De Lekkerste Banaan met Pindakaas (Tip!) 

Wie is er niet mee opgegroeid; Banaan met pindakaas. Menig kind was er in zijn jonge jaren dol op en deze uit Amerika overgewaaide hype is een goede combinatie van zoet en hartig tegelijkertijd. De samenstelling van banaan en pindakaas geeft je lichaam nieuwe kracht, energie en het hersteld je spieren.

De banaan pindakaas snack is eenvoudig en snel klaar te maken en er is zowel weinig kennis als ingrediënten nodig om een boterham met pindakaas en banaan klaar te maken.

Banaan bevat een vitamine C, wat ervoor zorgt dat het plantaardige ijzer van de pindakaas en de granen beter en sneller door je lichaam wordt opgenomen. Normaal gesproken wordt de opname van ijzer vaak tegengewerkt door voedingsstoffen als tannine wat je vindt in rode wijn, thee en druiven. De vitamine C speelt dus een belangrijke rol bij de boterham pindakaas banaan.

In dit artikel ga ik jou vertellen over de lekkerste banaan met pindakaas en lees je of de boterham met pindakaas en banaan gezond is. Lees snel verder voor mijn boterham pindakaas banaan recept.

Banaan met pindakaas

We weten waarschijnlijk allemaal wel dat bananen en pindakaas goede voedingsstoffen zijn voor iedereen die fanatiek bezig is met sporten. Het komt eerst over als een wat vreemde combinatie, maar na korte tijd zul je er aan gewend zijn. Althans; ik had dat wel.

Het eten van bananen is getest en het blijkt dat dit fruit een goede en positief resultaat heeft op ons lichaam. Zowel voor, tijdens of na het sporten is de banaan een prima snack om jezelf mee te voeden.

Een andere uitwerking van een banaan op ons lichaam is dat het ons energieniveau op peil houdt en het onze energievoorraad op de juiste manier aanvult. Dit maakt, dat het niet zal zorgen voor te veel energie en kunnen we de hele dag door bananen eten, zonder risico te hebben om een energieoverschot op te lopen.

Daarnaast bied het regelmatig eten van bananen een aantal gezonde voordelen:

 • Bananen kunnen bijdragen aan een lagere bloeddruk
 • Het hoge kaliumgehalte in een banaan ondersteunt de pompwerking van het hart
 • Bananen dragen bij aan een goed humeur en een goede nachtrust
 • De vezels in een banaan houdt de bloedsuikerspiegel in balans
 • Een banaan bevat vitamine A, welke goed is voor het behoud van een goed zicht vermogen
 • Mineralen in een banaan zorgt voor goede en gezonde botten
 • Antioxidanten zorgen voor de ondersteuning van de gezonde cellen.

Dus, een banaan eten heeft veel voordelen voor ons lichaam, onze geest en ons humeur. Reden genoeg om een banaan te eten, toch? Of is de combinatie dan banaan met pindakaas nóg beter?

De combinatie van een banaan met pindakaas verhoogt je eiwittoevoer. Waarschijnlijk wist je dit al, maar pindakaas bevat een hoog percentage eiwit wat ons lichaam nodig heeft om de spieren te laten herstellen of te groeien. Daarbij zit er in pindakaas ook goede gezonde vetten, die tevens een gunstig effect op ons lichaam hebben.

Een sessie in de gym of een andere manier van krachttraining zorgt ervoor dat er scheurtjes in je spieren ontstaan. Deze scheurtjes worden microscheurtjes genoemd en ontstaan wanneer jij krachttraining hebt gedaan en jezelf tot het uiterste gepushed hebt. Ofwel, je hebt je lichaam écht aan het werk gezet. Maar, deze scheurtjes moeten vervolgens wel hersteld worden, waardoor het nodig is om eiwitten binnen te krijgen, en laat er toevallig veel eiwitten in pindakaas zitten.

Snap jij nu waarom een boterham met pindakaas en banaan gezond is? Lees dan hier mijn banaan met pindakaas recept!

Boterham met pindakaas en banaan ingrediënten

Heel simpel, in de titel stond het al. Maar, de benodigde ingrediënten voor dit recept zijn:

 • 1 banaan
 • 1 el pindakaas
 • Brood

Boterham met pindakaas en banaan bereidingswijze

De bereiding van dit gerecht is simpel, maar gaat als volgt:

 • Verwijder de schil van de banaan.
 • Snij de banaan in normale plakjes
 • Smeer de pindakaas op de het brood
 • Leg het gewenste aantal plakjes banaan op het brood

Je gerecht is klaar, smullen maar!

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Ikzelf gebruik bij voorkeur jonge bananen en Calvé pindakaas, wat ik jou ook aanraad. Tevens vindt ik het leuk als je uitprobeert wat jij lekker vindt, dus probeer het uit en laat hieronder zeker in een reactie achter wat jij ervan vindt!

Gezond eten met het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Hoe kun je nou beter gezond eten dan met het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma? Als jij op zoek bent naar meer gezonde koolhydraatarme recepten, raad ik je aan om het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma te volgen. Dit programma bevat alles wat je nodig hebt om in slechts 50 Dagen overtollig vet te verliezen en een gezondere levensstijl op te bouwen.

Dat is niet alles; Bij een aankoop van het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma loop je geen enkel risico, want dankzij de 100% niet goed geld terug garantie van het KHA 50 Dagen Programma kun je je bestelling binnen 30 dagen retourneren en je geld terug krijgen als het programma niet aan jouw verwachtingen voldoet. Lees hier meer over het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma >>>

Trouwens, mocht je nog twijfelen of je het KHA 50 Dagen Programma NU moet kopen, dan heb ik goed nieuws voor je! Via onderstaande gele knop krijg je tijdelijk de gelegenheid om het programma met korting te kopen. Waar wacht je nog op?!

Ik ben natuurlijk benieuwd hoe je het programma ervaart. Mocht je besluiten het product te kopen, laat me dan zeker hieronder weten wat je van het programma vindt!

JA! IK WIL TOEGANG TOT DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!