Engelse Uiensoep Recept (ingrediënten + bereidingswijze)

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je geïnteresseerd bent in het maken van het Engelse uiensoep recept.

Dan komt dat goed uit! In dit artikel ga ik je vertellen waarom het Engelse uiensoep recept bekend geworden is, welke ingrediënten je voor het Engelse uiensoep recept nodig hebt en hoe je de Engelse uiensoep stap voor stap maakt.

Wat is Engelse uiensoep?

Wanneer je denkt aan Engels eten, zul je niet snel aan de uiensoep denken. Toch is de Engelse uiensoep een heel bekend gerecht en dat is niet zomaar.

De Engelse uiensoep is zelfs al een erg oud recept, maar dit is niet de reden waarom het zo bekend is geworden. De Engelse uiensoep is bekend geworden door de bekende TV-kok Jamie Oliver, waardoor het de laatste jaren steeds populairder is geworden.

Deze Engelse uiensoep is een variant op de Franse uiensoep maar heeft daarentegen ook typische kenmerken uit de Engelse keuken, zoals Cheddar kaas.

Het maken van dit recept kost ongeveer 1 uur en 15 minuten. Van deze tijd ben je circa 15 minuten bezig met de voorbereiding en ongeveer een uur met het koken. Maar, dan heb je wel de Engelse uiensoep, bekend van Jamie Oliver, helemaal zelf gemaakt.

De ingrediënten voor dit recept zijn gebaseerd op 4 personen, dus kun je er 4 porties van maken. Het recept bevat 395 kcal.

Benodigde ingrediënten

De benodigde ingrediënten voor het Engelse uiensoep recept zijn:

  • 50 gram boter
  • 4 plakjes wit brood (verwijder de korstjes)
  • 5 grote rode uien
  • 3 normale uien
  • 3 preistelen
  • 6 teentjes knoflook
  • Verse blaadjes salie
  • 3 sjalotjes
  • 100 gram geraspte cheddar kaas
  • 2 el olijfolie
  • 2 liter bouillon (zelfgemaakt of met behulp van bouillonpoeder of bouillonblokjes)

Bereidingswijze

De Engelse uiensoep maak je als volgt:

  1. Verhit boter in de pan.
  2. Voeg de olijfolie, de fijngesneden knoflookteentjes en fijngehakte salieblaadjes toe.
  3. Snij de uien en sjalotten in ringen. Voeg de ringen hierna toe aan de pan met knoflookstukjes.
  4. Maak de prei schoon, snij het in ringen en voeg ook dit toe.
  5. Voeg peper naar smaak toe.
  6. Laat het langzaam (op een laag vuur) doorbakken en houdt de deksel zolang op de pan.
  7. Voeg de bouillon toe zodra de uien goudbruin zijn en breng het aan de kook.
  8. Zet het vuur vervolgens lager en roer het elke paar minuten om.
  9. Laat de gesneden stukjes brood aan beide kanten roosteren.
  10. Voorverwarm een oven of grill, doe de soep in vuurvaste soepkommen en leg op elke soepkom een geroosterd broodje.
  11. Strooi cheddar kaas over de geroosterde broodjes en zet de soepkommen vervolgens in de over of grill om de kaas te laten smelten.
  12. Haal de soepkommen uit de oven of grill zodra de kaas goudbruin is. Let goed op dat de kaas niet verbrand.

Je Engelse uiensoep recept is gelukt en klaar om geserveerd te worden.

Tip: optioneel kun je de Engelse uiensoep garneren met verse salieblaadjes.

Ontdek gezonde recepten dankzij de Afslank Receptenbijbel!

De Afslank Receptenbijbel is het meest bekende boek dan Oscar Helm en tevens de beste manier om af te vallen.

Oscar schreef de Afslankbijbel met het idee om al zijn favoriete, gezonde & natuurlijk lekkere recepten te delen. Hiermee hoopte Oscar zoveel mogelijk mensen te bereiken en helpen en da’s hem aardig gelukt; Zelfs bekende Nederlanders (waaronder Nicolette van Dam) is erg lovend over het boek.

Behalve dat je in de Afslank Receptenbijbel veel gezonde en lekkere recepten vindt, ontvang je na aankoop 4 gratis bonussen:

  • Dag- en Weekmenu’s + Boodschappentips e-book (PDF)
  • 13 richtlijnen voor een slank en gezond lichaam e-book (PDF)
  • 10 gezonde toetjes e-book (PDF)
  • 84 gezonde tussendoortjes e-book (PDF)

Wil je meer weten over de Afslank Receptenbijbel? Lees dan hier mijn review en ontdek meer over de beste manier om af te vallen >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.