van de gebonden uiensoep.

Leer hoe je zelf eenvoudig en in korte tijd deze gebonden uiensoep maakt, aan de hand van het recept.

De gebonden uiensoep is een variant op de uiensoep maar heeft vanwege zijn uiterlijk niets meer weg van de normale uiensoep.

In dit artikel deel ik hoe jij de gebonden uiensoep eenvoudig, zelf kunt maken. Neem de lijst met benodigde ingrediënten door, haal de ingrediënten in huis. Volg de bereidingswijze die ik hieronder deel stap voor stap en ontdek hoe eenvoudig en lekker het is om de gebonden uiensoep te maken en te eten.

Recept

Deze Nederlandse, gebonden uiensoep is vrij simpel te maken en vergt géén zeeën van tijd. In ongeveer een uur kun jij deze heerlijke, gebonden uiensoep maken.

De voorbereiding duurt ongeveer 20 minuten en de bereiding zelf kost je slechts 40 minuten.

Het recept hieronder is gebaseerd op 4 personen en het gerecht bevat om en nabij 415 kilocalorieën.

Benodigde ingrediënten

Dit recept voor de gebonden uiensoep is bedoeld voor 4 personen. Om de soep te maken, heb je het volgende nodig:

  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 5 grote uien
  • 1 liter water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl mosterd
  • 50 deciliter Port (of rode wijn)
  • 100 gram spekjes (bij voorkeur blokjes, reepjes mag ook)
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout en peper
  • Snufje nootmuskaat
  • 250 milliliter slagroom

Wanneer je bovenstaande hoeveelheid ingrediënten in huis hebt, kun je starten met de (voor)bereiding. Hoe dat moet, lees je hieronder.

Bereidingswijze

De gebonden uiensoep maken gaat als volgt:

  1. Verhit de boter in de pak. Voeg de spekjes eraan toe en laat ze uitbakken
  2. Snij of snipper de uien klein.
  3. Voeg de uien toe zodra de spek uitgebakken is.
  4. Snij de knoflookteentjes fijn en voeg ook deze toe aan de pan met ui en spek
  5. Bak de uien tot ze goudbruin kleuren, voeg vervolgens bloem toe en roer het enkele minuten goed door de pan
  6. Voeg de port of rode wijn toe en voeg iedere keer een scheutje water toe. Doe dit laatste net zolang, totdat de gewenste soepdikte bereikt is
  7. Voeg mosterd en nootmuskaat toe voor de smaak. Doe de geraspte kaas erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout. Mocht je van kruidig eten houden, kun je kiezen om er als extraatje, bouillonpoeder aan toe te voegen.
  8. Als laatste ingrediënt voeg je de slagroom toe. Haal de soep van de kookplaat en mix het glad met bijvoorbeeld een staafmixer. Om de soep iets versiering mee te geven, kun je het bestrooien met peterselie.

Door bovenstaande stappen te volgen zet jij in ongeveer een uur het gebonden uiensoep recept op tafel.

Tips

Uiteraard kun je iets afwijken van bovenstaand recept, om een heerlijk resultaat te creëren. Een van de grote tips is om de soep in plaats van direct te eten, een nacht laten afkoelen en het de volgende dag opnieuw op te warmen! Op deze manier ‘trekt’ de soep meer en zullen de smaken van de ingrediënten nog meer tot hun recht komen.

Verdere serveertips zijn stokbrood met kruidenboter of knoflookboter. Grill of bak het stokbrood lekker knapperig, besmeer het met kruidenboter of knoflookboter en doop het in de soep, heerlijk!

Maar, je kunt ook dingen weglaten. Mocht je niet van port of rode wijn houden of het een rare combinatie vinden, dan kun je ’t ook weglaten.

Meer van dit soort lekkere maar gezonde recepten? Probeer de Afslank Receptenbijbel!

Heb je dit artikel gelezen omdat houdt van lekkere en gezonde recepten? Of wil je afvallen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Volg dan de recepten uit de Afslank Receptenbijbel!

De Afslank Receptenbijbel is een van de meest complete receptenboeken om af te vallen en toch lekker te eten. Behalve slank blijven en lekkere recepten (de kernwaarden van de Afslank Receptenbijbel) krijg je bij je aankoop een aantal leuke voordelen:

  • Dag- en weekmenu’s e-book (PDF)
  • E-book: 13 richtlijnen voor een slank en gezond lichaam (PDF)
  • 10 gezonde toetjes e-book (PDF)
  • E-book: 84 gezonde tussendoortjes (PDF)

Meer weten over de Afslank Receptenbijbel? Lees hier mijn Afslank Receptenbijbel review >>