5 Eiwitrijke vlees recepten (Ingrediënten + Bereidingswijze)

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Door dit artikel ga ik jou vertellen over een aantal eiwitrijke vlees recepten.

Veel mensen eten dagelijks vlees, vaak meer dan we zelf doorhebben. Daarom vond ik het tijd om een artikel te schrijven over eiwitrijk vlees, waarin ik vertel over diverse vlees gerechten.

Ik zal je vertellen over een aantal vlees recepten, waaronder:

  • Kip recepten
  • Een gehakt recept
  • Het chili con carne recept
  • Een pekingeend recept

Inhoudsopgave

Eiwitrijk vlees

Vlees bevat een grote hoeveelheid eiwitten, welke van hoge eiwitkwaliteit zijn. Het bestaat voornamelijk uit spierweefsel, wat de reden is dat het vol eiwitten zit.

Het meest eiwitrijke stukje vlees is kip. Een stukje kip bevat, van alle andere soorten vlees, met hoogste gehalte aan eiwitten.

Om je een voorbeeld te geven: 100 gram kipfilet bestaat uit maar liefst 30,5 gram eiwitten. Daarom lees je niet over één, maar twee kip recepten.

De recepten die ik met je deel, zijn:

  • Mexicaanse burrito met gehakt
  • Pekingeend
  • Roti met kip
  • Kip kerrie
  • Chili con carne

Lees in de volgende hoofdstukken informatie over de recepten, kom erachter welke ingrediënten je nodig hebt voor de bereiding én volg het stappenplan om het recept te bereiden!

Mexicaanse burrito met gehakt

Een heerlijke avondmaaltijd, om gezellig samen te eten: De Mexicaanse burrito met gehakt.

Dit recept is eenvoudig te bereiden, bevat veel gezonde ingrediënten en is in 35 minuten te bereiden. De voorbereidingstijd kost ongeveer 25 minuten, de bereiding van de burrito kost maar 10 minuten.

In iets meer dan een halfuur kun jij met vrienden of familie genieten van dit heerlijke recept!

De ingrediënten die je in onderstaand hoofdstuk vindt, is genoeg om 4 porties te maken.

Mocht je meer of minder willen maken, vermeerder of verminder de hoeveelheid ingrediënten en start met de bereiding!

Burrito ingrediënten

Lees hieronder de benodigde ingrediënten voor de Mexicaanse wrap met gehakt:

  • 4 smart wraps
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 50 gram 20+ geraspte kaas
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 tomaten
  • 1 witte ui
  • 1 rode ui
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 jalapeno peper
  • 1 limoen
  • 1 blik bonenmix
  • 3 eetlepels crazy cajun kruiden
  • PAM spray

Verzamel al deze ingrediënten en je hebt voldoende om vier porties te maken!

Burrito met gehakt bereidingswijze

De bereiding van de Mexicaanse burrito is als volgt:

  1. Voorverwarm de oven naar 200 graden. Leg bakpapier of de bodem van de ovenschaal
  2. Was de paprika’s en snijd ze in stukken. Snij ook de tomaten in stukjes, pel en snipper de uien en knoflook. Voeg de jalapeno toe en roerbak het 5 minuten op hoog vuur
  3. Verhit PAM spray in een ruime braadpan bak de magere rundergehakt 3-5 minuten op een hoog vuur
  4. Doe de ui, knoflook paprika en de jalapeno (naar smaak) toe en roerbak het 5 minuten op hoog vuur
  5. Voeg de tomaten, de limoensap, de bonenmix en de crazy cajun kruiden toe en laat het 3 minuten op een laag vuurtje bakken
  6. Verdeel de mix over de wraps, rol de wraps op en leg ze vervolgens in de ovenschaal
  7. Bestrooi met geheel met de geraspte 20+ kaas, plaats de schaal in de oven en laat de wraps 10 minuten bakken
Burrito gehakt

Pekingeend

Minder vaak gegeten vlees, maar erg lekker: Pekingeend.

Dit recept lijkt op het vorige, doordat het ook een opgerolde maaltijd is, maar dit keer geen wraps. Bij dit recept wordt gebruik gemaakt van Chinese pannenkoeken.

Pekingeend is te verkrijgen bij veel Chinese (afhaal)restaurants, maar het wordt tijd dat je dit zelf gaat maken!

Hoe je dit moet bereiden, lees je in de komende hoofdstukken.

De ingrediënten voor het pekingeend recept hieronder is bedoelde voor 4 porties. Het bereiden van de pekingeend duurt wel wat langer, namelijk 45 minuten.

De voorbereiding vergt 10 minuten en de bereidingstijd kost je 35 minuten. Maar, na 45 minuten kun je heerlijk smullen van dit recept.

Pekingeend ingrediënten

De ingrediënten voor het recept zijn in meerdere categorieën verdeeld. Je maakt marinade en vulling voor de pannenkoeken.

Je hebt nodig:

  • 2 pakjes Chinese pannenkoeken
  • 1 Pekingeend (diepvries, toko of chinees afhaalrestaurant)

Benodigdheden voor de marinade:

  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepel biologische honing
  • Sap van een halve limoen
  • 2 teentjes knoflook

Ingrediënten voor in de pannenkoeken:

  • 1 komkommer (in reepjes gesneden)
  • 1 bosje bosui (in sliertjes gesneden)
  • 1 pakje taugé
  • 1 rode peper (fijngesneden, zaadlijsten verwijderd)

Bereiding van het pekingeend recept

Het pekingeend recept wordt als volgt bereid:

  1. Laat de pekingeend, indien nodig, volledig ontdooien voordat je begint.
  2. Maak de marinade, met de aangegeven ingrediënten (gebruik een mixer om het te malen)
  3. Voorverwarm de oven op 160 graden
  4. Bak de pekingeend aan beide kanten mooi, goudbruin
  5. Kwast de pekingeend in met de marinade en leg het in een braadslee
  6. Dek de pekingeend af met afdekfolie en doe het 40 minuten in de oven
  7. Zet de over op 220 graden om de pekingeend van een mooi krokant laagje te voorzien
  8. Snijd de pekingeend vervolgens voorzichtig in plakken, maar let ondertussen op het bot

Vul de pannenkoeken:

  1. Leg een pannenkoek neer en doe er wat pekingeend bij
  2. Vul het aan met komkommer, taugé, bosui en rode peper
  3. Rol de pannenkoek dicht en klaar is je gerecht!

Roti met kip

Opnieuw een gerecht met wraps, een eiwitrijk kip gerecht om je vingers bij af te likken: Roti met kip.

Dit eenvoudige, lekkere kip recept is in klaar in 30 minuten. De voorbereidingstijd kost 5-10 minuten en de bereidingstijd 20 minuten.

Het roti met kip recept zoals hieronder is beschreven, is goed voor 2 porties en naar mijn menig een kip recept dat iedereen moet proberen!

Roti ingrediënten

De roti ingrediënten zijn als volgt:

  • 4 roti wraps
  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram sperziebonen
  • 100 gram voorgekookte krieltjes
  • 1 bouillonblokje tuinkruiden
  • 1 pitloze rode peper
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 hardgekookte eieren
  • Olijfolie om te bakken

Ingrediënten voor de roti saus:

  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel piri piri kruiden
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 grote theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 kopje water

Bereidingswijze Roti

De bereiding van het roti met kip recept is als volgt:

  1. Bak de kip in een hapjespan met olijfolie totdat ze bruinkleurig zijn
  2. Doe de sperziebonen, rode peper en ui erbij en bak het korte tijd goed door
  3. Maak van de roti saus ingrediënten een sausje, door het met een staafmixer te mixen
  4. Kook de 2 eieren hard in een steelpan
  5. Voeg de saus aan de hapjespan toe en bak het op middelhoog vuur (voeg een scheutje heet water (gekookt, bijvoorbeeld uit de waterkoker) toe wanneer het te droog wordt.)
  6. Doe het bouillonblokje hierbij en breng het met zout en peper op smaak
  7. Voeg ook de krieltjes toe en schep veel om. Laat het ongeveer 10 minuten op laag vuur bakken en blijf af en toe omscheppen
  8. Verdeel het ten slotte over 2 borden. Verwarm de roti wraps ongeveer 20 seconden in de magnetron op.

Extra tip: Voor afwisseling kun je de sperzieboontjes vervangen door kousenband.

Dan is eindelijk je gerecht klaar, dus ik zou zeggen: Smullen maar!

Kip kerrie

Kip kerrie, een recept met rijst en kip, gezonder kan het niet. Of toch wel? Jawel hoor, voeg er groente en fruit aan toe, zoals, wat mij betreft, een goede kip kerrie betaamt.

Dit kip kerrie recept is in 25 minuten klaar te maken met de ingrediënten in de het volgende hoofdstuk, die goed zijn voor 2 porties.

De voorbereidingstijd hiervan is 10 minuten, de bereidingstijd 15 minuten, wat dus de 25 minuten maakt die je nodig hebt om het kip kerrie recept te bereiden.

Kip kerrie ingrediënten

De kip kerrie ingrediënten voor dit kip kerrie recept, zijn:

  • 125 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram kipfilet
  • 100 gram ananas
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 uien
  • Half blokje kippenbouillon
  • 125 milliliter kookroom light
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel limoensap
  • Verse peterselie
  • Een snufje chilipoeder
  • Zwarte peper en (indien gewenst) zout

Extra benodigdheden:

  • PAM Spray (hiermee vet je de pan in)

Kip kerrie bereidingswijze

De bereidingswijze van het kip kerrie recept is als volgt:

  1. Kook de zilvervliesrijst, zoals op de verpakking staat
  2. Snipper de uien
  3. Snijd de kipfilet in vierkante blokjes
  4. Gebruik de PAM spray om de pan in te vetten en te verhitten
  5. Doe de gesneden kip in de pan en bak het aan alle kanten bruin
  6. Voeg nu een eetlepel kerriepoeder en een kleine theelepel komijnpoeder toe
  7. Voeg ook wat chilipoeder toe (doe dit niet wanneer je niet tegen pittig kan of wanneer er kinderen mee eten)
  8. Doe 100 milliliter water bij het halve blokje kippenbouillon en laat dit 10 minuutjes zachtjes koken
  9. Kook de sperziebonen gaar in ongeveer 13-14 minuten
  10. Mix de kookroom light erdoor en laat het vervolgens indikken
  11. Werp het water van de sperziebonen weg en voeg de sperziebonen vervolgens toe aan het mengsel
  12. Doe er naar wens peper en zout bij
  13. Voeg als laatst de eetlepel citroensap toe en roer dit goed door elkaar.
  14. Meng de rijst door de kip kerrie

Voila, de kip kerrie is klaar, serveren maar!

Kip Kerrie

Chili con carne

Chili con carne is een samengestelde stoofpot van vlees en chilipoeder. Chili con carne is van oorsprong afkomstig uit Mexico en de verenigde Staten, maar is tegenwoordig in Nederland ook erg populair.

Het vlees dat in chili con carne gebruikt wordt, is vaak gehakt of spek. Verdere veelgebruikte toevoegingen zijn knoflook, ui en komijn.

De bereidingstijd van het chili con carne recept is 30 minuten, maar voor die tijd krijg je een heerlijk bereide maaltijd terug.

De ingrediënten van de chili con carne die hieronder staan, zijn voldoende om 3 porties chili con carne van te maken.

Ingrediënten chili con carne

De benodigde ingrediënten voor 3 porties chili con carne, zijn:

  • 125 gram spekreepjes
  • 300 gram gehakt
  • 2 uien
  • 100 gram paprika
  • 130 gram bonenmix in blik
  • 130 gram edamame in blik
  • 400 gram gepelde tomaten in blik
  • Witte peper naar smaak
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Een halve theelepel chilipoeder
  • Halve theelepel komijnzaad
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200 milliliter water
  • 1 blokje runderbouillon
  • 75 gram crème fraîche

Bereidingswijze chili con carne

Het chili con carne recept bereid je via onderstaand stappenplan:

  1. Bak de spekblokjes tot ze een krokant laagje hebben en leg het apart
  2. Bak het gehakt en snijd ondertussen de ui en de knoflook in stukjes
  3. Doe de zojuist gesneden ui en de paprika bij het gehakt om het een aantal minuten mee te bakken
  4. Voeg de bonenmix, edamame, gepelde tomaten, witte peper, knoflookpoeder, chilipoeder, komijnzaad, paprikapoeder, balsamicoazijn, sambal en tomatenpuree toe en bak het mee
  5. Doe als laatst water, crème fraîche en het blokje runderbouillon erbij
  6. Laat de chili con carne even op laag vuur pruttelen, totdat het iets ingedikt is.

Extra serveertip: Serveer de chili con carne met smart wraps of zilvervliesrijst naar keuze! Kook ze en eet smakelijk alvast!

Chili con carne

Meer eiwitrijke recepten ontdek je met het eiwitrijke recepten kookpakket

Het eiwitrijke recepten kookpakket staat vol eiwitrijke recepten voor ieder moment, welke uitermate geschikt zijn voor de spiergroei.

Door het boek te volgen kom je iedere dag aan de benodigde hoeveelheid eiwitten, is er ruime keuze uit heerlijke eiwitrijke recepten en zult niet meer zonder inspiratie komen te zitten.

Ik heb het boek laatst ook gevolgd en ben sindsdien erg tevreden over alles wat het boek mij geboden heeft. Wil je weten waarom? Klik dan hier om het direct te bestellen en ontdek waarom ik zo tevreden ben over het eiwitrijke recepten kookpakket!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.