Gezonde Pannenkoekjes (Ingrediënten + bereidingswijze)

Pannenkoeken. We kennen ze allemaal, hoogstwaarschijnlijk heeft iedereen het eens gegeten en het is niet onbekend dat de normale pannenkoek doorgaans vet is. Ze zijn makkelijk te maken en ook nog eens erg lekker. Maar.. ze zijn verre van gezond doordat de traditionele pannenkoek gemaakt wordt van witte bloem, eieren, melk en boter. De combinatie van deze ingrediënten zorgen dat je gemakkelijk aankomt en dus is het geen aanrader om te eten als je wilt afvallen. Maar, moet je de pannenkoeken dan helemaal links laten liggen? Nee! Kies gewoon voor het gezonde pannenkoeken recept, de variant met een laag aantal kilocalorieën en zonder een hoog vetpercentage.

Lees dit artikel om zelf makkelijk en snel gezonde pannenkoeken te maken. Ik vertel je waarom je gezonde pannenkoeken moet verkiezen boven de traditionele pannenkoeken, ik leg je precies uit wat je nodig hebt, welke voorbereidingen je moet doen en met dit gezonde pannenkoeken recept kan iedereen gezonde pannenkoeken maken!

Waarom gezonde pannenkoeken?

Eigenlijk is de keuze van gezonde pannenkoeken boven de traditionele pannenkoeken vrij logisch, maar ik zal je toch het verschil tussen de twee varianten uitleggen.

Normale pannenkoeken worden dus bereid met witte bloem, eieren, melk en boter terwijl de gezonde pannenkoeken in dit recept enkel gemaakt worden van banaan en eieren. Je hebt niet meer en niet minder dan deze twee ingrediënten nodig.

Natuurlijk zijn gezonde pannenkoeken eenvoudig te maken, maar er zijn ook talloze manieren waarop je ze kunt beleggen. Ikzelf gebruik graag diepvriesfruit voor de pannenkoeken en ik raad jou aan om dit ook te proberen.

De traditionele pannenkoek is een goede maagvuller, maar het biedt je lichaam niet wat het nodig heeft. Zo mis je bij de pannenkoek als maaltijd de nodig vitamines en mineralen die groente onder andere wel bevat.

Gezonde pannenkoeken recept

Om gezonde pannenkoeken te bakken heb je maar 2 recepten nodig en dat maakt het receptenlijst ook erg kort. Desalniettemin kun je hiermee hele lekkere gezonde pannenkoeken bakken.

Helaas ga ik met dit recept wel veel mensen teleurstellen; Het zijn namelijk geen gezonde pannenkoekjes zonder banaan, want niet iedereen houdt van de best wel bekende gezonde pannenkoekjes met banaan.

Benodigdheden

Om dit recept te maken, heb je het volgende nodig:

 • 1 banaan (100-150 gram)
 • 2 middelgrote eieren
 • Eventueel 50 gram diepvriesfruit

Maar ook

 • Een koekenpan
 • Calorievrije cookingspray
 • Een spatel
 • Een blender

Hoe maak je gezonde pannenkoeken?

De bereiding duurt slechts 5-10 minuten en gaat als volgt:

 1. Laat de koekenpan op een laag vuurtje opwarmen en sproei de bodem in met de Caloriearme Cooking Spray
 2. Meng de eieren en banaan met de blender
 3. Zodra de pan op temperatuur is, verdeel je het beslag in 3 gelijke porties in de pan
 4. Keer de pannenkoekjes om zodra de bovenzijde van de pannenkoeken een vaste vorm heeft aangenomen (niet meer vloeibaar is)
 5. Herhaal de voorgaande stappen 2 keer en je hebt 9 heerlijke, zelfgemaakte gezonde pannenkoekjes.

Serveertip: Werk het af met een topping (bij voorkeur diepvries fruit

Voedingswaarden

Deze portie van 9 kleine gezonde pannenkoekjes bevatten de volgende calorieën:

 • 277 kcal
 • 16 gram eiwitten
 • 24 gram koolhydraten
 • 13 gram vetten

Eet smakelijk!

Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Als je dit recept interessant vindt, wil ik je het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma aanbevelen. In dit programma staan koolhydraatarme recepten, een actieve vetverbranding en gezonde dag- en weekmenu’s centraal.

Onder andere vindt je diverse koolhydraatarme ontbijt recepten, lunch recepten en diner recepten. Je krijgt verder boodschappenlijstjes voor 7 weken lang, een e-book met favorieten drinktips van de auteur én een surprise bonus.

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma met alle dag- en weekmenu’s, voordelen en de extra e-books krijg je nu met tijdelijke korting voor minder dan vier tientjes opgestuurd.

Twijfel jij of het koolhydraatarm 50 dagen programma voor jou geschikt is? Dan heb ik goed nieuws voor je! Dankzij de 100% niet goed geld terug garantie loop je geen enkel risico.

Mocht het programma je niet bevallen, dan krijg je tot 30 dagen na aankoopdatum zonder enige risico je geld terug.

Ik ben natuurlijk benieuwd of jij het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma gaat volgen, dus laat het me hieronder weten! En laat ook zeker weten of jij net zo enthousiast over het programma bent als ik!

Veel plezier ermee!

JA! STUUR MIJ NAAR DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!