12 koolhydraatarme lunch recepten (ingrediënten + bereidingswijze)

Gemiddelde leestijd: 25 minuten

Tegenwoordig kunnen we er niet meer omheen en vrijwel iedereen heeft er eens van gehoord of mee te maken gehad: koolhydraatarme lunch recepten.

Het internet staat er vol mee, we horen er geregeld over op de radio en steeds meer winkeliers besteden er meer en meer aandacht aan: low carb recepten.

In dit artikel vertel ik je over maar liefst 12 koolhydraatarme lunch recepten en staat afvallen door koolhydraatarm eten centraal.

Door de recepten in dit artikel te volgen kun jij optimaal van een aantal lekkere lunch gerechten genieten, terwijl je toch gezonde lunch recepten eet.

Dus, neem de low carb recepten in dit artikel door en start met afvallen door koolhydraatarm eten!

Heb je na het lezen van deze recepten ruimte over voor meer nieuwe inspiratie? Lees dan zeker het laatste hoofdstuk over het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu!

De 12 koolhydraatarme lunch recepten waarover je in dit artikel kunt lezen, zijn:

  • Spinazie pizza
  • Wrap met tonijn
  • Chinese omelet
  • Koolhydraatarme pannenkoeken
  • Pompoensoep met tomaten
  • Bloemkool risotto
  • Avocado met ei
  • Rode bieten met geitenkaas
  • Komkommer met zalm
  • Noedelsalade
  • Salade met kip en spek
  • Groene curry met kip

Inhoudsopgave

Spinazie pizza

Dit pizza met spinazie en feta is gezond, koolhydraatarm én lekker. Het is een erg lekker gerecht om te kiezen als koolhydraatarm middageten.

Het recept bestaat onder andere uit een koolhydraatarme pizzabodem, oftewel een koolhydraatarme wrap. In dit recept heb ik gekozen om kant-en-klare wraps. Mocht je creatief zijn, dan kun je ook zelf een koolhydraatarme pizzabodem maken.

Het recept en de ingrediënten hieronder zijn gebaseerd om één portie te maken.

Spinazie pizza ingrediënten

De benodigde ingrediënten voor het spinazie pizza recept zijn:

  • Een kant-en-klare koolhydraatarme wrap
  • 250 gram verse spinazie
  • 30 gram feta kaas
  • 30 gram geraspte kaas
  • 1 tl olijfolie

Spinazie pizza bereidingswijze

De bereiding van de spinazie pizza gaat als volgt:

  1. Voor verwarm de oven op 180 graden
  2. Bak de spinazie kort in een koekenpan met een theelepel olijfolie
  3. Snijd de gebakken spinazie fijn
  4. Doe de spinazie, geraspte kaas en feta kaas bij elkaar en mix het goed door elkaar
  5. Verdeel de mix evenredig over de wrap
  6. Zet de wrap met spinazie ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal na 20 minuten de wrap uit de oven en geniet van je spinazie pizza!

Wrap met tonijn

In dit hoofdstuk vertel ik je hoe je met een romige tonijnsalade zelf een tonijn wrap maken kunt.

Lees mee in dit hoofdstuk en ontdek hoe je deze wrap met tonijnsalade zelf kunt maken.

De ingrediënten van de wrap tonijnsalade hieronder zijn gebaseerd op twee porties wrap als lunchgerecht.

Wrap met tonijn ingrediënten

De benodigde ingrediënten voor de wrap met tonijn zijn:

  • 2 wraps
  • 160 gram tonijn
  • 50 gram spinazie
  • 50 gram gemengde sla
  • 1 tomaat
  • 1 selderij (stengel)
  • Halve gele ui
  • 2 el Sriracha saus
  • 2 el mayonaise

Bovenstaande ingrediënten zijn voldoende om twee porties wrap met tonijn te bereiden

Wrap met tonijn bereidingswijze

De bereidingswijze van het wrap met tonijn recept is:

  1. Laat de tonijnsappen uitlekken.
  2. Snipper de gele ui
  3. Snijd de selderijstengel fijn
  4. Voeg de tonijn, sriracha saus, mayonaise, ui en selderij bij elkaar in een bak, en roer dit goed door elkaar.
  5. Zodra je het geheel goed gemengd hebt, verdeel je de mix in twee even grote porties op de wraps.
  6. Rol beide wraps op en geniet van je maaltijd!

Chinese omelet

Een omelet kennen we waarschijnlijk allemaal, maar is dit koolhydraatarm, of niet? Soms wel, soms niet.

Met dit Chinese omelet recept kun je zelf een omelet maken, en dan heb ik het natuurlijk over een koolhydraatarme omelet.

Volg het recept van deze lekkere recept en na het lezen kun jij zelf een lekker omeletje maken. Veel plezier!

Chinese omelet ingrediënten

De benodigde ingrediënten voor deze Chinese omelet zijn:

  • 2 eieren
  • 1 el chilisaus
  • Chinese wokgroente
  • 1 el ketjap
  • 1 el wok olie

Met bovenstaande ingrediënten heb je waarschijnlijk voldoende voor 1 portie, tenzij je geen grote eter bent. Dan is het waarschijnlijk voldoende voor 2 porties.

Chinese omelet bereidingswijze

De bereiding van de Chinese omelet gaat als volgt:

  1. Bak de wokgroente door middel van de wok olie in een grote pan op een hoog vuur.
  2. Doe in de tussentijd de 2 eieren in een kom en klop ze door elkaar.
  3. Zet de kookplaat zachter, voeg ketjap en chilisaus toe en roer het geregeld door.
  4. Giet de kom met eieren in de pan en zorg dat op ieder plek evenveel groente ligt.
  5. Doe een pan op de deksel om het proces te versnellen en de omelet te laten bakken.
  6. Wacht enkele minuten en haal hierna de omelet uit de pan.
  7. Leg de omelet op een groot bord en je gerecht is klaar! Smullen maar!

Koolhydraatarme pannenkoeken

Zelf pannenkoeken maken doe je met dit koolhydraatarme pannenkoeken recept Ik geef je alle benodigde ingrediënten mee en vertel je stap voor stap hoe je een pannenkoek van banaan en ei kunt maken.

Volg onderstaand stappenplan om zelfgemaakte pannenkoeken te bereiden én geniet van je pannenkoek met banaan!

Veel succes en alvast eet smakelijk!

Koolhydraatarme pannenkoek ingrediënten

De benodigde ingrediënten voor dit koolhydraatarme pannenkoek recept zijn:

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 1 tl zout
  • Zonnebloemolie

Bovenstaande ingrediënten zijn op basis van een eenpersoons gerecht. Optioneel zou je kaneel kunnen toevoegen, maar kies zelf voor het gewenste aantal.

Koolhydraatarme pannenkoek bereidingswijze

De bereidingswijze van het koolhydraatarme pannenkoek recept is als volgt:

  1. Pureer de banaan helemaal fijn in. Gebruik bij voorkeur een vork en doe het in een schaal.
  2. Breek de eieren en werp ze samen met de kaneel en zout toe aan het schaaltje met banaan.
  3. Voeg een beetje kaneel naar wens toe, maar ga uit van ongeveer 1 el kaneel.
  4. Zet een koekenpan met olie aan en bak de pannenkoek in enkele minuten gaar.
  5. Wacht tot de pannenkoek aan de onderzijde stevig is en draai ze daarna om.

Optioneel: Bak 2-3 kleinere pannenkoekjes, dan zijn ze sneller klaar. Ook de garnering kun je zelf kiezen, maar let er wel op dat je koolhydraatarme producten gebruikt.

Bon Appétit!

Pompoensoep met tomaten

Maak zelf een koolhydraatarme pompoensoep met dit recept van verse pompoensoep. In dit hoofdstuk vertel ik je hoe je zelf pompoensoep maken kunt.

Lees mee en doe inspiratie op met dit, misschien wel nieuwe, pompoensoep recept.

Onderstaande ingrediënten zijn bedoeld voor 4 porties pompoensoep.

Pompoensoep ingrediënten

De benodigde ingrediënten van dit recept voor pompoensoep zijn:

  • 400 gram pompoenblokjes
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 tomaten
  • 1 geperst knoflookteentje
  • 700 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 100 ml kookroom
  • 125 gram zure room
  • Peterselie
  • Zout & peper
  • 1 el olijfolie

Met bovenstaande ingrediënten ben jij klaar om dit pompoensoep recept te gaan maken. Hieronder lees je hoe je dit kunt doen.

Pompoensoep bereidingswijze

De bereiding van dit pompoensoep recept gaat als volgt:

  1. Snijd de pompoen, ui, prei en tomaten in blokjes.
  2. Zet een soeppan op het vuur en verhit hierin de olijfolie.
  3. Werp de uien en knoflook toe in de pan en bak het 1-2 minuten mee, tot de ui verkleurd.
  4. Voeg hierna de overige groenten toe en bak dit 2-3 minuten mee.
  5. Doe het water bij de pan in en werp het bouillonblokje in de pan. Zorg dat deze goed opgelost wordt. Breng de pan aan de kook en laat het vervolgens circa 20 minuten koken.
  6. Haal de pan na 20 minuten van het vuur en mix de inhoud van de pan door een staafmixer tot een vloeibaar geheel.
  7. Doe de kookroom erbij en kook dit 2 minuten mee.
  8. Voeg peper en zout naar wens toe, verdeel de pompoensoep over 4 borden en voeg aan elk borg een eetlepel zure room toe.

