Side Bend (uitleg van de oefening + video)

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De side bend is een van de minder bekende fitness oefening en behoort tot de categorie van isolatie oefeningen. Met deze oefening train je je voornamelijk je schuine buikspieren, maar ook je bovenste en onderste buikspieren een beetje.

Inhoudsopgave

Side bend benodigdheden

De side bend is een oefening waarbij je niet per sé gewichten nodig hebt, maar toch is het aan te raden om dit te gebruiken. Voor deze oefening heb je een schijf nodig, maar je kunt er tevens voor kiezen om een dumbbell of kettlebell te gebruiken tijdens de oefening.

Side bend uitleg

De side bend uitvoering gaat als volgt:

  1. Zorg dat je (indien je het gebruikt) een schijf, dumbbell of kettlebell naast je hebt liggen.
  2. Pak nu de schijf, dumbbell of kettlebell met 1 hand op, laat het langs je lichaam hangen en positioneer je voeten zodat je stevig staat.
  3. Buig nu in een zijwaartse beweging het halter, de dumbbell of de kettlebell naar beneden. Laat hierbij je andere hand (zonder gewicht) langs je lichaam mee glijden.
  4. Kom vervolgens weer terug vanuit de zijwaartse beweging en ga iets verder terug van je beginpositie. Houdt dit punt kort vast, want op dit punt train je je buikspieren het best.
  5. Doe dit een gewenst aantal keer, en wissel vervolgens af van de kant waarheen je buigt.

Aandachtspunten tijdens de Side Bend

Deze oefening kent een aantal belangrijke aandachtspunten. Ik heb ze hieronder opgesomd:

  • Houdt je borst gedurende de oefening vooruit
  • Focus je op de te trainen spieren. Dit zal je focus verhogen en de uitvoering verbeteren.
  • Haal voldoende adem tijdens de oefening.
  • Doe de opdracht in een rustig vertrek met zo min mogelijk afleiding. Focus je op een punt in de kamer, ter hoogte van je gezicht en voor je. Hierdoor verklein je de kans om afgeleid te worden.

Buikspieren trainen dankzij de Droog Trainen Academie

De Droog Trainen Academie is opgericht door Henry en Rinus en zij vervullen beiden een rol als coach binnen de academie.

Henry en Rinus hebben een aantal verschillende protocollen uitgebracht: Het Spiermassa Protocol voor mannen, het Droog Trainen Protocol voor mannen en het Droog Trainen Protocol voor vrouwen.

Henry en Rinus hebben de 3 verschillende protocollen zorgvuldig samengesteld op basis van jarenlange ervaring, kennis en resultaten. Wil jij je spieren meer trainen dankzij een van bovenstaande protocollen?

Klik hier voor het Spiermassa Protocol Mannen

Klik hier voor het Droog Trainen Protocol mannen

Klik hier voor het Droog Trainen Protocol vrouwen

Let op: Via bovenstaande links krijg je tijdelijk korting op je aankoop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.