4 Heerlijke eiwitrijke visrecepten (ingrediënten + Bereidingswijze)

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

“Een heel groot deel van de Nederlanders eet te weinig vis”. Ik las het laatst online, dus besloot gelijk om te gaan schrijven over een aantal eiwitrijke visrecepten die mijn voorkeur hebben.

Vooral kinderen eten veel te weinig eiwitrijke vis, terwijl het boordevol goede eiwitten zit. Daarin tegen krijgen ze regelmatig pizza, patat of andere minder gezonde snacks.

De twee grootste oorzaken die veroorzaken dat wij te weinig vis eten, zijn doordat wij er niet mee opgegroeid zijn en dus is het niet bekend, terwijl veel kinderen het wél erg lekker vinden. De tweede reden is dat de veel eiwitrijke vissoorten vrij duur is, terwijl ander vlees, pizza, patat of andere ongezonde snacks goedkoper zijn.

We neigen te kiezen voor het goedkopere vlees, maar beseffen niet snel dat we daardoor te weinig eiwitrijke vis eten.

Tijd, om daar nu verandering in te brengen! In dit artikel vertel ik je over 4 van mijn favoriete visrecepten, elk boordevol eiwitrijke vissoorten. Wellicht staat een, meerdere of zelfs alle recepten die hieronder staan binnenkort wel bij jou op het menu!

Een van mijn favoriete visgerechten die je in dit artikel kunt lezen, is de pasta salade met gerookte zalm. Benieuwd naar de rest van mijn vis recepten? Lees dan snel verder.

Inhoudsopgave

Eiwitrijke vis

Zoals je hebt kunnen lezen, ga ik jou in dit artikel vertellen over 4 van mijn favoriete, eiwitrijke vissoorten.

Alle vis recepten die je hieronder vindt behoren tot de lijst met gerechten die ik regelmatig eet. Ik beveel enkel recepten aan waarover ik zelf enthousiast ben, dus je vindt geen recepten waarvan ikzelf niet zou eten.

Eiwitrijke vissoorten

In dit artikel ga ik in op vier verschillende vis recepten, waarbij elk recept een andere eiwitrijk vissoort bevat.

De recepten die je in dit blog kunt lezen, bevatten elk veel eiwitten en zijn dus een goede en gezonde maaltijd om met regelmaat te eten. Het gaat om:

  • Gerookte forel met veldsla
  • Roze garnalen met Italiaanse wokgroente
  • Tonijn wrap
  • Pasta salade met gerookte zalm

Zoals je ziet, bevat elk gerecht een andere vissoort. Dit is omdat ik een extreme visliefhebber ben, en daardoor van meerdere vissoorten.

Per visgerecht vindt je de ingrediënten, bereidingswijze en bij een aantal recepten vindt je variatietip(s).

Gerookte forel met veldsla

Forel is een weinig gegeten vissoorten in Nederland. Uiteindelijk is vis in het algemeen weinig gegeten product, maar overweeg de volgende keer eens om een forelletje te halen.

Forel bevat veel vetzuren, namelijk omega 3 vetzuren. Deze visvetzuren zijn erg belangrijk en goed voor je hart en bloedvaten.

Door te kiezen voor veldsla, voeg je groente, ook belangrijk voor een gezonde voeding, toe aan je maaltijd. Naast de veldsla kun je kiezen om diverse andere groente te serveren bij de gerookte forel, dus lees hieronder wat mijn voorkeuren heeft.

Gerookte forel recept met veldsla ingrediënten

Voor iedereen die houdt van, of gerookte forel wilt proberen, hieronder vindt je een recept met gerookte forel.

De hoeveelheid benodigde ingrediënten zijn voor 4 porties en in een kwartiertje te bereiden.

Gerookte forel

Ingrediënten voor de foreldressing

  • 4 forellen
  • 1 dl kokosolie
  • Een tl kerrie
  • 1 cm verse gember
  • Een tl geraspte limoen en
  • 1 el limoensap

Ingrediënten voor de saladedressing:

  • 100 gram veldsla
  • 200 gram wilde wortel
  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • Half bosje peterselie
  • 15 gram macadamia

Bereidingswijze van de foreldressing

  1. Bak de kerrie in de kokosolie
  2. Voeg de limoenschil, limoensap, gember en zout toe en verwarm het op een zacht vuur.

Bereidingswijze van de saladedressing:

  • Was de sla
  • Rasp de wortel in slierten
  • Doe de olijfolie en azijn in een schaal en meng dit door elkaar
  • Voeg zout en peper naar wens toe aan de dressing om de smaak te verfijnen
  • Was de peterselie
  • Maak de macadamia noten in stukjes

Afwerking:

  • Strooi de sla en wortel over 4 borden en giet er dressing over
  • Leg 1 forel per bord, bij de sla en wortel
  • Besproei de forel met de opgewarmd kerrie-gemberdressing en voilà, je kunt tafelen! Eet smakelijk!

Roze garnalen recept met Italiaanse wokgroente ingrediënten

Hieronder vindt iedereen die houdt van roze garnalen, mijn favoriete recept met roze garnalen.