Eet smakelijk!

Bloemkool risotto

Een licht vullende koolhydraatarme maaltijd als diner recept; Dat is wat dit bloemkool risotto recept is.

De smaaksensatie van de bloemkoolrisotto met de overige ingrediënten maken dit gerecht voor mij een streling voor de tong.

Geniet van je bereiding en nog meer van het resultaat!

Hieronder leg ik je precies uit wat je nodig hebt en hoe je het maakt en de ingrediënten hieronder zijn gebaseerd op 2 porties romige bloemkool risotto.

Bloemkool risotto ingrediënten

De benodigde ingrediënten voor deze bloemkool risotto zijn:

  • 400 gram bloemkoolrisotto rijst
  • 30 gram mascarpone
  • 25 gram groene pesto
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el boter
  • Halve tl zout
  • Knoflookpoeder & zwarte peper naar keus

Bloemkool risotto bereidingswijze

Dit bloemkoolrisotto recept zelf bereiden? Hieronder staat hoe het moet!

  1. Zet een koekenpan met één el boter op een vuurtje.
  2. Doe, zodra de boter gesmolten is, de bloemkoolrijst in de pan en bak dit in ongeveer 3-4 minuten gaar. Blijf de rijst doorroeren, om het niet aan te laten bakken.
  3. Doe de tweede el boter, samen met de mascarpone en gewenste kruiden toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
  4. Voeg na déze 2 minuten de Parmezaanse kaas toe en bak dit nog een minuutje mee.
  5. Laat het even kort afkoelen 1-2 minuten, verdeel de risotto over 2 borden en ga ervan genieten!

Enjoy!

Avocado met ei

Avocado gemengd met ei, dat kan niet anders dan een gezond en een koolhydraatarm lunch recept zijn.

De avocado van dit recept wordt warme avocado, doordat de avocado uit de oven is.

Het recept met de ingrediënten hieronder is gebaseerd op één portie avocado met ei.

Bekijk hieronder de benodigde ingrediënten en de bereidingswijze van de warme avocado met ei.

Avocado met ei ingrediënten

De benodigde ingrediënten voor dit avocado recept zijn:

  • 2 eieren
  • 1 avocado
  • 2 plakken gerookte zalm
  • 1 el dille vers
  • Halve tl zwarte peper

Bovenstaande ingrediënten zijn bedoeld voor een portie avocado met ei.

Avocado met ei bereidingswijze

De bereiding van avocado met ei is als volgt:

  1. Laat de oven opwarmen tot 200 graden.
  2. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
  3. Hol de avocado uit voor voldoende ruimte voor de vulling.
  4. Leg een plakje zalm in de holte van de avocado.
  5. Doe in beide holletjes een ei.
  6. Indien gewenst, strooi er peper bij.
  7. Plaats de avocado met zalm en ei op een ovenplaat of rooster en zet het voor 15 minuten in de oven, zodra de oven op temperatuur is.
  8. Houdt de avocado in de gaten en check na een kwartier of je gerecht goed gestold is. Zo niet, plaats het nog enkele minuten extra in de oven.
  9. Zodra je gerecht goed gestold is, haal je het uit de oven en bestrooi je het met dille.

Eet smakelijk!

Rode bieten met geitenkaas

Natuurlijk kan een gezonde lunchsalade niet ontbreken in dit lijstje. De koolhydraatarme bietensalade trekt de aandacht van veel Nederlanders, en dat is niet voor niet: Deze caloriearme salade heeft meerdere mensen geholpen met afvallen.

Dus, lees dit artikel verder en lees alles wat je moet weten over deze koolhydraatarme salade en start met het bereiden van rode bieten met geitenkaas.

Rode bieten met geitenkaas ingrediënten

Wat heb je nodig voor dit recept? Je leest hieronder de benodigdheden voor het rode bieten met geitenkaas recept.

  • 250 gram rode bieten
  • 1 avocado
  • 50 gram geitenkaas (bij voorkeur Chavroux)
  • 50 gram veldsla
  • Citroensap
  • Peper & zout
  • Grote glazen pot om de salade in te doen

Rode bieten met geitenkaas bereidingswijze

De bereiding van dit rode bieten met geitenkaas recept is als volgt:

  1. Maak kleine blokjes van de bieten en doe ze in een grote glazen pot.
  2. Snijd de avocado in kleine stukjes en plaats dit bovenop de bieten in de glazen pot.
  3. Druppel citroensap over de inhoud van de pot en voeg peper en zout naar wens toe.
  4. Duw de geitenkaas iets uit elkaar, zodat het wat losser wordt. Hiermee vereenvoudig je het mixen van de salade, tijdens het eten van je salade.
  5. Leg veldsla bovenop het geheel en rode bieten met geitenkaas is klaar.

Geniet van je maaltijd!

Komkommer met zalm

Maak komkommerbootjes met dit komkommer recept. Door de komkommer in een bootvorm te snijden, daar zalm en hüttenkäse bij te doen, vormt een koolhydraatarme en lekkere komkommersalade.

Hieronder vindt je alle benodigde ingrediënten en lees je de bereidingswijze voor de komkommerbootjes met zalm.

De ingrediënten hieronder zijn gericht op een maaltijd voor een persoon.

Komkommer met zalm ingrediënten

De benodigde ingrediënten voor dit komkommer met zalm recept zijn:

  • Een komkommer
  • 100 gram gerookte zalm
  • 80 gram hüttenkäse
  • Verse bieslook
  • 2-3 snoeptomaatjes (afhankelijk van je eigen voorkeur)
  • Citroensap

Optioneel: kappertjes

Komkommer met zalm bereidingswijze

Dit komkommer met zalm recept bereiden? Zo doe je het:

  1. Halveer de komkommer in de lengte, zodat je een soort ‘kano’ krijgt.
  2. Verwijder de zaadlijsten uit de stukken komkommer.
  3. Vul de holtes door de zalm en hüttenkäse te verdelen over de stukken komkommer.
  4. Druk de zalm en hüttenkäse stevig in de sleuf, die in de komkommer is ontstaan door het verwijderen van de zaadjes.
  5. Leg de snoeptomaatjes, gesneden bieslook, citroensap en eventueel de kappertjes hierover heen

Je gerecht is klaar, dus smullen maar!

Noedelsalade

Een homemade salade met zoete aardappel: lees meer over dit noedelsalade recept en ontdek welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je dit gerecht zelf kunt maken

De ingrediënten van deze koolhydraatarme salade zijn gericht om 4 porties noedelsalade te maken.

Bekijk het hieronder!

Noedelsalade ingrediënten

De benodigde ingrediënten voor deze salade met zoete aardappel zijn:

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • Maiskorrels van 4 gepelde maiskolven
  • 2 handen gemengde sla (veldsla en spinazie)
  • Handvol gemende pitten (pompoenpitten en pijnboompitten)

De benodigde ingrediënten voor de dressing zijn:

  • 1 teentje knoflook
  • 80 ml olijfolie
  • 1 scheut chipotlesaus
  • 3 el water
  • 1 tl honing
  • Sinaasappelsap (1 sinaasappel)
  • Limoensap (1 limoen)
  • Een snufje zout (indien gewenst)

Noedelsalade bereidingswijze

De bereiding van de noedelsalade gaat als volgt:

  1. Jas de zoete aardappel en snijd het tot kleine noedels (of gebruik een spiralizer, als je er een hebt.)
  2. Zet een koekenpan om olijfolie te verwarmen en bak de zoete aardappelnoedels 2 minuten, om ze zachter te maken.
  3. Schep de aardappelnoedels uit de pan en werp de maiskorrels nu in de pan. Zet het vuur midden-hoog, om de maiskorrels te roosten totdat er donkere plekjes op verschijnen.

De bereiding van de dressing gaat als volgt:

  1. Werp de ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een blender of gebruik een staafmixer.
  2. Gebruik de blender of een staafmixer om de ingrediënten tot een mooie gladde dressing te pureren.
  3. Meng de noedels, zaden en mais met elkaar. Giet de dressing over deze mix en versier het met de fijngesneden munt.

Bon Appétit!

Salade met kip en spek

Een pure seizoensalade is deze salade met kip en spek. De combinatie van sla, kip, spek, truffeldressing en de overige ingrediënten maken deze salade erg geschikt als herfst salade en een goede winterse salade.

Lees hieronder de benodigde ingrediënten en bereidingswijze van deze salade met kippendij en ontdek hoe jij eenvoudig en snel dit gerecht kunt bereiden.

