Bloemkoolschotel met Gehakt en Kerrie (Ingrediënten + Bereidingswijze!)

Een ovenschotel is altijd leuk om te maken, maar extra lekker om in de wintermaanden op tafel te zetten. Vandaag deel ik een recept voor een bloemkoolschotel met gehakt en kerrie met jullie. Deze bloemkoolschotel met gehakt en kerrie is makkelijk klaar te maken en heerlijk om voor andere mensen op te dienen.

De ovenschotel is goed gevuld met gehakt, bloemkool, aardappelen en kerrie voor de smaak. Verder wordt de bloemkoolschotel met gehakt op smaak gebracht met jong belegen kaas, crème fraiche, nootmuskaat en meer!

Ik vertel je exact welke ingrediënten je nodig hebt en leg ik aan de hand van een stappenplan exact uit wat de bereidingswijze van deze bloemkoolschotel met gehakt en kerrie is.

Succes en eet smakelijk!

Benodigde ingrediënten

Dit recept is gebaseerd op 4 porties bloemkoolschotel met gehakt en kerrie. Voor de bloemkoolschotel met gehakt en kerrie heb je de volgende (hoeveelheid) ingrediënten nodig:

  • 600 gram aardappelschijfjes
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 bloemkool
  • 100 gram jong belegen kaas
  • 1 ui
  • 1 ei
  • Knoflookteentje
  • 125 gram crème fraiche
  • 1 el kerriepoeder
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en zwarte peper naar wens

Haal de benodigde en ontbrekende ingrediënten in huis en start met de bereiding van de bloemkoolschotel zoals hieronder beschreven staat.

Bereidingswijze

Volg onderstaande bereidingswijze stap voor stap om de bloemkoolschotel met gehakt en kerrie te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de ui fijn en pers een teentje knoflook.
  3. Verwarm boter in een grote pan en fruit de ui en knoflook hierin samen.
  4. Voeg het gehakt vervolgens toe en bak het gehakt rul.
  5. Snijd roosjes bloemkool en kook ze 5 minuten.
  6. Voeg de bloemkoolroosjes na 5 minuten koken samen met alle kruiden toe aan het gehakt.
  7. Meng het geheel goed door elkaar, zodat je de kruiden goed verdeeld over het mengsel van bloemkool en gehakt.
  8. Schep het bloemkool-gehakt mengsel in een grote ovenschaal (nadat je deze ingevet hebt) en leg er aardappelschijfjes bovenop.
  9. Klop het ei met de crème fraiche en giet dit over het gehakt, de bloemkool en aardappelschijfjes in de ovenschaal.
  10. Schud de ovenschaal lichtjes, zodat de room en het ei goed over de vulling van de ovenschaal verdeeld wordt.
  11. Zet de ovenschaal nu in de voorverwarmde oven en bak het in zo’n 40 minuten goudbruin.

Meer koolhydraatarme recepten dankzij het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Sinds ik meer interesse heb gekregen in koolhydraatarme recepten, ben ik gaan zoeken naar kookboeken met koolhydraatarme recepten.

Ik kwam een aantal receptenboeken tegen, waarvan het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu mijn favoriet is.

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu bevat weekmenu’s en recepten die zorgen voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

De voordelen van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu zijn:

  • Eenvoudige recepten
  • Vernieuwde aanpak
  • Handig in gebruik
  • Persoonlijke support
  • Veilig forum
  • Prijs/kwaliteit verhouding

Ben jij benieuwd naar het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu? Klik dan hieronder op de Geheime Kortingspagina en maak gebruik van de tijdelijke korting op de hele bundel.

JA! STUUR MIJ DIRECT DOOR!