De benodigde ingrediënten in het onderstaande recept zijn geschikt voor vier porties. Dus, 4 personen kunnen eten van de roze garnalen met het Italiaanse wokgroente recept. Mocht je meer willen bereiden, voeg dan ¼ per persoon toe aan de ingrediënten.

De bereidingstijd van dit gerecht is maar 15 minuten, dus: lekker snel tafelen!

Garnalen met wokgroente

Ingrediënten voor het roze garnalen met Italiaanse wokgroente recept:

  • 250 gram roze garnalen (kleine, diepvriesgarnalen)
  • 200 gram Italiaanse wokgroente
  • ¼ visbouillon blokje
  • 2 klein gesneden knoflookteentjes
  • Een scheutje olijfolie.

Variatietips voor het roze garnalen recept:

  • Chilipoeder om de smaak te verfijnen
  • Voeg citroensap toe om de smaak te verfijnen
  • Zwarte peper om smaak toe te voegen

Roze garnalen met Italiaanse wokgroente bereidingswijze:

  1. Zorg dat de roze garnalen ontdooid zijn, gooi zowel de garnalen als het gesmolten water in de pan (Gooi het water niet weg, maar bak de garnalen hiermee)
  2. Snij de knoflook fijn, bak het in het scheutje olijfolie op een hard vuur
  3. Doe de roze garnalen en wokgroente bij de pan in
  4. Voeg water toe, álleen als je verse garnalen hebt gekocht
  5. Roer de ingrediënten door elkaar en voeg het ¼ blokje visbouillon toe.
  6. Indien gewenst, voeg er chili poeder, citroensap en zwarte peper aan toe
  7. Zodra het begint te koken (borrelen) zet je het vuur zachter en laat je de ingrediënten nog langzaam doorbakken

Tonijn wrap

In slechts 10 minuten heb je een wrap klaargemaakt, dus supersnel smullen maar!

De ingrediënten die hieronder staan, zijn gericht op het maken van 1 wrap.

Tonijn wrap

De ingrediënten voor de wrap met tonijn, zijn:

  • Een pak wraps
  • 140 gram tonijnstukken in het water
  • 1 rode paprika
  • 30 gram ijsbergsla

Variatietips op het tonijn wrap recept, zijn:

  • Mexicaanse kruiden
  • Tabascosaus

Het stappenplan voor de bereidingswijze van het wrap met tonijn recept is als volgt:

  1. Maak van de paprika gesneden kleine stukjes
  2. Doe de gesneden paprika stukken in een schaal
  3. Open het blikje tonijn en werp het water weg
  4. Werp de tonijn bij de paprika in de schaal
  5. Voeg (indien gewenst) de Mexicaanse kruiden en tabascosaus óók aan de schaal toe
  6. Voeg als laatst de sla toe en mix alle ingrediënten door elkaar
  7. Verdeel de inhoud over een wrap en rol hem op.

Je wrap is klaar, smullen maar!

Pasta salade met gerookte zalm

Pasta salade met zalm is een recept waardoor je zowel vis, groente en pasta eet.

De pasta zalmsalade is in ongeveer 10-15 minuten te bereiden.

Het onderstaande pastasalade met zalm recept is bedoeld voor 1 persoon, dus wil je meer? Verdubbel dan de ingrediënten door het aantal mensen dat er van moet eten.

Pasta salade gerookte zalm

De ingrediënten voor de pasta salade met gerookte zalm zijn als volgt:

  • 70 gram fusilli (pasta)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl azijn
  • Peper
  • Een tomaat in blokjes
  • Snufje kerriepoeder
  • Een snufje koriander
  • 1 lente-ui
  • 50 gram veldsla
  • 10 gram pijnboompitjes (geroosterd)
  • 100 gram gerookte zalm

De bereidingswijze van de pasta salade met zalm is als volgend stappenplan:

  • Kook de fusilli volgens de verpakking. Spoel het, nadat het gekookt heeft, af met koud water
  • Voeg de olijfolie, zijn, kerriepoeder, koriander en peper bij elkaar om er een dressing van te maken
  • Doe de tomaat, lente-ui, pijnboompitjes en veldsla bij de dressing
  • Meng het door elkaar, en doe vervolgens de dressing over de gekookte pasta.

En voilà, klaar: eten maar!

 Voldoende eiwitrijke recepten dankzij het eiwitrijke recepten kookpakket

Als ik jou een manier mag aanraden om voldoende inspiratie, variatie en verschillende eiwitrijke recepten te hebben, wil ik je het eiwitrijke recepten kookpakket aanraden.

Dit kookpakket kent hoofdzakelijk 4 categorieën eiwit recepten, namelijk:

  • Eiwit ontbijt recepten
  • Eiwit lunch recepten
  • Eiwit diner recepten
  • Eiwit snack recepten

Ik heb laatst een review geschreven over mijn persoonlijke ervaring met het boek, maar ook over het gebruik en de kwaliteit van de recepten. Lees hier mijn onafhankelijke review over het eiwitrijke recepten kookpakket.

Wil je het eiwitrijke recepten kookpakket direct bestellen? Dat kan natuurlijk ook! Klik dan hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.