Duitse uiensoep recept (ingrediënten + bereidingswijze)

In dit artikel vertel ik je meer over het uiensoep recept van onze oosterburen: het Duitse uiensoep recept.

Je leest welke ingrediënten je nodig hebt, wat de bereidingswijze van het recept is en ik vertel je over enkele (kleine) variaties aan het recept die een groot verschil maken aan het eindresultaat.

Lees je mee?

Het Duitse uiensoep recept

Duitsland is een land dat bekendstaat om het lekkere, maar ook het pittigere eten dan in veel andere landen. Dit laatste geldt ook voor de Duitse uiensoep, al kun je hier verandering in brengen.

Normaliter wordt Duitse uiensoep gemaakt met Duitse uien, welke wat sterker van smaak zijn. Voor dit recept wordt gekozen voor de wat sterkere, Duitse uien. Je kunt kiezen om de Duitse uien te vervangen door minder sterke, Nederlandse uien, maar daarmee verdwijnen de belangrijkste ingrediënten van de Duitse uiensoep.

Om de echte smaak van een Duitse uiensoep te ervaren, raad ik je dus aan om Duitse uien te gebruiken, hoewel je uiteraard vrij bent in de keuze.

Benodigde ingrediënten

De benodigde ingrediënten voor het Duitse uiensoep recept zijn:

  • 3 aardappelen
  • 4 (grote) uien
  • 200 gram worst (bij voorkeur cervelaatworst)
  • 2 blokjes bouillon
  • Verse peterselie
  • Olie
  • 1 liter water
  • Zout & peper voor de smaak

Bovenstaande ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen en is ongeveer 505 kilocalorieën. De voorbereidingstijd duurt ongeveer 20 minuten en de bereidingsduur duurt ongeveer 35 minuten. De totale tijd is dus ongeveer 55 minuten.

Met andere woorden, binnen een uur kun je de gezonde Duitse uiensoep maken.

Bereidingswijze

De Duitse uiensoep maak je als volgt:

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen. Snijd de cervelaatworst in blokjes.
  2. Verhit olie in een grote pan en bak de uienringen daarin. Voeg de blokjes worst toe zodra de uien goed gebakken zijn. Laat de uienringen en worst even aanbakken en blus het vervolgens af met een liter water.
  3. Voeg de bouillonblokjes en aardappelblokjes toe en laat dit een halfuur koken. Roer de pan regelmatig door.
  4. Na ongeveer een halfuur koken zijn de aardappelen en uien zacht en is het tijd om er peper en zout naar smaak bij te doen. Snij vervolgens de peterselie fijn en voeg het toe wanneer je het vuur uitzet.
  5. Laat de pan 10 minuten op de kookplaat staan om de peterselie goed in te laten trekken.

Het is tijd, om de Duitse uiensoep te serveren. Eet smakelijk!

Serveertip:

Serveer de Duitse uiensoep met gebakken uitjes of gebakken uienringen. Doe dit door een grote ui in dikke ringen te snijden en te bestrooien met bloem. Bak de uienringen goudbruin en serveer ze hierna bij de soep. Ook is het lekker om er volkorenbrood met roomboter bij te serveren.

Vond je dit interessant? Probeer dan meer lekkere gerechten dankzij de Afslank Receptenbijbel!

Mocht je dit artikel hebben doorgelezen en dit recept interessant vinden, lees dan snel verder.

Als je op zoek bent naar meer lekkere recepten, raad ik je de Afslank Receptenbijbel aan.

De Afslank Receptenbijbel bevat behalve lekkere en gezonde recepten ook een aantal gratis bonussen:

  • Dag- en weekmenu’s e-book (PDF)
  • 13 richtlijnen voor een slank en een gezond lichaam e-book (PDF)
  • 10 gezonde toetjes e-book (PDF)
  • 84 gezonde tussendoortjes e-book (PDF)

Ben jij bereid om te starten met een gezondere levensstijl dankzij de Afslank Receptenbijbel? Klik dan hieronder voor de tijdelijke kortingspagina of lees hier mijn Afslank Receptenbijbel review >>

JA! STUUR MIJ DIRECT DOOR NAAR DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!