Salade met kip en spek ingrediënten

De benodigde ingrediënten voor dit salade met kip recept zijn:

  • 400 gram kippendij
  • 250 gram plakjes kastanjechampignons
  • 200 gram sla melange
  • 150 gram spekreepjes
  • Truffeldressing (soort naar keuze)
  • 20 gram peterselie
  • Grote handvol geroosterde amandelen (ongezouten)
  • Boter
  • Peper & zout indien gewenst

Salade met kip en spek bereidingswijze

De bereidingswijze van het salade met kip en spek is als volgt:

  1. Doe een klomp roomboter in een grote koekenpan en verhit dit met een vuurtje.
  2. Werp de kastanjechampignons in de pan en bak ze zacht en goudbruin.
  3. Voeg op het laatst de fijngesneden peterselie toe en voeg peper en zout toe aan dit geheel. Zet het vuur laag en bak dit door.
  4. Bak de spekreepjes in een andere koekenpan tot ze lekker knapperig zijn.
  5. Laat de krokante spekreepjes uitlekker door een zeef of een stuk keukenpapier te gebruiken.
  6. Bak de kippendij in de pan met het vet van de spekreepjes gaar en goudbruin en optioneel kun je dit met peper kruiden.
  7. Maak sla aan met truffeldressing.
  8. Snij de amandelen grof en mix dit met de salade.
  9. Serveer de salade, kip, gebakken champignons en de krokante spekjes bij elkaar als één gerecht.

Bon Appétit!

Groene curry met kip

Als laatste recept in dit artikel over 12 koolhydraatarme lunchrecepten heb ik gekozen voor een groene curry met kip.

Deze groene curry met kip bestaat uit rijst met bloemkool en kip, waar de bloemkool en vooral de kip ervoor zorgt dat het een koolhydraatarme curry is.

Zelf groene curry maken was nog nooit zo makkelijk via onderstaand curry met kip recept, dus lees snel verder om het uit te proberen.

Ik vertel je welke benodigdheden je voor dit recept moet hebben en hoe je dit gerecht kunt bereiden, dus lees snel verder om hierachter te komen!

Groene curry met kip ingrediënten

De benodigde ingrediënten voor deze groene curry met kip zijn:

  • 1 bloemkool
  • 300 gram basmatirijst
  • 2 sjalotjes
  • 120 gram kroepoek
  • 4 eieren
  • 400 gram kipfilet
  • 2 el groene currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 takjes koriander

Groene curry met kip bereidingswijze

De bereidingswijze van de groene curry is als volgt:

  1. Snijd de kip in blokjes, snipper de ui fijn en bewerk de bloemkool tot roosjes.
  2. Zet een koekenpan met een scheutje olie op het vuur en bak de currypasta een minuut op een laag vuur.
  3. Bak hierna de kipfilet in circa 5 minuten aan beide kanten lichtbruin door het af en toe om te keren.
  4. Doe de ui en bloemkool erbij en roerbak het op een middelhoog vuur, ongeveer 2 minuten lang.
  5. Doe er kokosmelk bij, roer continue goed door en breng de inhoud op een laag vuur aan de kook.
  6. Zorg dat dit ongeveer 10-15 minuten lang gegaard wordt en bak in de tussentijd 2 eieren in een koekenpan met wat boter.
  7. Gebruik peper en zout om de curry op smaak te brengen en doe koriander bovenop de curry om het geheel op te sieren.
  8. Leg er ter garnituur een eitje op of naast en je gerecht is klaar om geserveerd te worden.

Enjoy your meal!

Meer dan 12 koolhydraatarme lunch recepten? Ontdek ze met het koolhydraatarm 30 dagen programma!

Na het lezen van deze gerechten ben je waarschijnlijk geïnteresseerd geraakt in bovenstaande recepten, maar helaas zijn het maar 12 koolhydraatarme lunch recepten.

Niet voldoende dus, om regelmatig verschillende gerechten te eten! Daarom heb ik de oplossing voor jou!

Met het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu ontvang jij nog meer koolhydraatarme recepten om je op ieder moment van de dag geen zorgen te maken wat je moet eten, zonder in te leveren op koolhydraatarme gerechten.

Benieuwd naar meer koolhydraatarme gerechten én wil jij nu gebruik maken van de tijdelijke geheime kortingspagina? Klik dan hieronder om vandaag nog te kiezen voor meer koolhydraatarme recepten!

KHA 30 Dagen Menu Cover

Wil jij toegang tot de geheime kortingspagina krijgen?

JA! IK WIL TOEGANG TOT DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.