Koolhydraatarme Ovenschotel met Zoete Aardappel en Gehakt (Ingrediënten + Bereidingswijze)

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Eenvoudig te bereiden, een makkelijk recept en in no-time klaar. En ook nog eens koolhydraatarm! Er zijn bovendien weinig recepten die sneller en simpeler te bereiden zijn dan dit recept voor een koolhydraatarme ovenschotel met zoete aardappel en gehakt.

Door de toevoeging van zoete aardappel, maak je dit recept koolhydraatarm. Want ja, “normale” aardappels zijn van nature alles behalve koolhydraatarm.

De bereiding van het recept kost zo’n 5-10 minuten en daarna is het enkel wachten tot de ovenschotel klaar is.

Tijdens het samenstellen van dit recept is er rekening mee gehouden dat er enkel gezonde, verse en onbewerkte producten worden gebruikt. Gezond eten moeilijk? Helemaal niet, kijk maar naar dit simpele recept.

De ovenschotel met zoete aardappel en gehakt bevat veel eiwitten en het geeft een lang, vullend gevoel. Waardoor? Dankzij de vervanging van de gewone aardappel door de zoete aardappel. Onder andere.

Benodigde ingrediënten

Voor deze koolhydraatarme aardappelschotel met gehakt heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 gram zoete aardappel
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 1 aubergine
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • Paprikapoeder
  • Gedroogde tijm
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Dit recept en de bovenstaande ingrediënten zijn gebaseerd op porties voor 2 personen.

Bereidingswijze

Volg onderstaande stappen om de koolhydraatarme ovenschotel met zoete aardappel en gehakt te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Smeer een ovenschaal in met een scheutje kokosolie.
  3. Schil de zoete aardappel, snij het in plakjes en verdeel de plakjes zoete aardappel over de bodem van de ovenschaal.
  4. Snijd de rode ui in ringen en verdeel deze over de ovenschaal met plakjes zoete aardappel.
  5. Snijd de aubergine in plakjes (circa 1 cm.) en leg dit op de uien in de ovenschaal.
  6. Strooi een snufje paprikapoeder, zeezout en zwarte peper over het gehakt.
  7. Verdeel het gehakt in kleine stukjes over de bodenschaal.
  8. Snijd de tomaat in plakken en leg de plakken bovenop het gehakt in de ovenschaal.
  9. Verdeel al druppelend een eetlepel kokosolie over de inhoud van de ovenschaal.
  10. Voeg zeezout, zwarte peper en gedroogd tijm naar smaak toe.
  11. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en zet de ovenschaal in de oven.
  12. Zet de ovenschaal zo’n 30-40 minuten in de oven, totdat de zoete aardappel gaar is.
  13. Haal de aardappelschotel met gehakt uit de oven en druppel er citroensap over (optioneel)

Voedingswaarde

De voedingswaarde van dit recept is:

  • 1292 calorieën
  • 62 gram eiwitten
  • 96 gram koolhydraten
  • 52 gram vetten
  • 22 gram vezels

Per persoon komt dit neer op:

  • 547 calorieën
  • 31 gram eiwitten
  • 48 gram eiwitten
  • 26 gram vetten
  • 11 gram vezels

Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu: Meer koolhydraatarme recepten

Mocht je op zoek zijn naar meer koolhydraatarme recepten en deze ovenschotel met koolhydraatarme zoete aardappel en gehakt een interessant recept vinden, lees dan verder en ontdek meer over het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu.

In het KHA 30 Dagen Menu schrijft de Timo Breemen recepten waardoor jij in 30 dagen kan afvallen, en na de 30 dagen kun je de recepten gewoon blijven gebruiken om af te vallen of niet aan te komen.

In het boek staan koolhydraatarme ontbijtjes, koolhydraatarme lunch recepten, koolhydraatarme diner recepten en zelfs koolhydraatarme snacks.

KHA 30 Dagen Menu Cover

Direct starten met de recepten uit het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu?  

JA! IK WIL DIRECT STARTEN!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *