Hoeveel calorieën zitten er in Zweedse gehaktballetjes?

Veel mensen kennen ze wel: Zweedse gehaktballetjes. Ook wordt de Zweedse snack veel gegeten, maar toch krijg ik de laatste tijd steeds vaker hoeveel calorieën er in Zweedse gehaktballetjes zitten.

Mensen eten dus geregeld Zweedse gehaktballetjes, (wat ik volkomen begrijp, want ik vindt ze érg lekker) maar stellen me vervolgens de vraag: “Hoeveel calorieën zitten er in Zweedse gehaktballetjes?”

De vraag of Zweedse gehaktballetjes ‘gezond’ zijn, reist vaak op bij mensen, want zijn Zweedse gehaktballetjes gezond? Of wordt je er dik van?

Hoeveel calorieën zitten er in Zweedse gehaktballetjes?

Ik zal er niet langer omheen draaien: Zweedse gehaktballetjes bevatten ongeveer 350 calorieën (uitgaande van een 100 gram).

Deze 350 calorieën zijn verdeeld in:

  • 85% koolhydraten
  • 13% vetten
  • 2% eiwitten

Om je een duidelijk beeld te geven hoeveel calorieën dit zijn: een Zweeds gehaktballetje bevat bijna 6 keer zoveel calorieën als een appel, wat uiteraard een groot aantal meer vitamines bevat en bekender staat als gezonde snack.

Het verraderlijke van de Zweedse gehaktballetjes is dat de kruiden en de structuur van het vlees er al snel voor zorgt dat we na elk gehaktballetje, zin krijgen in een nieuwe. Door meerdere Zweedse gehaktballetjes van 100 gram te eten, krijg je dus iedere keer 350 calorieën binnen.

Zijn Zweedse gehaktballetjes gezond?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, bevatten Zweedse gehaktballetjes ongeveer 6 keer zoveel calorieën en beschikt een appel over veel meer vitaminen van een Zweeds gehaktballetje.

Maar, mag je dan helemaal geen Zweedse gehaktballetjes meer eten? Jawel, ik ga je niet vertellen om nooit meer Zweedse gehaktballetjes te eten. Maar, ik wil je wel meegeven om deze Zweedse gehaktballetjes minder te gaan eten.

Wat namelijk vaak voorkomt, is dat Zweedse gehaktballetjes met pasta gegeten. Net als de gehaktballetjes, bevat pasta een groot aantal calorieën. Niet echt een goeie combinatie wanneer je niet dikker wit worden.

Eet Zweedse gehaktballetjes met mate, denk iedere keer na aan dit artikel waarin ik je vertel hoeveel calorieën er in een Zweeds gehaktballetje zitten.

Gezond eten dankzij de Afslank Receptenbijbel

Nu ik je heb uitgelegd dat een Zweedse gehaktballetje (100 gram) 350 calorieën bevat en dat het geen gezonde snack is.

Ik wil je niet aanraden het nooit meer te eten, maar ik raad je wel aan het eten van Zweedse gehaktballetjes te minderen.

Als je nu op zoek bent naar meer gezonde recepten met weinig calorieën, dan wil ik je aanraden om de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm uit te proberen.

Het boek is gevuld met eenvoudige, kant-en-klare caloriearme recepten welke je elke dag eenvoudig en snel kunt bereiden.

JA! IK WIL DIRECT TOEGANG TOT DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!